Skånskan > Nyheter

Monday, 19 August, 18:08

Skånskan - 14 aug 19 kl. 05:00

Tand­lä­ka­ren drog ut alla tänderMalmö En tand­lä­ka­re i Malmö har an­mälts av flera per­soner. In­spek­tionen för vård och om­sorg (IVO) menar att mannen har ”varit grovt oskick­lig i sitt yrke”.Ef­ter flera an­mäl­ningar från olika pa­ti­enter har IVO granskat en man­lig tand­lä­ka­re i Malmö.
An­mäl­ningarna handlar bland an­nat om att tand­lä­ka­ren ska ha dragit ut all­de­les för många tänder på pa­ti­enter, ibland alli­hop. I ett fall har en pa­ti­ent fått alla sina 22 tänder ut­dra­gna.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Malmö, IVO, Hälso

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tand, ka , ren, drogut alla , tänder
Skånskan - 25 okt 16 kl. 01:00

Hur myc­ket svenska ska tand­lä­ka­ren kun­na tala?

Sve­ri­ge har brist på tand­lä­ka­re. Se­dan många år har där­för tand­lä­ka­re från an­dra länder, främst inom EU men ock­så från an­dra länder, re­kry­terats till Folk­tand­vården för att täcka be­hovet, fram­för allt i gles­bygden och på min­dre orter.
Nu hotas den här verk­sam­heten av nya re­gler från So­ci­al­sty­rel­sen, påpekar bland an­dra Ma­ri­ka Qvist, vd för Folk­tand­vården Skåne AB.

Skånskan - 11 dec 18 kl. 01:00

Så kan vi vässa tand­häl­san

Den svenska tand­vården är bland de bästa i världen och vuxna svenskars tand­häl­sa har blivit allt bättre. Det är en glädjande ut­veck­ling som har sin ut­gångs­punkt i en ut­bild­ning i världs­klass samt ett sta­bilt och väl­fun­ge­ran­de tand­vårds­sys­tem, där pri­vat och of­fent­lig tand­vård ar­betat sida vid sida i de­cen­ni­er.
Tand­vården är dess­utom po­pu­lär bland pa­ti­enterna.

Sydsvenskan - 19 feb 15 kl. 13:33

John Lennons tand på auktion

Det onlinebaserade auktionshuset Paddle8 har samlat ihop en rad mer eller mindre märkvärdiga rockrelaterade föremål som nu säljs på auktion. The Guardian skriver att den som är sugen har möjlighet att buda på exempelvis en tand John Lennon drog ut på 60-talet, Willie Nelsons flätor och Kurt Cobains bankkort.Auktionen pågår fram till den 26 februari.

Helsingborgs Dagblad - 19 feb 15 kl. 13:33

John Lennons tand på auktion

Det onlinebaserade auktionshuset Paddle8 har samlat ihop en rad mer eller mindre märkvärdiga rockrelaterade föremål som nu säljs på auktion. The Guardian skriver att den som är sugen har möjlighet att buda på exempelvis en tand John Lennon drog ut på 60-talet, Willie Nelsons flätor och Kurt Cobains bankkort.Auktionen pågår fram till den 26 februari.

SN - 19 feb 14 kl. 20:03

Tandvårdsklinik anmäld - drog ut fel tand

Folktandvården i Sörmland är anmäld till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter att en tandläkare dragit ut fel tand på ett barn..

Västerbottens Folkblad - 19 feb 15 kl. 13:33

John Lennons tand på auktion

Det onlinebaserade auktionshuset Paddle8 har samlat ihop en rad mer eller mindre märkvärdiga rockrelaterade föremål som nu säljs på auktion. The Guardian skriver att den som är sugen har möjlighet att buda på exempelvis en tand John Lennon drog ut på 60-talet, Willie Nelsons flätor och Kurt Cobains bankkort. Auktionen pågår fram till den 26 […].

SvD - 19 feb 15 kl. 13:31

John Lennons tand på auktion

Det onlinebaserade auktionshuset Paddle8 har samlat ihop en rad mer eller mindre märkvärdiga rockrelaterade föremål som nu säljs på auktion. The Guardian skriver att den som är sugen har möjlighet att buda på exempelvis en tand John Lennon drog ut på 60-talet, Willie Nelsons flätor och Kurt Cobains bankkort..

UNT - 22 sep 15 kl. 11:05

Drog ut tand - utan förvarning

En tandläkare i Uppsala får kritik efter att ha dragit ut en tand, utan att ha gett tillräcklig information och motiverat det ordentligt för patienten..

Sydöstran - 15 nov 16 kl. 13:21

Folktandvården drog ut fel tand

När patienten besökte folktandvården rök fel tand..

