SmålandsPosten > Nyheter

Friday, 23 August, 16:06

SmålandsPosten - 14 aug 19 kl. 04:00

Kan man lita på tandläkare?Välfärdsbrott bryter ned förtroendet i samhället, men regeringen agerar inte..
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kan man lita, tandläkare
Skånskan - 19 feb 19 kl. 10:00

Gränslös tandläkare reser ut igen

RESA. Om ett par dagar lämnar Veronica Aragon Malmö för att tillbringa två veckor i Burkina Faso i Västafrika. Där ska hon och en kollega se om det kan bygga upp en verksamhet för organisationen Tandläkare utan gränser.

Skånskan - 04 okt 18 kl. 05:00

Tandläkare förlorar sin legitimation

MALMÖ Hälso- och sjukvårdsnämndens ansvarsnämnd drar nu in legitimationen för en tandläkare i Malmö som man menar ”har varit grovt oskicklig och hänsynslös i utövande att sitt yrke och riskerat patientsäkerheten i flera fall”.– Ansvarsnämnden konstaterar att det har funnits stora brister i tandläkarens yrkesutövning, planering, dokumentation och uppföljning av behandlingarna som har betydelse för patientsäkerheten. Bristerna är allvarliga och i ett av fallen bedöms tandläkaren agerande som närmast hänsynslöst, skriver HSAN i sitt beslut.

YLE - 22 maj 14 kl. 16:00

Långa köer till tandläkare i Karleby

Karleby har alltför få tandläkare. Mer än 1700 personer har köat mer än ett halvt år för en tandläkartid. Nu vill social- och hälsovårdsnämnden att staden anställer en tandläkare och en tandskötare till.

Skånskan - 15 jan 19 kl. 05:00

Tandläkare kritiska till flytt

LUND-Malmö I en skrivelse till vd:n och styrelsen i folktandvården Skåne uttrycker flera specialisttandläkare kritik mot den flytt av verksamheten för barn och unga från Lund till Malmö som ska genomföras till den 1 februari.
Tandläkarna menar bland annat att de mest sårbara barnen kan komma i kläm genom förändringen.Skrivelsen, som är undertecknad av fyra övertandläkare och en ST-tandläkare, sändes till ledningen för folktandvården Skåne i mitten av oktober.

Barometern - 27 dec 13 kl. 07:29

Tandläkare känner sig svartmålad

– Jag känner mig orättvist behandlad. Min verksamhet har svartmålats och mitt liv är förstört. Det säger den tandläkare i Emmaboda vars verksamhet klandrats av Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som vi kunde berätta om i lördagstidningen.

YLE - 30 okt 14 kl. 09:51

Servicesedlar utan tandläkare löser inga problem

Servicesedlar är ingen patentlösning för tandvården i Jakobstad eftersom det inte finns tillräckligt med privata tandläkare. Servicesedlar till tandvård ger ingen märkbar lättnad i kösituationen i Jakobstadsregionen. Det här säger flera tandläkare i Jakobstad med anledning av social-och hälsovårdsnämndens planer på att ta i bruk servicesedlar i något skede under nästa år.

Barometern - 15 maj 14 kl. 11:11

Tandläkare får legitimationen återkallad

En tandläkare i mellanlänet blir av med sin legitimation som tandläkare efter en rad dåliga behandlingar. Det har Hälso- och Sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, beslutat efter en anmälan från Inspektionen för vård och omsorg, IVO.
– Tandläkaren har varit grovt oskicklig vid behandlingen av fem patienter.

News55 - 27 nov 15 kl. 10:28

Tandläkare drog ut tänder på asylsökande – utan diagnos

GÖTEBORG. Tandläkaren har tidigare blivit anmäld när han varit anställd inom folktandvården. Därför tog Inspektionen för Vård och Omsorg i augusti initiativet att kontrollera hans nya verksamhet, en privat läkarklinik.

Skånskan - 09 jan 19 kl. 18:00

Tandläkare drog ut alla tänderna utan anledning

Malmö Mannen gick till sin tandläkare som drog ut alla hans 22 tänder, trots att de flesta kunde behandlats. Tandläkaren skrev även ut narkotikaklassat läkemedel utan motivering.Det var förra året som den 48-årige mannen i Malmö behandlades av tandläkaren.

YLE - 13 feb 13 kl. 04:43

Tandläkare får astma av plastplomber

Antalet tandläkare och tandskötare som får allergi av plastplomber ökar. Det är akrylatångor från halvfärdiga plomber som kan leda till allergiska reaktioner. Det finns fall där allergin har lett till astma.

Sydsvenskan - 05 mar 13 kl. 06:30

Tandläkare samlar på släkthistorier

90 ÅRGisela af Ström Ingers, Lund, fyller 90 år idag den 5 mars. Hon har arbetat som tandläkare med fokus på barntandvård och var tidigare övertandläkare i Karlskrona.Genom åren har hon samlat på sig mycket forskningsmaterial och dokumentation kring barn och ungdomars tandhälsa.?

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

Åtta års fängelse för mordförsök i Småland

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Jockes och Jonnas förföljare åtalas

SmålandsPosten - 1 timme sedan

FN: Nödläge efter översvämningar i Sudan

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Industrimiljardären David Koch är död

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Misstänkt miljonbluff med sjukersättning

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Identifiering av mordoffer i Markaryd klar

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Duplantis: Finnkampen ett bitterljuvt minne

15 år ung gjorde Armand Duplantis seniordebut med en tredjeplats i Finnkampen 2015. Fyra år senare har han chans till revansch då han ställer upp i Finnkampen för andra gången..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Södra länken stängs efter elfel

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tre män döms till fängelsestraff efter skotten i Konga

Den 27-åriga man som sköt in i en bostad i Konga i maj i år får åtta års fängelse för mordförsök. Två av de andra männen får också fängelsestraff..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Straffskärpning för sprängning i LandskronaOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.