Skånskan > Nyheter

Saturday, 24 August, 10:49

Skånskan - 14 aug 19 kl. 05:00

Glädjande besked om TolvåkersbadetLöddeköpinge Kostnaden för renoveringen av Tolvåkersbadet blev lägre än befarat. Farhågorna har varit stora att badet, som stängts av säkerhetsskäl, inte skulle öppna igen. Nu visar det sig öppning kan ske om en dryg månad.I mitten på juni stängdes Tolvåkersbadet i Löddeköpinge.
Brister i konstruktionen hade upptäckts.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Tolvåkersbadet, Kostnaden, Löddeköpinge, Kävlinge, KKL, Skånskan, Peab, Ericson, Johan Ericsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Glädjande, beskedom , Tolvåkersbadet
Skånskan - 14 jun 19 kl. 14:34

Tolvåkersbadet stängs i sommar

KÄVLINGE Tolvåkersbadet stänger över sommaren på grund av brister i bassängkonstruktionen.
Det meddelade Kävlinge kommun och KKB på fredagsmiddagen.Samtidigt kommer Vikenbadet i Furulund att hålla öppet under hela sommaren för kommunens badare och simklubbar.

Sydsvenskan - 12 sep 13 kl. 08:59

Tolvåkersbadet stängt

Tolvåkersbadet i Löddeköpinge håller stängt idag. Enligt Marie Swenson som är platschef på badet beror det på att ett sandfilter till reningsanläggningen gått sönder..

Sydsvenskan - 12 mar 14 kl. 17:27

Legionella stänger Tolvåkersbadet

Ett fynd av legionellabakterier på Tolvåkersbadet i Löddeköpinge gör att badet stängs fram till lördag.
Först om tre veckor beräknas badet vara helt säkert.
– Fram tills dess badar folk på egen risk, säger fastighetstekniker Ulf Olofsson..

Skånskan - 06 aug 19 kl. 05:00

Kostnadsbild avgör Tolvåkers framtid

Löddeköpinge I juni stängdes Tolvåkersbadet akut på grund av brister i konstruktionen. Inom ett par veckor får politikerna besked om prislappen.
Budskapet är tydligt.

Skånskan - 25 maj 18 kl. 05:00

Tolvåkerskolan rivs och ersätts av ny skola

Löddeköpinge Planerna på att bygga om Tolvåkerskolan skrotas. I stället har politikerna beslutat att skolan ska rivas till grunden och ersättas av en helt ny.
Orsaken är att den gamla skolan från 1970-talet anses allt för svår att omvandla till moderna undervisningslokaler.

Skånskan - 23 mar 19 kl. 05:00

Flyttrockad ska lyfta Tolvåkers skolområde

KÄVLINGE Vid årsskiftet invigs en helt ny förskola på Tolvåkersområdet i Löddeköpinge. Det är starten på en omfattande förnyelse av området med en ny skola med plats för 800 elever och en helt ny sporthall.– Hela det nya området kommer att få stor betydelse för att skapa en bra arbetsmiljö för både elever, lärare och skolpersonal, menar utbildningsnämndens ordförande Camilla Mårtensen.

Sydsvenskan - 17 mar 17 kl. 20:09

Tolvåkersområdet får ny skola och idrottshall

Rivningen av Tolvåkersbadet i Löddeköpinge öppnar för stora förändringar..

Sydsvenskan - 26 jul 12 kl. 15:54

Legionellan borta från Tolvåkersbadet

Skånskan - 05 apr 17 kl. 17:20

Bowlare flyttar ovan jord efter sommaren

Löddeköpinge I höstas oroade sig 250 pensionärer för Lödde bowlinghalls framtid, när Tolvåkersbadet ska rivas. Det behöver de inte göra längre.
Redan nästa månad stänger ägaren anläggningen och tar med sig banor och maskiner till de nya lokalerna i Sportcenter Syd.

