Dagen > Kultur

Saturday, 24 August, 13:46

Dagen - 13 aug 19 kl. 16:36

Samfund är obiblisktVi kan inte organisera fram enhet, bara i ödmjuk tro låta den helige Ande föra oss in i sann enhet, skriver Bo Lenells..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Ande, Bo Lenells

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samfundär , obibliskt
Nyheter 24 - 03 nov 11 kl. 16:15

Islamiskt samfund: "Hoppas att vi blir exempel för andra"


Regeringen beslutade på torsdagen att Bosniska islamiska samfundet nu ska kunna ta betalt via skattesedeln. Något som Sverigedemokraterna är snabba att kritisera. Regeringen beslutade på torsdagen att Bosniska islamiska samfundet, BIS, blir det första muslimska samfundet att kunna ta ut avgift via skattsedeln.?

YLE - 10 jul 14 kl. 12:27

Ministrar: Religiösa samfund måste respektera lagen

Inrikesminister Päivi Räsänen och justitieminister Anna-Maja Henriksson påminner religiösa samfund om att de måste ta religionsfrihetslagens bestämmelse om respekt för de grundläggande och mänskliga rättigheterna på allvar. - I samfund - såväl religiösa som övriga samfund - kan individen i vissa fall hamna i skuggan av de värden som betonar samfundets rättigheter och intressen. Därför ser vi det som viktigt att religiösa samfund tar religionsfrihetslagens bestämmelse om respekt för de grundläggande och mänskliga rättigheterna på allvar, och att samfunden vid behov ser över vedertagna seder och bruk, betonar ministrarna i ett pressmeddelande som publicerades på torsdagen.

VBL - 12 okt 12 kl. 15:32

Allt fler med i religiöst samfund

Allt fler finländare är medlemmar i ett religiöst samfund. I augusti hörde 80.000 finländare till religiösa samfund, då antalet var färre än 60.

Dagen - 16 dec 11 kl. 03:00

Samfund hindrar frihet i församling


Sionförsamlingen i Linköping beslutade den 11 december i år att ingå i Trossamfundet Pingst (TP), med rösterna 242 mot 11. Jag var en av de elva.
Vi har tills nu varit medlem i Fria Församlingar i Samverkan (FFS).

Kristianstadsbladet - 22 jun 14 kl. 13:32

USA-samfund i Israelbojkott

Den största presbyterianska kyrkan i USA har beslutat att sälja sitt aktieinnehav i företag vars produkter används på de Israelockuperade områdena.
Det är första gången ett stort kristet samfund i USA inleder en bojkott riktad mot Israels politik mot palestinierna.Beslutet är omstritt och fattades med knapp marginal vid kyrkans generalförsamling, med röstsiffrorna 310-303.

BT - 22 jun 14 kl. 13:32

USA-samfund i Israelbojkott

Den största presbyterianska kyrkan i USA har beslutat att sälja sitt aktieinnehav i företag vars produkter används på de Israelockuperade områdena. Det är första gången ett stort kristet samfund i USA inleder en bojkott riktad mot Israels politik mot palestinierna.Beslutet är omstritt och fattades med knapp marginal vid kyrkans generalförsamling, med röstsiffrorna 310-303.

Världen Idag - 31 jul 15 kl. 00:00

"Slopa stödet till samfund som fördömer samkönad kärlek"

Det är på Aftonbladet Debatt som flera representanter för Humanisterna, däribland ordföranden Christer Sturmark, kritiserar statens stöd till religiösa samfund. "Stödet till religiösa samfund som inte står bakom samhällets grundläggande värderingar bör därför upphöra snarast", skriver man hänvisar till de som "fördömer homosexuell kärlek", inte "tillåter homosexuella som medlemmar" och som "diskriminerar kvinnor och homosexuella inom sina organisationer". "Det är skamligt att svenska staten lägg.

Skånskan - 06 okt 15 kl. 14:00

Bättre kontroll kring religiösa samfund

Opinion Det förefaller finnas en vanföreställning kring att det automatiskt är något fint och konstruktivt i att samarbeta med, eller ösa pengar över, religiösa intressen. Det är som om själva religionen är en garant för anständighet och sunda värderingar. Tyvärr är det långt ifrån alltid sant.

UNT - 12 jun 11 kl. 15:41

Tre kristna samfund blir ett

Nu är beslutet taget, tre kristna samfund blir ett. Men församlingarna i Uppsala är lika självständiga som förut. Det lär dröja innan medlemmarna märker någon skillnad, för än saknas ett kansli och ett riktigt gemensamt namn..

Dagen - 12 okt 11 kl. 03:00

Statsbidrag till samfund viktigt

Debatt Mångfalden på det religiösa området anses tydligen av en del som mindre viktigt än mångfald i kultur och medier. Det skriver KD-ministrarna Stefan Attefall och Göran Hägglund, angående kravet på att dra in statsbidragen till trossamfunden.

Den största förändringen sedan kyrka-stat-reformen.

Dagen - 05 jan 12 kl. 03:00

Parodi på kyrka blir godkänt samfund

I korthetDet Missionerande Kopimistsamfundet är senast i raden av godkända trossamfund, enligt ett pressmeddelande från kyrkan själv. Grunden för deras lära bygger på rätten att kopiera, det vill säga deras största fiende tycks vara upphovsrättsivrare av skilda slag.Alla har rätt att tro som man vill, men frågan är om det verkligen var tänkt att lagen om trossamfund var tänkt att användas på det här viset.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 45 minuter sedan

M backar: Vill inte se förbud mot kors

Elisabeth Svantesson, Moderaterna: Vi vill utreda slöjförbud i skolan.

Dagen - 3 timmar sedan

Pilgrimsresan slutade med seger i Copa America

Willian: Guds vägar är alltid bättre än våra egna..

Dagen - 3 timmar sedan

Moderaterna öppnar för förbud mot kors

Elisabeth Svantesson: Ser inget problem med en bred utredning där den frågan också belyses,.

Dagen - 23 timmar sedan

Arabiskt parti skapar stordebatt i Israel

Politikern Ayman Odeh säger sig vara villig att inleda ett regeringssamarbete för att stjälpa Netanyahus nationalistiskt präglade högerprojekt..

Dagen - Igår: 10:47

Kommun tar bort muslimskt kött i skolorna

Orsaken har inte med religion att göra, enligt kommundirektören..

Dagen - Igår: 13:37

Veckans bibelkrönika: Gud vill hjälpa – mitt i vår röra

Gud kliver in i de förråd du inte hunnit städa i sommar, skriver Lisa Fredlund..

Dagen - Igår: 13:31

Faith utmanar med gospel i finalen i "P4 Nästa"

Sjuksköterskan Faith Kakembo fick med sig musiken från kyrkan - Nu har hon chans att ta en plats i 2020 års Melodifestival..

Dagen - Igår: 13:26

Varje löpsteg är för de utsatta kvinnorna

Natalie och Charlottes vision är förvandlade liv för 10 000 kvinnor..

Dagen - Igår: 11:47

Film och mingel med Dagen och Aretha Franklin

Stämningen var på topp då gospeln intog biosalongen..

Dagen - Igår: 10:13

Nytt parti vill värna muslimers intressen

Partiet Nyans vill bland annat att muslimer ska få minoritetsställning i grundlagen. Grundaren, Mikail Yüksel, kastades tidigare ut ur Centerpartiet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.