BT - 17 mar 18 kl. 18:06

Tandläkare drog ut fel tand - hade själv ont

En tandläkare i Gävleborg får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) sedan en patient fått fel tand utdragen. Patienten fortsatte att ha ont efter tandläkarbesöket och behandlades då med penicillin för inflammation i tandköttet.(TT).

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Guide ska främja arbete utomhus

MALMÖ Ett bord, några stolar och ett parasoll. Mer behövs inte för att flytta ut arbetsplatsen och under måndagen invigdes flera tillfälliga utearbetsplatser på stadshusets innergård.Ett 50-tal anställda från Malmö stad har deltagit i forskningsprojektet StickUt och deras erfarenheter har nu resulterat i en guide med massor av tips och reflektioner.

Skånskan - 45 minuter sedan

Sex nyfödda barn smittades på SUS

MALMÖ Neonatalavdelningen på SUS i Malmö anmäler sig själv sedan sex nyfödda barn smittats med colibakterier. Smittvägarna har inte kunnat spåras och nu vidtas en rad hygieniska åtgärder på avdelningen för nyfödda barn.Det var i januari som det upptäcktes att sex nyfödda barn som vårdades på neonatalavdelningen på SUS i Malmö bar på E colibakterier.

Skånskan - 1 timme sedan

Flera bilar i krock på E6

Trafik Flera personbilar, samt en lastbil är inblandade i en trafikolycka på E6.Enligt polisen har olyckan inträffat i norrgående körriktning i höjd med Löddeköpinge, E6 är nu avstängd.
Det är ännu oklart om någon skadats..

Skånskan - 1 timme sedan

Färre på loppisen än vanligt

LÖBERÖD Det ymniga regnandet i helgen innebar att loppisen i Löberöd drog färre besökare än vanligt. Runt 1 500 personer och uppåt brukar det ligga på vid bra väder.
– I år var det kanske 1 000 personer eller strax däröver, säger Staffan Persson i arrangerande Löberöds IF.

Skånskan - 2 timmar sedan

Flera skolor ska blivit beskjutna

KÄVLINGE/SVEDALA/VELLINGE Flera skolor på Söderslätt har utsatts för skadegörelse under den senaste tiden, bland annat i form av skott med något luftvapen.De aktuella skolorna är: Kyrkskolan i Svedala, där flera fönster skottskadades och någon har rispat djupa spår i ett annat fönster och Klågerupsskolan, där fyra fönster skottskadades och två rispade. Dessutom upptäckte personalen på Sandeplansskolan i Vellinge i förra veckan att åtta fönster har skottskadats av någon form av luftvapen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Universitetet en del av unika grävningar

lund På måndagen startade en treveckorsperiod av arkeologiska undersökningar på Gribshunden och Västra Vång i Blekinge.
Lunds universitet är en del av projektet och kommer att ha flera forskare på plats.År 1495 sjönk det danska flaggskeppet Gribshunden vid Stora Ekön i Ekösund i Ronnebys skärgård.

Skånskan - 2 timmar sedan

Ett skrämmande aktuellt evangelium

Litteratur/recension BOK
Ålevangeliet
Författare: Patrik Svensson
Förlag: Albert BonniersVad har Aristoteles gemensamt med den baskiska separatiströrelsen? Vad är det som länkar samman Sigmund Freud och skånska fiskare? Vari ligger förbindelsen mellan the Troubles i Nordirland och Fritiof Nilsson Piratens Bombi Bitt och jag?

Skånskan - 2 timmar sedan

Larm om dubbla bränder

Malmö En brand har utbrutit i en lägenhet på Kronetorpsgatan i Malmö. Enligt ett vittne på plats har branden orsakat stora skador.
Polisen uppger att branden startat i lägenhetens kök.

Skånskan - 2 timmar sedan

Känn till ditt smittskydd

Förslaget om ett nationellt, digitalt register för vaccinationer faller under kategorin ”Det borde redan finnas”. Att som regeringen föreslår snabbutreda och förhoppningsvis skyndsamt införa ett sådant register är en mycket god idé, som de senaste fallen där folk smittats av mässlingen i Göteborgsområdet visar.
I nuläget hänvisas sjukvårdspersonal och patienter till pappersdokumentation för att ta reda på vilket skydd de har, vilket ger alltför stort utrymme för misstag och papper som försvinner.

Skånskan - 2 timmar sedan

Dansk snickare väljer att runda av

sjunnerup Globen och lutande tornet i Pisa i all ära. Danske snickaren Ajuna Møller har tagit skapandet av runda hus till en ny nivå. Häromdagen besökte SkD hans snickarverkstad i Sjunnerup strax norr om Höör.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.