Skånskan > Nyheter

Wednesday, 21 August, 17:31

Skånskan - 14 aug 19 kl. 05:00

”Kommunen medger brott mot skollagen”BLENTARP Kommunen hänger sig själv i sin skrivelse till förvaltningsrätten.
Det anser de två föräldrar och jurister som överklagat beslutet att lägga ner högstadieundervisningen på Storkskolan.Beslutet i familjenämnden i maj, att på sikt lägga ner högstadieundervisningen vid Emanuel- och Storkskolan överklagades av två Blentarpsföräldrar. Juristen Josefin Gooch och advokaten Anders Ingvarson hävdade bland annat att nämnden inte har befogenhet att fatta sådana beslut och att man inte beaktat barnens åsikter.
De skriver nu att kommunen i sitt yttrande till förvaltningsrätten faktiskt bekräftar att man struntat i skollagen, den del är det slås fast att att barn som berörs av ett beslut eller åtgärd har rätt att komma till tals innan beslut fattas.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
BLENTARP Kommunen, Storkskolan, Emanuel, Blentarpsföräldrar, Josefin Gooch, Anders Ingvarson, Storkskolans, Staffanstorp, Staffanstorpsdomen, Gooch, Ingvarson, Staffanstorsbarnen, Emanuelskolan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, medger, brottmot , skollagen
YA - 16 dec 13 kl. 07:16

Kommunen medger att rutiner brast

Kommunen medger att de inte lämnat ut begärda handlingar tillräckligt snabbt. Rutinerna sägs inte ha fungerat på grund av förändringar i personalen.
Det var tidigare i höstas som kommunens agerande JO-anmäldes efter att paret som begärt ut handlingarna inte fått några.

NT - 06 jan 12 kl. 16:49

26-åringen medger brott

Den 26-årige man som greps när 25-åringen som kidnappades hittades i onsdags medger brott..

UNT - 16 dec 11 kl. 06:02

Kommunen bryter mot skollagen

Förskolekrisen i Uppsala växer. För första gången sedan 2003 kan inte kommunen erbjuda alla föräldrar en plats i tid och bryter därmed mot skollagen..

Norrtelje Tidning - 05 maj 14 kl. 09:06

"Kommunen uppfyller inte skollagen"

Debatten om skolbiblioteken fortsätter. Nu anmäls kommunen till Skolinpektionen. – Man uppfyller inte skollagen, säger Jakob Jakobsson, Bibliotekens vänner..

DalaDemokraten - 24 jan 13 kl. 12:28

Kommunen medger brister

Gunnel Jonsson i Orsa fick vänta ett år och nio månader på att få en benprotes.
Efter Socialstyrelsens granskning erkänner nu socialnämndens ordförande att kommunen brustit.
Han tycker också att kommunen är skyldig Gunnel en ursäkt..

Dalarnas tidningar - 02 jul 15 kl. 13:59

Kommunen medger brister – betalar 54 000 kronor

I förhandlingsframställan till kommunen hävdade Kommunalarbetareförbundet att kommunen brutit mot lagen om anställningsskydd och diskrimineringslagen och kollektivavtalet..

GöteborgsPosten - 14 jan 16 kl. 20:34

Kommunen medger fel i avtal med Qviding

Kommunen begick flera fel när man ingick ett dyrt avtal med Qviding om ett boende för ensamkommande flyktingbarn. – Det får vi stå för. Qviding har skött sig exemplariskt, säger Michael Ivarson..

GöteborgsPosten - 14 jan 16 kl. 20:34

Kommunen medger fel i avtal med Qviding

Kommunen begick flera fel när man ingick ett dyrt avtal med Qviding om ett boende för ensamkommande flyktingbarn.– Det får vi stå för. Qviding har skött sig exemplariskt, säger Michael Ivarson..

BT - 10 mar 17 kl. 19:32

VW medger brott i uppgörelse i USA

Tyska biljätten Volkswagen (VW) har som en del av en uppgörelse med amerikanska justitiedepartementet erkänt sig skyldig till brott i samband med avgasskandalen. Därmed är ett viktigt steg taget för att stänga dörren till den bluff som kostat VW enormt i både anseende, trovärdighet och pengar sedan 2015.(TT).

