Skånskan > Nyheter

Sunday, 25 August, 13:06

Skånskan - 14 aug 19 kl. 05:00

Skurups elverk lyser upp hela tätortenSkurup Skurups Elverk AB är elnätsägare för Skurups tätort, och har i dag närmare 4 000 kunder.
Bolaget är i full färd med att bygga ut fibernätet i kommunen och alla ska kunna ha tillgång till fiberbredband senast 31/12 2020, säger VD Stefan Möller.Skurups Elverk AB har fem heltidsanställda och två deltidare.
Om något skulle hända med elförsörjning eller bredbandet finns det en jour som bolaget köper in.
Härförleden blev det ett överslag i en station vilket innebar att abonnenterna blev utan ström i mellan en och fem timmar under natten.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skurups Elverk AB, Skurups, VD Stefan Möller, Elverk AB, Stefan Möller, Skurups Elverk, Möller, Nilsson, Sverige, VD, Skurup

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skurups, elverk, lyserupp hela , tätorten
Skånskan - 31 jul 19 kl. 15:08

Hela tätorten utan el under flera timmar nattetid

Skurup Efter ett fel i en av Skurups elverks stationer slogs i princip alla abonnenter i Skurup ut.
Felet inträffade vid 00.30 natten till onsdag.

Expressen - 15 dec 16 kl. 10:17

30 000 lampor lyser upp Rikards julhus

I ungefär sju år har tusentals ljus och dekorationer lyst upp den lilla tätorten Åsljunga med hjälp av Rikard Nilssons så kallade Pepparkakshus. I år är huset maffigare än någonsin och tävlar i Kanal 5:s nya tv-program "Julkampen".– Det är jättesvårt att räkna ut värdet på allt som köpts, det kan väl ligga på runt 70 000 kanske, säger Rikard Nilsson..

Skånskan - 04 nov 15 kl. 08:00

Lyckad fibersatsning ger snabb utbyggnad

Skurup Pilotprojektet var att ge 16 fastigheter bredband via fiberkabel – utan att behöva gräva ner den.
Resultatet var så lyckat att Skurups Elverk nu kommer att använda tekniken i hela tätorten.Möjligheten att skicka information med extremt korta ljusimpulser verkar fascinera Stefan Enderberg, bredbandsledare för det kommunala bolaget Skurups Elverk.

YA - 07 apr 14 kl. 19:32

Gatubelysningen svår att åtgärda

Foto: Ann-Louise Olander
Personalen på Skurups elverk jobbade under måndagen intensivt för att hitta orsaken till att gatubelysningen i tätorten under de senaste dagarna inte fungerat som den ska.
– Vi har folk som är fullt upptagna med att få ordning på det här.– Det är väldigt stressigt här just nu.

Skånskan - 12 feb 17 kl. 14:00

Tung trafik ska ledas utanför samhället

Skurup En förlängning av förbifarten från rondellen söder om Skurup fram till väg 755 söder om Dalaled planeras. Syftet är att dra den tunga trafiken utanför samhället. ERWP.

Skånskan - 23 maj 19 kl. 20:00

Drömbilarna rullar in i centrum

Skurup Ocanblå lack och riktig sand inuti bilen.
Så kommer initiativtagaren till ”Skurups stora motordag” profilera sig på lördag.
Då är det dags igen för vad som omedelbart blev en riktig folkfest i fjor.

Skånskan - 28 okt 15 kl. 16:56

En miljon till hall i Rydsgård

Skurup/Rydsgård Idrottshallen i Rydsgård sponsras med en miljon kronor av Skurups Sparbank.Det är flera år sedan Skurups Sparbank tog sitt inriktningsbeslut om att sponsra kommunens byggnation av en idrottshall i Rydsgård.
Det togs redan i samband med förberedelsenarna av Skurups Sparbanks Arena som byggdes i tätorten.

Skånskan - 29 apr 19 kl. 05:00

Solcellspark kan bli den största i Sverige

SKURUP Sveriges största sol-cellspark byggs för närvarande i Sjöbo.
Men titeln som störst kan kanske erövras av en park utanför Skurup. Väster om Skurups tätort undersöker företaget Subsolar med markägaren Näsbyholms slott möjligheterna att bygga en större solcellspark.

