Världen Idag > Nyheter

Friday, 23 August, 04:20

Världen Idag - 14 aug 19 kl. 03:01

Politiker oeniga efter söndagens nya upplopp på tempelplatsenOroligheterna på tempelplatsen i Jerusalem i söndags ägde rum medan judarna, å sin sida, firade Tisha B’Av, sorgedagen över templets förstörelse, och muslimerna, å sin sida, inledde firandet av Eid al-Adha, som enligt muslimsk tradition markerar att Abraham nästan offrade sin son Ismael. För många judar och muslimer är ett besök på tempelplatsen en central del av deras respektive firanden, och polisen var därmed förberedd på upplopp. Stora polisstyrkor stod klara att gripa in, men polischefen i Jerusalem höll länge portarna låsta för judiska besökare. Detta hindrade inte muslimska bråkmakare från att angripa polisen varvid fyra personer skadades. Senare under förmiddagen öppnade polischefen för mycket begränsade besök av små judiska grupper under sträng bev
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Jerusalem, Tisha, ’av, Eid, adha, Abraham, Ismael

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politiker, oenigaefter , söndagensnya , upplopp, tempelplatsen
DN - 27 mar 19 kl. 16:42

Politiker oeniga om hur rulltrappskaoset ska lösas

Måndagens rulltrappskaos medförde en hel del krångel för resenärerna. Kollektivtrafikregionrådet Tomas Eriksson (MP) lovar förbättring – men S i regionen är inte nöjda.  – Tålamodet håller på att tryta.

Barometern - 27 okt 15 kl. 07:53

Politiker visade medkänsla

Nybros politiker inledde måndagens fullmäktigemöte med en tyst minut för att hedra offren som mördades i en skola i Trollhättan nyligen..

SVT - 20 maj 18 kl. 23:08

Debatt om brottsligheten: ”Politiker och media har ett ansvar”

I söndagens Agenda möttes journalisterna Gellert Tamas och Anna Dahlberg för att diskutera brottsligheten och bilden av brottsligheten i Sverige. De är oeniga om huruvida anmälningsgraden är en bra indikator på brottsutvecklingen..

Nyheter 24 - 15 apr 11 kl. 11:00

S-politiker: Vad sägs om lite kravaller mot regeringen?


Socialdemokratisk politiker uppdaterade sin facebookstatus precis innan han valts in i styrelsen för socialdemokraterna i Stockholm: ? Vad sägs om lite regelrätta kravaller? INTERNET.

Expressen - 08 aug 11 kl. 21:12

Politiker tagna på sängen av upploppen

Brittiska politiker togs på sängen när kravallerna i London bröt ut. Storbritanniens vice premiärminister Nick Clegg sa på måndagen att det fanns "inga som helst ursäkter" för sådana upplopp som drabbade Londons gator. - Låt oss vara tydliga, det våld vi ser har ingenting att göra med Duggans död.

Expressen - 08 aug 11 kl. 22:34

Brittiska politiker tagna på sängen av upploppen

Brittiska politiker togs på sängen när kravallerna i London bröt ut. Storbritanniens vice premiärminister Nick Clegg sa på måndagen att det fanns "inga som helst ursäkter" för sådana upplopp som drabbade Londons gator. - Låt oss vara tydliga, det våld vi ser har ingenting att göra med Duggans död.

Dagen - 15 apr 19 kl. 15:48

Upplopp efter att politiker slängt Koranen i marken

Den provokativa manifestationen av en dansk politiker som leder ett anti-muslimskt parti, skapade kraftfulla reaktioner..

Dagen - 15 apr 19 kl. 15:48

Upplopp efter att politiker slängt Koranen i marken

Den provokativa manifestationen av en dansk politiker som leder ett anti-muslimskt parti, skapade kraftfulla reaktioner..

Skånskan - 10 mar 16 kl. 17:09

SK Lödde bjuder politiker till tävling

Löddeköpinge I helgen arrangerar SK Lödde Ungdomsgrand Prix och Lödde Öppna inför förväntat fyllda läktare.
Samtidigt bjuder klubben in kommunens politiker för att de ska få chansen att se en av de sammanlagt sju årliga evenemang SK Lödde arrangerar.– Vi vill visa dem vår verksamhet, säger Sophie Persson, ordförande i SK Lödde.