TA - 10 mar 17 kl. 19:32

VW medger brott i uppgörelse i USA

Tyska biljätten Volkswagen (VW) har som en del av en uppgörelse med amerikanska justitiedepartementet erkänt sig skyldig till brott i samband med avgasskandalen. Därmed är ett viktigt steg taget för att stänga dörren till den bluff som kostat VW enormt i både anseende, trovärdighet och pengar sedan 2015.(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Gräsbrand i Furulund

Kävlinge Vid klockan fem på onsdag eftermiddag utbröt en gräsbrand i Furulund, Kävlinge kommun.Larmet om gräsbranden inkom till SOS Alarm klockan 17 01. Enligt larmet brinner det ute på en åker, i Furulund, Kävlinge kommun, Texten uppdateras..

Skånskan - 30 minuter sedan

Klämdes när truckar krockade

ESLÖV Sent på måndagskvällen skadades en anställd på Orkla Foods under en arbetsplatsolycka. En kvinnlig anställd skadade sin fot när två truckar som backade råkade krocka med varandra. Kvinnans fot svullnade upp efter olyckan men det är oklart om hon fick några inre skador..

Skånskan - 30 minuter sedan

Äldre bestulen på sitt boende

ESLÖV En person som bor på Trollsjögårdens äldreboende har blivit bestulen på sin bärbara dator. Datorn har stått på samma ställe sedan länge men nu har man upptäckt att den är den är försvunnen. Stölden har polisanmälts..

Skånskan - 30 minuter sedan

Personbil repades på huven

ESLÖV En bilägare gjorde en tråkig upptäckt under tisdagen. Bilen som stått parkerad på Sockenvägen hade utsatts för skadegörelse. Någon har repat bilen och gjort två långa repor på motorhuven..

Skånskan - 30 minuter sedan

Köper central tomt för förskola

SKURUP Kommunen köper en tomt i Skivarp för nära miljonen.
Den, hoppas politikerna, ska entreprenör köpa in och bygga förskola på.Frågan om nya förskolelokaler i Skivarp dök upp redan i våras när kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder föreslog att kommunen borde bjuda in en privat entreprenör för att bygga förskolelokaler i Skivarp.

Skånskan - 30 minuter sedan

Ytterligare arsenik hittat på förskola

KLÅGERUP Mumindalens utemiljö minskas ner ytterligare när nya prover visar att markområden runt förskolans södra del också är förorenat av arsenik.– Vi tog nya tester i sommar och hittad mer arsenik även på förskolan södra sida, berättar Fredrik Aksell, Svedala kommuns utbildningschef.
Det är med anledning av vårens tidigare fynd av arsenik och PAH, polyaromatiska kolväten, på förskolans norra utegård som ytterligare prover togs.

Skånskan - 30 minuter sedan

”Hur tänkte ni Skånetrafiken?”

lund Hanna Gunnarsson (V) twittrade om en sittbänk vid den nya hållplatsen på Universitetssjukhuset.
Hon undrar varför Skånetrafiken har satt metallstänger mitt i bänken så att den bara rymmer tre personer istället för fem.– Detta är en jättekonstig bänk på nya hållplatsen på universitetssjukhuset i Lund.

Skånskan - 30 minuter sedan

Donald Trumps nya kläder

Donald Trump har ställt in sitt statsbesök till Danmark med kort varsel och hävdar att det beror på att han inte fått köpa loss Grönland.
Världen är inget Monopol, man kan inte slänga upp kontanter på en världskarta och peka. Grönländarna erbjöd sig istället skämtsamt att köpa USA billigt, eftersom landets statsskuld åter skenar.

Skånskan - 30 minuter sedan

Italien mot nyval igen

Italiens statsminister, den politiskt obundne Guiseppe Conti har avgått. Han undvek på det sättet en för svenska förhållanden ovanlig misstroendeförklaring från sina egna regeringskamrater i högerextrema Lega och den populistiska men på den politiska skalan svårplacerade Femstjärnerörelsen. Salvini hoppades sannolikt på nyval genom en förlorad omröstning för Conti.

Skånskan - 45 minuter sedan

Snart öppnar gratis second hand i Dalby

dalby Den andra september öppnar Linda Svärd och Gigi Persson upp dörrarna till ett Wall of Kindness i prästgården.
Fem saker i veckan får man ta helt gratis, efter det kostar de en krona styck.Det hela började med klädbytardagar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.