Skånskan - 29 mar 18 kl. 11:36

Ny restaurang ger nya arbetstillfällen

Skurup Cirka 15 nya arbetstillfällen väntas med nyetableringar på Skurups Handelsplats.
År 2020 öppnar restaurang ”Linnea & Basilika” och de lokala företagen Elon och Euronics flyttar också dit.– Vi känner oss mogna och står helt klart förberedda inför den expansiva period vi befinner oss i, skriver Anette Ngo som är vd på Linnea & Basilika i ett pressmeddelande: – Vi är glada och stolta att vårt koncept med kvalitet på mat, service och inredning har blivit så uppskattad av våra gäster.

YA - 13 maj 14 kl. 06:30

Blå buss till flygplatsen

Foto: Robert Jönson
Blue Alfa heter en ny blå linje som en gång i halvtimmen trafikerar Skurups tätort, Sturup och Lund. I går var det premiär för de blå bussarna. Siamak Notash Rad är chaufför och verkställande direktör vid åkeriföretaget AMB Transport.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Se fler bilder från aktionen

Bildspel Hundratals klimataktivister intog Malmö..

Skånskan - 3 timmar sedan

14 omhändertagna – kedjade fast sig i lastbil

Malmö Under de tidiga morgontimmarna slog polisen till mot klimataktivister som spärrade trafiken på Pildammsvägen.Under lördagen hade klimataktionsgruppen Extinction Rebellion ett stort antal aktioner med hundratals deltagare runt om i Malmö. Klockan 04.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ungdomar ringer falska larmsamtal – och filmar

Skåne På sin hemsida skriver man att det inte bara är olagligt att ringa in falska larm, det höjer även risken att räddningstjärnsten är upptagna med dem när verkliga nödsitutationer inträffar.Den senaste tiden har polisen uppdagat ett nytt fenomen som går under namnet ”Stuck in the swing”. Fenomenet går ut på att man slår larm till SOS om att ett barn fastnat i en gunga på en lekplats.

Skånskan - 5 timmar sedan

Brittisk lyxbil fyller 100 år

Motor Bilmärket Bentleys första 100 år har varit en krokig resa – från extrema tävlingsbilar till pösiga lyxbilar via ekonomiska kriser och långvarig skugga från systermärket Rolls-Royce. Johan Erikssons pappa köpte en klassisk Bentley som de tillsammans renoverade för 40 år sedan.Dammig, nedgången och nästan bortglömd stod den i ett hörn.

Skånskan - 5 timmar sedan

Klass och kön och en uns av feelgood

Litteratur/recension BOK
Herravälde
Författare: Elin Olofsson
Förlag: Wahlström & WidstrandElin Olofssons debutroman Då tänker jag på Sigrid (2013) formligen slukade jag under en bilsemester i det Jämtland som spelar en så central roll i hennes författarskap. Hon fångar miljöer, människor och glesbygd i sitt fiktiva Gärningsberg med precision och kärlek utan att väja för svärta.
Det är lätt och tungt på samma gång i en välavstämd kombination.

Skånskan - 5 timmar sedan

Misshandel vid Knutpunkten

Skåne En 48-årig man fick föras med ambulans efter en misshandel på en restaurang på Järnvägsgatan i Helsingborg under natten till söndagen.Larmet om misshandeln kom in till polisen 03.40.

Skånskan - 6 timmar sedan

Förskola vandaliserades

Killhult Uterummet på förskolan i Killhult har drabbats av skadegörelse i sommar – två gånger.
Första gången var i mitten av juli, någon gång mellan den 8 och den 14. Då ska någon ha vandaliserat uterummet till förskolan, genom att kasta ut möblerna och leksakerna i skogen, så att en gick en skrinda och en bänk gick sönder.

Skånskan - 14 timmar sedan

Kraftig bilbrand

Malmö Under lördagskvällen inträffade en kraftig bilbrand vid Professorgatan i Malmö. Räddningstjänsten skickades till platsen.Larmet inkom klockan 21.

Skånskan - 14 timmar sedan

E6 avstäng efter bilolycka

BURLÖV Under lördagen inträffade en trafikolycka på väg E6 i höjd med Alnarp och Arlöv trafikplats. Tre personbilar var inblandade i olyckan.Larmet inkom klockan 13.

Skånskan - 15 timmar sedan

Knapp seger för IFK Ystad

HANDBOLL IFK Ystad vann lördagens träningsmatch borta mot Johan Zanotti-tränade Team Sydhavsöarna med 30-27 (16-12).– Många gjorda mål och seger, men jag kan ändå inte vara riktigt nöjd, konstaterade tränare Sebastian Seifert med dryga halvtimmens distans till drabbningen på Lalandia.
Han tänkte framför allt på den defensiva insatsen som lämnade en hel del i övrigt att önska.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.