BT - 16 sep 11 kl. 00:45

Upplopp i konsumtionens namn

Jag tyckte först att den polsk-brittiske filosofen Zygmunt Bauman drog sin tes alldeles för långt. I en artikel för någon månad sedan menade den världsberömde sociologen att den främsta drivkraften bakom sommarens kravaller i London utgjordes av viljan att konsumera. Personer som systematiskt slog sönder och plundrade butik efter butik gjorde det av vanmakt över att ha blivit utestängda från konsumtionssamhället (SvD kultur 12/8).

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 16 timmar sedan

Antisemitiska åsikter hos visselblåsare

Google svartlistar vissa kristna och konservativa nyhetssidor, enligt visselblåsare. Detta berättade Världen idag och flera andra medier om nyligen. Det är Zach Vorhies, tidigare Googleanställd, som släppt uppgifterna.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Adaktusson anmäler SVT och DN

Riksdagsledamoten Lars Adaktusson har via sitt juridiska ombud advokat Rolf Åbjörnsson anmält sin tidigare arbetsgivare Sveriges Television (SVT) till Granskningsnämnden. Dagens Nyheter (DN) anmäldes till Allmänhetens Pressombudsman redan i juni..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Stakset ber mamma om förlåt i ny låt

I fredags släppte Sebastian Stakset sin nya låt, ”Mamma förlåt”, i samarbete med den unge ”gangsterrapparen” Einár. Det uppmärksammades av såväl Nyhetsmorgon i TV 4 som Kulturnyheterna i SVT och Sveriges Radio, som intervjuade artisterna i studion..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Unikt uttalande: Iran medger kristet skeende i landet

Massomvändelser pågår ”rakt framför våra ögon”. Det sade Mahmoud Alavi, minister med ansvar för underrättelsetjänsten i Iran, nyligen när han talade vid en samling för shiamuslimska ledare. Där erkände han också det som landets företrädare annars förnekat: att Iran arbetar aktivt för att stoppa omvändelser till Kristus..

Världen Idag - Igår: 00:00

Det är ett liv av att ge vidare gåvor av nåd från Gud till medmänniskan.

2 Mos 19:3–8 Rom 12:3–8 Vi lever i en mycket speciell tid. Det finns gott om orosmoln, lätta att upptäcka, på så många områden i vårt land i dag. Samtidigt är vi många som upplever hur öppet det är för evangeliet i människors hjärtan.

Världen Idag - Igår: 00:00

Ett äktenskap i Anden

Analogin mellan Jesu och brudens relation och mannens och hustruns visar att äktenskapet inte bara är en praktisk samlevnadsform, utan att det finns en slags sakramental dimension i den – sakramental i den meningen att man i en fysisk ordning som Gud inrättat och Kristus välsignat möter en andlig verklighet, skriver Anders Gerdmar..

Världen Idag - Igår: 00:00

Brexit – bra eller dåligt för Israel?

Om den brittiske statsministern Boris Johnson får som han vill, och lämnar den Europeiska unionen den 31 oktober, kommer det internationella samfundet att stå inför en politisk vattendelare som med tiden kan liknas vid den Westfaliska freden 1648.  Trots att EU-kommissionen vill tona ner konsekvenserna av ett brittiskt utträde ur EU så är en sak klar: Nu skrivs historia. Efter ett brittiskt utträde ur Europeiska unionen kommer EU aldrig mer att vara sig likt.

Världen Idag - 20 timmar sedan

TV3 kan lära kyrkan om synd och omvändelse

Sommarens tv-tablåer har som brukligt präglats av repriser. Ett program som har kört mängder med gamla avsnitt är TV3:s Lyxfällan. Egentligen är det en rätt enahanda programidé: Programledarna åker hem till ett hushåll som tappat kontrollen över sin ekonomi.

Världen Idag - 20 timmar sedan

De ropade om Guds eld över Sverige

Att Guds eld ska beröra Sverige och att en ny våg av missionärer ska gå ut från landet. Sådana böner präglade årets Nationella bönekonferens på Ralingsås som i vanlig ordning gästades av den svenska bönerörelsens nya frontsoldater – bedjarna från Tanzania..

Världen Idag - Igår: 14:32

Ekumeniskt kvinnoråd i blåsväder efter uttalanden

Flera frikyrkliga samfund stödjer Sveriges ekumeniska kvinnoråd. Men kritiker ifrågasätter stödet med hänvisning till teologiskt tveksamma uttalanden om bland annat polygami och abort från rådets generalsekreterare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.