YA > Nyheter

Wednesday, 21 August, 02:47

YA - 14 aug 19 kl. 05:00

Att minnas det som vi glömtSommarens artikelserie om Tid avslutas idag med en dikt. Det är författaren Per Engström som minns allt han inte minns. ”Jag har glömt” är titeln, och är en resa in i historien, både författarens egna och vår gemensamma, och till det som varit. Fast vad kommer vi egentligen ihåg av allt vi har varit med om? .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Tid, Per Engström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att minnasdet som vi , glömt
News55 - 27 apr 17 kl. 12:55

Ny app ska få äldre att minnas

Att minnas kan skapa både trygghet och en känsla av ett sammanhang, något som kan vara särskilt viktigt för äldre och dementa. Därför lanserar Hushållningssällskapet i väst en ny app som bland annat är uppbyggd kring minnesbilder, det rapporterar P4 Sjuhärad. – När man får se, höra eller känna något från förr så väcks minnet just i stunden man får en känsla av trygghet och sammanhang, säger Margareta Frost, utvecklingsledare på Hushållningssällskapet, till P4 Sjuhärad.

BT - 09 aug 13 kl. 09:45

Viktigt att även minnas det svåra

Idag är det 68 år sedan Nagasaki föll offer för den andra atombomben. I tisdags var det 68 år sedan den första atombomben föll över den japanska staden Hiroshima. Idag minns vi att det även fälldes en över Nagasaki.

BT - 12 aug 13 kl. 11:46

Viktigt att även minnas det svåra

Idag är det 68 år sedan Nagasaki föll offer för den andra atombomben I tisdags var det 68 år sedan den första atombomben föll över den japanska staden Hiroshima. Idag minns vi att det även fälldes en över Nagasaki. Men minnen är till sin natur föränderliga, och vårt kollektiva minne spelar oss gärna små spratt, inte minst då historiska händelser tenderar att återges på ett sätt som främst passar den egna gruppens berättelse.

Västerbottens Folkblad - 14 sep 13 kl. 17:04

En vecka att minnas

Umeå, september 2013, vecka 37. Den här veckan ska jag minnas länge. Det är inte det intressanta skivsläppet från Tusenbröder som får mig att minnas, [...

Expressen - 15 maj 14 kl. 07:40

Birro: Jag kommer att minnas tårarna mer

Jag brukar med rysningar minnas Italiens VM-facit under 90-talet: Ut på straffar i VM 90, 94 och 98. Det är ju ändå en segerrik picknick i jämförelse med den sylvassa förbannelse som Benfica dragit på sig. En fördömd tradition är också en tradition.

YA - 02 nov 14 kl. 14:04

Här får hon tid att minnas

Foto: Sprisse Nilsson
Allhelgonahelgen ger tid att minnas. För Ingrid Persson är det självklart att besöka sonen Henriks grav.
– Jag går ofta hit.

Expressen - 14 dec 14 kl. 03:30

Vi behöver påminnas om det som inte syns

Tack. Tack, Josefin för att du berättar det här. För vi behöver påminnas.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så här ska du göra för att minnas bättre

Forskare vid Surrey universitetet har kommit fram till att man minns bättre om man blundar. Ny forskning avslöjar vad en fontänorgasm innehåller – och varifrån den kommerÄr man bekväm med intervjuaren minns man
Dessutom så visade experimentet att om den som intervjuas känner sig bekväm med den som ställer frågorna, så minns hen detaljer bättre. Resultatet visar alltså att känslan av att vara bekväm och stängda ögon är en vinnande kombination.

Sydsvenskan - 02 feb 15 kl. 04:00

Läsning som får oss att minnas Förintelsen

I julas diskuterade jag klimat- och miljöfrågor med en kanadensisk biolog och en indisk feminist på en miljöforskningsstation på Andamanerna. De var lika oroade som jag över framtiden, och fast vi skulle prata miljö pratade vi om den globalt växande fascismen och fundamentalismen. Vi funderade över om det till och med kunde hänga ihop.

SR - 24 jan 19 kl. 10:00

Veckans ord: Minnas

Det är Förintelsens minnesdag den 27 januari. En dag för att just minnas Förintelsens offer. Cecilia Blomberg väljer därför "minnas" som Veckans ord..

Nyteknik - 18 jan 11 kl. 14:21

Svårläst text lättare att minnas

Enkla lättlästa bokstäver ger problem med att minnas en text. Med ett mer svårläst typsnitt fastnar innehållet bättre..

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Flerbarnstillägg befäster patriarkala strukturer

Barnbidrag och flerbarnsbidrag underminerar integrationen bland invandrarkvinnor. Det bidrager till att mammorna stannar hemma och skaffar ännu flera barn. .

YA - 1 timme sedan

Medelåldershjärnan känslig för högt blodtryck

Redan i tidig medelålder är hjärnan känslig för ett högt blodtryck och de förändringar i hjärnans funktioner som kan uppstå senare i livet på grund av detta. Därför bör människor rutinmässigt kontrollera sitt blodtryck redan före 40 års ålder, anser forskare..

YA - 1 timme sedan

Låt våra pensionspengar få fötter

Extrema väderförhållanden inträffar allt oftare. Missväxt av grödor och krig om råvaror leder till svält och massmigration, samtidigt som vi hör att miljoner arter dör ut på vår planet. Ändå tar inte världens ledare utmaningarna på allvar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.