YA > Nyheter

Friday, 23 August, 04:23

YA - 14 aug 19 kl. 00:10

Sista veckan med ÖsterlenmålareFrån golv till tak hänger målningarna, 350 verk av femtio 1900-talskonstnärer med anknytning till Österlen. Den här veckan är sista chansen att se utställningen. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Österlenmålare, Österlen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sista veckan med Österlenmålare
Kristianstadsbladet - 27 jan 13 kl. 07:00

Bortglömd Österlenmålare imponerar på Slussenutställning

Omgörningen av Slussen i huvudstaden har varit livligt debatterat. Författare Tomas Löfström passade på att se en utställning med motiv från just Slussen och mötte en gammal bekant, den duktige, men bort-glömde, Österlenmålaren Holger Almqvist.
Den som besöker Stockholm den närmaste tiden bör planera in ett besök på Konstakademien, vars utställning av måleri med anknytning till Slussen pågår i ytterligare en vecka.

SmålandsPosten - 05 aug 19 kl. 19:01

Ingen sommar utan Staffans Österlenmålare

En svala gör ingen sommar, brukar det heta, och enbart en tavla gör heller ingen utställning. Galleristen Staffan Nilsson från Alvesta, ställer ut inte mindre än 350 tavlor på galleri Hvitebro utanför Brösarp på Österlen varje sommar, tillsammans med Leif Frid som har galleriet där. Så även i år..

YA - 19 maj 17 kl. 00:01

En Österlenmålares kvarlåtenskap

Österlenkonstnären Sten Oscar Rundgren målade hela livet och hade alltid skissblocket med sig. Han är en målare som behärskar hantverket tillfullo och ändå aldrig ansåg att han blev fullärd..

Sydsvenskan - 18 mar 16 kl. 10:28

18 favoriter på konstrundan

Christine Antaya Christine Antaya rekommenderar Josefin Rasmusons guldverk.   Eva Magnusson, Viken
Efter Konstfackstudier hamnade Eva Magnusson på 70-talet i en småländsk by, och sedan dess har den miljön varit ett återkommande motiv. Skogen, kullarna och de små husen är målade i en stil som skiftar från ren illustration till mer tvetydiga myller.

Kristianstadsbladet - 14 dec 17 kl. 00:09

Galleri Wallner, Simris: Gert Aspelin & Emma Karp Lundström

Årets sista utställning på Galleri Thomas Wallner lyfter fram två Österlenmålare, Gert Aspelin och Emma Karp Lundström. Konstskribenten Carolina Söderholm imponeras av båda, där inte minst Aspelins klangbotten av egna minnen berör..

YA - 14 dec 17 kl. 00:09

Galleri Wallner, Simris: Gert Aspelin & Emma Karp Lundström

Årets sista utställning på Galleri Thomas Wallner lyfter fram två Österlenmålare, Gert Aspelin och Emma Karp Lundström. Konstskribenten Carolina Söderholm imponeras av båda, där inte minst Aspelins klangbotten av egna minnen berör..

YA - 01 jan 19 kl. 00:06

Bengt Eriksson minns sitt kulturår

I veckans krönika kikar kulturjournalisten Bengt Eriksson bakåt på starka upplevelser från det kulturåret vi nyss sagt hej då till. Här finns gott om upplevelser, från Österlenmålare till enordsdikter och lyckade lokalrevyer. .

Kristianstadsbladet - 18 apr 13 kl. 07:00

Konfrontation på Österlen

Foto: ystads konstmuseum
Kiviksmålaren Gert Aspelin har länge närstuderat sin närmiljö. Nu ger han sig även in i den egna familjens historia genom att möta sin farfar, den tidige Österlenmålaren Karl Aspelin. Deras möte har blivit till en av årets mest inspirerande och överraskande utställninar, anser konstskribent Carolina Söderholm.

Fler nyheter från YA

YA - 45 minuter sedan

Få nybyggen I Norge

YA - 1 timme sedan

Peterson ställs mot Puig i US Open

Rebecca Peterson lottades Monica Puig från Puerto Rico i första omgången av tennisens US Open. På herrsidan står det klart att tre djeseedade Roger Federer kan ställas mot världsettan Novak Djokovic i semifinal..

YA - 1 timme sedan

Exploderat hus brinner i Solna

YA - 2 timmar sedan

Rätt av Trafikverket välja norra sidan

Det gäller cykelbanan mellan Hammar och Skillinge, om den ska gå norr eller söder om kustvägen. .

YA - 3 timmar sedan

Dömd för okänt knarkande

YA - 3 timmar sedan

Lars Nyströms agerande skadar Skurups kommun

Att Lars Nyström, Sverigedemokraterna i Skurup, är besatt av att göra livet surt för kommuninvånare med utländsk härkomst är väl känt sedan tidigare. Han ligger bakom ett helt batteri av sådana förslag redan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.