Skånskan - 25 jul 19 kl. 15:30

Grundvattnet tvingar badhuset uppåt

Kävlinge Bassängerna i Kävlinges nya badhus kommer inte att ligga under jord. Grundvattennivåerna gör det för kostsamt. Därmed blir byggnaden något högre än vad man tidigare tänkt.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Nu sätts kameror upp på Svedalas skolor

SVEDALA Skenande kostnader för skadegörelse har slutat med att Svedalas skolor nu ska kameraövervakas.
Just nu pågår monteringen av kamerorna – men var vill inte utbildningschefen röja.– Idén är ju att man inte ska veta var kamerorna finns.

Skånskan - 3 timmar sedan

”Underbart obehagligt”

Köttets tid
Författare: Lina Wolff
Förlag: Albert Bonniers FörlagEfter succén med De polyglotta älskarna, som gav henne Augustpriset 2016 för det årets bästa svenska skönlitterära bok, kommer nu Lina Wolff med romanen Köttets tid. En svensk skribent åker till Madrid för att få inspiration till sitt nästa skrivprojekt. Hon träffar en man, Mercuro, som tror sig vara förföljd av skaparna till en ljusskygg nätshow, som han medverkat i.

Skånskan - 5 timmar sedan

Bioramabiljett ska kosta mer

SKURUP Kommunala biografen Biorama gick back förra året.
Nu höjer politikerna biljettpriset för att i år minska förlusten något.Förr var det videobutikerna, nu är det kanske möjligheten att streama film från nätet som gör att folk inte går på bio så mycket.

Skånskan - 5 timmar sedan

Gav sig på tre på samma dag

sjöbo En 25-årig man misstänks för att ha gett sig på och misshandlat tre män under en och samma dag i Sjöbo centrum.
Nu har mannen, ett år senare, åtalats.Det var den 19 juli förra året som, enligt åklagaren, den 25-åriga mannen gav sig på tre män vid olika tillfällen men samma dag.

Skånskan - 14 timmar sedan

Hon följde sin designerdröm

modedesigner. Hon säger att hon alltid känt sig annorlunda och att ingen tog henne på allvar när hon berättade att hon ville bli modedesigner.Men i dag har Felicia Bexell från Ulvs utanför Perstorp en examen från Textilhögskolan i Borås och examenskollektionen kommer att visas både i Stockholm och i London.

Skånskan - 16 timmar sedan

Hel byggnadsställning stals

Hörby Byggarbetarna på ett bygge i nordvästra Hörby fick sig förmodligen något av en överraskning när de kom till jobbet onsdagen den 21 augusti.
Någon gång mellan föregående arbetsdagens slut tills dess att de kom till jobbet på onsdagsmorgonen hade en eller flera okända personer haffat en hel byggnadsställning ”med tillhörande delar såsom hjul och någon slags plattform” från bygget.
Hur stor ställningen var, hur mycket den var värd eller hur tjuvarna ens bar sig åt för att baxa bort hela ställningen är höljt i dunkel..

Skånskan - 16 timmar sedan

Bil fick framrutan krossad

Hörby Natten till den 16 augusti vandaliserade någon en personbil som stod parkerad i norra Hörby.
Personen har slagit hål i framrutan så att den spruckit.
Ingen är i nuläget misstänkt för skadegörelsen..

Skånskan - 16 timmar sedan

Miljökrav i fokus för nya bygget

eslöv På fredagen togs första spadtaget för Ebos bygge av 81 nya hyreslägenheter vid stadsbiblioteket. Projektet sticker ut som Ebos första miljöcertifierade hus.Det innebär att energiförbrukning, innemiljö, materialval och annat måste uppfylla högt ställda krav.

Skånskan - 16 timmar sedan

27-åring ny ägare till gård i Lövestad

Lövestad Torbjörn Erik Alexander Paulsson, 27, är ny ägare till lantbruksfastigheten på adressen Hölerödsvägen 62-30 i Lövestad. Gården omfattar ett hus med en boyta på 130 kvadratmeter samt en åkermark på 7 hektar. Dessutom står en ekonomibyggnad på 194 kvadratmeter på fastigheten.

Skånskan - 17 timmar sedan

65-åring ny ägare till 40-talshus i Höör

Höör Kurt Göran Ingemar Hansmar, 65, är ny ägare till fastigheten på adressen Sjunnerup 205 i Höör. Huset är byggt 1947 och har en boyta på 107 kvadratmeter. Säljare är Kjell Arne och Lena Ingegerd Persson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.