Världen Idag > Nyheter

Friday, 23 August, 04:20

Världen Idag - 14 aug 19 kl. 03:02

Konsert för ultraortodoxa stoppad av KvinnolobbynDen ultraortodoxa miljön i Israel är för närvarande extremt missnöjd med den israeliska organisationen Kvinnolobbyn. En konsert med den världsberömda chassidiska sångaren Motti Steinmetz som skulle ha ägt rum i Afula i dag (onsdag), blev inställd efter att Kvinnolobbyn drev igenom ett domstolsbeslut med det resultatet. Lobbyn accepterade inte att konserten hade separata sittavdelningar för kvinnor och män – något ultraortodox praxis kräver. Kommunstyrelsen i Afula ställer sig oförstående till beslutet och sade i ett uttalande: ”Av totalt 360 sommartillställningar ville kommunen hålla en för det ultraortodoxa samhället som de kunde glädja sig åt och njuta av enligt sin egen sed. Vi beklagar starkt att detta inte var möjligt.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Kvinnolobbyn, Israel, Motti Steinmetz, Afula, Betzalel Smotrich

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konsertför , ultraortodoxa, stoppadav , Kvinnolobbyn
Dagen - 27 jan 12 kl. 03:00

Ultraortodoxa tar allt större plats

JERUSALEM. Den bräckliga balansen mellan Israels ultraortodoxa minoritet och det moderna samhället håller på att rubbas. De ultraortodoxa judarna är på snabb tillväxt - och därmed deras inflytande.

Nyheter 24 - 27 dec 11 kl. 20:15

Flicka blev trakasserad av ultraortodoxa judar


I måndags blev en flicka spottad på av ultraortodoxa när hon skulle till skolan. De ultraortodoxa judarna försöker införa en könssegregering i landet. ISRAEL.

Dagen - 28 dec 11 kl. 11:21

Protester i Israel mot ultraortodoxa judar

Motsättningarna mellan ultraortodoxa judar och resten av den israeliska befolkningen växer. På tisdagskvällen samlades tusentals israeler i staden Beit Shemesh till ett protestmöte mot de ultraortodoxas kampanj för könssegregering.

De ultraortodoxa judarna i Israel är en snabbt växande grupp.

Expressen - 18 maj 15 kl. 15:00

Kvinnolobbyn hoppar i säng med homofober

Sveriges Kvinnolobby vill förbjuda surrogatmödraskap. Kvinnolobbyn pratar gärna om kvinnor och barns rättigheter, men att hoppa i säng med abortmotståndare och homofober verkar inte vara något problem för dem, skriver Andreas Bengtsson, läkare och pappa genom surrogatmödraskap..

Helsingborgs Dagblad - 01 aug 12 kl. 10:35

Ultraortodoxa allt närmare värnplikt

Försvarsminister Ehud Barak har gett Israels armé en månad på sig att ta fram ett förslag på hur de ultraortodoxa judarna nu ska inkluderas i värnplikten, rapporterar BBC. De ultraortodoxa har sedan Israel grundades genom en lag undantagits landets stränga värnplikt, och i stället kunnat ägna sig åt studier av Toran på heltid..

Kristianstadsbladet - 16 maj 13 kl. 23:43

Ultraortodoxa protesterar i Israel


Tiotusentals ultraortodoxa judar, så kallade haredim, protesterade på torsdagen i Jerusalem mot planer på att tvinga dem att göra militärtjänst. Demonstranterna kastade enligt polisen stenar och "andra objekt" mot säkerhetsstyrkor utanför arméns rekryteringskontor.Militärtjänstgöring är obligatorisk i Israel, men tiotusentals ultraortodoxa undantas varje år.

DI - 23 aug 17 kl. 23:26

Stoppad konsert i Nederländerna efter terrorhot

En konsert i Rotterdam har blivit inställd på grund av terrorhot..

UNT - 26 dec 11 kl. 21:13

Ultraortodoxa judar i bråk

Slagsmål utbröt i dag mellan israelisk polis och några hundra ultraortodoxa judar i Beit Shemesh nära Jerusalem. De religiösa trycker på för sträng segregering mellan kvinnor och män. (TT).

Helsingborgs Dagblad - 27 jun 12 kl. 01:12

Ultraortodoxa erkände vandalisering

Israelisk polis har gripit tre misstänkta för vandaliseringen vid Förintelsemuseet Yad Vashem för två veckor sedan. Männen tillhör en grupp ultraortodoxa judar som motsätter sig staten Israels existens och har erkänt, sade en polistalesman. Klottrade slagord anklagade Israels grundare för att ha uppmuntrat till Förintelsen, i syfte att bana väg för bildandet av en judisk stat..

