Dagen > Nyheter

Saturday, 24 August, 09:06

Dagen - 13 aug 19 kl. 16:43

Equmeniakyrkan satsar på ny konferens i fjällen” Vi tror att fjällmiljön passar för gudstjänster, fjällvandring och mänskliga möten”, säger André Jakobsson om Hemavanmötet..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
André Jakobsson, Hemavanmötet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Equmeniakyrkan, satsarpå ny , konferensi , fjällen
Dagen - 13 aug 19 kl. 16:43

Equmeniakyrkan satsar på ny konferens i fjällen

” Vi tror att fjällmiljön passar för gudstjänster, fjällvandring och mänskliga möten”, säger André Jakobsson om Hemavanmötet..

Världen Idag - 24 maj 17 kl. 13:01

Israel het fråga när Equmeniakyrkan möts

Drygt 600 ombud för närmare 300 församlingar i Equmeniakyrkan samlas på onsdagskvällen till kyrkokonferens på Tånga Hed utanför Vårgårda i Västergötland. En fråga på dagordningen är hur samfundet ska förhålla sig till konflikten mellan Israel och Palestina..

Politikerbloggen - 21 jun 12 kl. 14:46

Åtta gröna krav för FN:s miljökonferens i Rio

DEBATT. Inför FN:s globala miljökonferens som nu pågår i Rio de Janeiro är budskapet från forskarna tydligt. Vår globala miljö är hårt utsatt och nuvarande utveckling är inte hållbar, samtliga ekosystem riskerar att förändras på sätt som hotar människans framtida energi- och livsmedelsförsörjning och allvarligt stör dagens samhällen.

Ekonomistas - 27 aug 14 kl. 07:27

Konferens på temat ”Economics of Inequality”

På måndag och tisdag nästa vecka, alltså 1-2 september, ordnar SITE en akademisk konferens på temat Economics of Inequality. Huvuddelen av konferensen kommer upptas av presentationer av akademiska artiklar som sedan kommenteras och diskuteras men programmet innehåller också tre mycket spännande huvudanföranden från ledande forskare på området som säkert är av intresse även för en bredare publik. På måndag morgon kommer Branko Milanovic, en av världens ledande forskare på området global inkomstfördelning, att tala under rubriken ”Trends in Global Income Inequality and Their Political Implications”.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Konferens om Afrika

Under fredagskvällen och lördagen bjuder Skandinavistiska föreningen för mänskliga rättigheter i Afrika in till en internationell konferens i församlingshemmet i Kristinehamn..

BT - 17 aug 16 kl. 07:55

Ögonblick i Borås - Ungbaptisterna på konferens i Borås

Fredagen den 2 juli 1943 öppnades Svenska Baptisternas Ungdomsförbund, SBUF:s, årliga konferens i Betelkapellet på Lugnet. Den skulle pågå i dagarna tre och avslutas på söndagskvällen med en stor sång- och musikgudstjänst..

Alingsås tidning - 20 jan 18 kl. 06:00

Equmeniakyrkan bjuder in till samtal

– Det finns ett uppdämt behov hos människor att hitta ett ställe där de kan pröva sina tankar, säger Bertil Carlsson.
Han är pastor i Bjärkes Equmeniakyrkor som kommer att erbjuda den möjligheten i form av en upptäckargrupp.
En samtalsserie i sju delar med öppna teman där deltagarna styr innehåll såväl som plats startas mitten av februari av Bjärkes Equmeniakyrkor.

YLE - 01 jun 16 kl. 10:19

Polisen satsar mer än vanligt på skolavslutningen

Polisen satsar i år extra mycket resurser på alkoholövervakningen under skolavslutningen. Extra resurser sätts in i hela Österbotten, från Kristinestad i söder till Karleby i norr. 30 poliser är extrainsatta enbart för alkoholövervakningen bland minderåringa före och under skolavslutningen.

YLE - 28 mar 14 kl. 10:50

Övergångsställen synas – drullar blir av med kortet

Nästa vecka håller polisen hård koll på övergångsställen. Speciellt kommer man att fästa uppmärksamhet vid situationer där bilisterna kör om en bil eller spårvagn som redan har stannat vid övergångsstället. - Om man gör sig skyldig till det här blir man direkt av med kortet, säger polisöverinspektör Risto Lammi vid polisstyrelsen.

Kristianstadsbladet - 27 dec 12 kl. 11:36

Risk för halka under kvällen

Foto: Scanpix
Det milda vädret kommer under eftermiddag och kväll att övergå i minusgrader. SMHI varnar för ett snabbt temperaturfall och på Trafikverket säger man att det kan bli svårt att hinna bekämpa halkan.
Mellandagarna började milt och blött i Kristianstad med omnejd.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 22 timmar sedan

Kommun tar bort muslimskt kött i skolorna

Orsaken har inte med religion att göra, enligt kommundirektören..

Dagen - 19 timmar sedan

Faith utmanar med gospel i finalen i "P4 Nästa"

Sjuksköterskan Faith Kakembo fick med sig musiken från kyrkan - Nu har hon chans att ta en plats i 2020 års Melodifestival..

Dagen - 19 timmar sedan

Varje löpsteg är för de utsatta kvinnorna

Natalie och Charlottes vision är förvandlade liv för 10 000 kvinnor..

Dagen - 21 timmar sedan

Film och mingel med Dagen och Aretha Franklin

Stämningen var på topp då gospeln intog biosalongen..

Dagen - 22 timmar sedan

Nytt parti vill värna muslimers intressen

Partiet Nyans vill bland annat att muslimer ska få minoritetsställning i grundlagen. Grundaren, Mikail Yüksel, kastades tidigare ut ur Centerpartiet..

Dagen - Igår: 15:50

Vem är ”vi” i en församling?

Om ”vi-et” beskrivs snävt, löper gemenskapen stor risk att bli det också, skriver gästkrönikör Judith Fagrell..

Dagen - Igår: 16:28

Amerikanska teologer varnar för nationalism

Kristen tro och nationalism ska inte förenas. I ett öppet brev förklarar 30 ledande amerikanska teologer varför..

Dagen - Igår: 15:58

”Ett äktenskap bygger på samarbete för att hålla kärleken levande”

Ingela och Tomas Hagenfors gifte sig i Skagerhults kyrka i Hasselfors 25 aug 1979 och firar därför nu 40-årig bröllopsdag, så kallat Rubinbröllop. Vigselförrättare på bröllopet var Tomas pappa, Berthil Paulson, med assistans av Ingelas bror, Lasse Svedberg, som var präst där. Paret hade året innan tillsammans skrivit den kända sången ”Äktenskapsbön”, en sång som för övrigt även sjöngs på Tomas och Ingelas bröllop..

Dagen - Igår: 15:55

Ylva vill återknyta banden till bekanta

Kårledaren i Sundsvall: Att fylla jämnt innebär alltid en liten genomgång för mig.

Dagen - Igår: 14:43

Kärleken till människor finns i fri- kyrkans DNA

Hjärtat för att samla in pengar till behövande har alltid funnits inom frikyrkan. Det som gör skillnad idag är att möjligheterna har förbättrats genom praktiska hjälpmedel som Swish och sociala medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.