UNT - 01 aug 12 kl. 10:33

Ultraortodoxa allt närmare värnplikt

Försvarsminister Ehud Barak har gett Israels armé en månad på sig att ta fram ett förslag på hur de ultraortodoxa judarna nu ska inkluderas i värnplikten, rapporterar BBC. (TT).

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 16 timmar sedan

Antisemitiska åsikter hos visselblåsare

Google svartlistar vissa kristna och konservativa nyhetssidor, enligt visselblåsare. Detta berättade Världen idag och flera andra medier om nyligen. Det är Zach Vorhies, tidigare Googleanställd, som släppt uppgifterna.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Adaktusson anmäler SVT och DN

Riksdagsledamoten Lars Adaktusson har via sitt juridiska ombud advokat Rolf Åbjörnsson anmält sin tidigare arbetsgivare Sveriges Television (SVT) till Granskningsnämnden. Dagens Nyheter (DN) anmäldes till Allmänhetens Pressombudsman redan i juni..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Stakset ber mamma om förlåt i ny låt

I fredags släppte Sebastian Stakset sin nya låt, ”Mamma förlåt”, i samarbete med den unge ”gangsterrapparen” Einár. Det uppmärksammades av såväl Nyhetsmorgon i TV 4 som Kulturnyheterna i SVT och Sveriges Radio, som intervjuade artisterna i studion..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Unikt uttalande: Iran medger kristet skeende i landet

Massomvändelser pågår ”rakt framför våra ögon”. Det sade Mahmoud Alavi, minister med ansvar för underrättelsetjänsten i Iran, nyligen när han talade vid en samling för shiamuslimska ledare. Där erkände han också det som landets företrädare annars förnekat: att Iran arbetar aktivt för att stoppa omvändelser till Kristus..

Världen Idag - Igår: 00:00

Det är ett liv av att ge vidare gåvor av nåd från Gud till medmänniskan.

2 Mos 19:3–8 Rom 12:3–8 Vi lever i en mycket speciell tid. Det finns gott om orosmoln, lätta att upptäcka, på så många områden i vårt land i dag. Samtidigt är vi många som upplever hur öppet det är för evangeliet i människors hjärtan.

Världen Idag - Igår: 00:00

Ett äktenskap i Anden

Analogin mellan Jesu och brudens relation och mannens och hustruns visar att äktenskapet inte bara är en praktisk samlevnadsform, utan att det finns en slags sakramental dimension i den – sakramental i den meningen att man i en fysisk ordning som Gud inrättat och Kristus välsignat möter en andlig verklighet, skriver Anders Gerdmar..

Världen Idag - Igår: 00:00

Brexit – bra eller dåligt för Israel?

Om den brittiske statsministern Boris Johnson får som han vill, och lämnar den Europeiska unionen den 31 oktober, kommer det internationella samfundet att stå inför en politisk vattendelare som med tiden kan liknas vid den Westfaliska freden 1648.  Trots att EU-kommissionen vill tona ner konsekvenserna av ett brittiskt utträde ur EU så är en sak klar: Nu skrivs historia. Efter ett brittiskt utträde ur Europeiska unionen kommer EU aldrig mer att vara sig likt.

Världen Idag - 20 timmar sedan

TV3 kan lära kyrkan om synd och omvändelse

Sommarens tv-tablåer har som brukligt präglats av repriser. Ett program som har kört mängder med gamla avsnitt är TV3:s Lyxfällan. Egentligen är det en rätt enahanda programidé: Programledarna åker hem till ett hushåll som tappat kontrollen över sin ekonomi.

Världen Idag - 20 timmar sedan

De ropade om Guds eld över Sverige

Att Guds eld ska beröra Sverige och att en ny våg av missionärer ska gå ut från landet. Sådana böner präglade årets Nationella bönekonferens på Ralingsås som i vanlig ordning gästades av den svenska bönerörelsens nya frontsoldater – bedjarna från Tanzania..

Världen Idag - Igår: 14:32

Ekumeniskt kvinnoråd i blåsväder efter uttalanden

Flera frikyrkliga samfund stödjer Sveriges ekumeniska kvinnoråd. Men kritiker ifrågasätter stödet med hänvisning till teologiskt tveksamma uttalanden om bland annat polygami och abort från rådets generalsekreterare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.