Världen Idag > Nyheter

Friday, 23 August, 05:00

Världen Idag - 14 aug 19 kl. 00:00

Utan Gud blir ett sista farväl meningslöstNy statistik om begravningsseden i Sverige är smärtsam läsning. Enligt SVT (12/8) väljer allt fler att begrava sina närmaste helt utan ceremoni. Konkret innebär det att kroppen transporteras direkt från sjukhuset till kremering och sedan därifrån vanligen till anonym spridning i en minneslund. Utvecklingen har gått snabbt. För tio år sedan begravdes två procent utan ceremoni; i dag är det åtta procent för riket som helhet.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Gud, Sverige, SVT, Dalarna, Svenska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utan Gudblir ett sista , farväl, meningslöst
BT - 16 sep 14 kl. 08:49

En av Oates bästa mot en fond av meningslöst våld

På försättsbladet citerar Joyce Carol Oates den berömda passus i Dostojevskijs Brott och straff där Sonja uppmanar mördaren Raskolnikov att när han kommer till ett kors i vägen lägga sig ner och kyssa den jord mot vilken han förbrutit sig. Den djupt kristne Dostojevskij låter alltså inte den djupt kristna Sonja peka mot himlen och Gud utan mot den jord som ger liv. Brett Kincaid återvänder lemlästad och svårt bränd från krigstjänst i Irak.

Världen Idag - 10 nov 18 kl. 00:00

Hur kan det finnas en god Gud med så mycket ondska i världen?

Varför tillåter en god och allsmäktig Gud en så vidrig ondska som den i Auschwitz, eller en helt meningslös ondska som när barn dör i en tsunamikatastrof ?.

Världen Idag - 17 nov 18 kl. 00:00

Hur förstå ondskans verklighet och tron på en god Gud?

Varför tillåter en god och allsmäktig Gud en så vidrig ondska som den i Auschwitz, eller en helt meningslös ondska som när barn dör i en tsunamikatastrof ?.

Världen Idag - 02 nov 18 kl. 13:00

Gitten Öholm tjänar Gud mitt i sorgen

När den man delat livet med inte finns vid ens sida längre kan det kännas som om allt är meningslöst. Det har Gitten Öholm, vars make Siewert Öholm dog 2017, fått erfara. Men mitt i all sorg och smärta har hon fått kraft att göra något bra av sina dagar..

Sydsvenskan - 01 maj 14 kl. 05:30

Kapitel 6

Bergen i nordvästra Thailand, 1977Ingbritt skrek så det ekade i gläntan. Flickebarnet hade låst käkarna om lillfingret. Handen kladdig av allt blod.

YLE - 05 mar 17 kl. 07:06

De gåtfulla runorna i Vörå I: Österbottens första viking

En finskhetskonspiration bland ledande vetenskapsmän – eller en svenskhetskonspiration bland österbottniska bönder och intellektuella? En brottsanmälan mot en amatörarkeolog – och en JO-anmälan mot en avdelningschef på Museiverket. I en tredelad artikelserie berättas historien om några stenristningar som antingen skriver om historien, eller också är Svenskfinlands mest fantastiska fall av historieförfalskning.

Barometern - 05 sep 14 kl. 06:16

Mening större än staten

Vi människor vill vara med och skapa något som är större än oss själva. Alla tror inte på en gud, eller en ideologi. Men vi känner att vi under vår tid på jorden vill skapa något meningsfullt tillsammans med andra.

BT - 19 okt 14 kl. 09:42

Hon gjorde allt för att inte synas

Lisette Dagefors växte upp med en missbrukande pappa, men det var först i vuxen ålder som hon såg det sjuka mönstret och sitt medberoende. – Som barn försökte jag stänga av mina känslor och hålla mig undan. Jag blev som en tapetblomma, säger hon.

Skånskan - 30 jun 16 kl. 17:40

192 centimeter star quality

Malmö Zlatan Ibrahimovic har star quality. Han är 192 centimeter och 84 kilo stjärna. Självförtroendet ångar omkring honom.

SmålandsPosten - 01 jul 14 kl. 07:31

Krigets vanvett

Varför jubileer? En gång var svaret enkelt: för att minnas historiska händelser. Det var en orsak att ordna parader med fanborg och tal av borgmästaren, att utge minnesalbum och komponera högtidliga dikter och musikstycken.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 17 timmar sedan

Antisemitiska åsikter hos visselblåsare

Google svartlistar vissa kristna och konservativa nyhetssidor, enligt visselblåsare. Detta berättade Världen idag och flera andra medier om nyligen. Det är Zach Vorhies, tidigare Googleanställd, som släppt uppgifterna.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Adaktusson anmäler SVT och DN

Riksdagsledamoten Lars Adaktusson har via sitt juridiska ombud advokat Rolf Åbjörnsson anmält sin tidigare arbetsgivare Sveriges Television (SVT) till Granskningsnämnden. Dagens Nyheter (DN) anmäldes till Allmänhetens Pressombudsman redan i juni..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Stakset ber mamma om förlåt i ny låt

I fredags släppte Sebastian Stakset sin nya låt, ”Mamma förlåt”, i samarbete med den unge ”gangsterrapparen” Einár. Det uppmärksammades av såväl Nyhetsmorgon i TV 4 som Kulturnyheterna i SVT och Sveriges Radio, som intervjuade artisterna i studion..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Unikt uttalande: Iran medger kristet skeende i landet

Massomvändelser pågår ”rakt framför våra ögon”. Det sade Mahmoud Alavi, minister med ansvar för underrättelsetjänsten i Iran, nyligen när han talade vid en samling för shiamuslimska ledare. Där erkände han också det som landets företrädare annars förnekat: att Iran arbetar aktivt för att stoppa omvändelser till Kristus..

Världen Idag - Igår: 00:00

Det är ett liv av att ge vidare gåvor av nåd från Gud till medmänniskan.

2 Mos 19:3–8 Rom 12:3–8 Vi lever i en mycket speciell tid. Det finns gott om orosmoln, lätta att upptäcka, på så många områden i vårt land i dag. Samtidigt är vi många som upplever hur öppet det är för evangeliet i människors hjärtan.

Världen Idag - Igår: 00:00

Ett äktenskap i Anden

Analogin mellan Jesu och brudens relation och mannens och hustruns visar att äktenskapet inte bara är en praktisk samlevnadsform, utan att det finns en slags sakramental dimension i den – sakramental i den meningen att man i en fysisk ordning som Gud inrättat och Kristus välsignat möter en andlig verklighet, skriver Anders Gerdmar..

Världen Idag - Igår: 00:00

Brexit – bra eller dåligt för Israel?

Om den brittiske statsministern Boris Johnson får som han vill, och lämnar den Europeiska unionen den 31 oktober, kommer det internationella samfundet att stå inför en politisk vattendelare som med tiden kan liknas vid den Westfaliska freden 1648.  Trots att EU-kommissionen vill tona ner konsekvenserna av ett brittiskt utträde ur EU så är en sak klar: Nu skrivs historia. Efter ett brittiskt utträde ur Europeiska unionen kommer EU aldrig mer att vara sig likt.

Världen Idag - 21 timmar sedan

TV3 kan lära kyrkan om synd och omvändelse

Sommarens tv-tablåer har som brukligt präglats av repriser. Ett program som har kört mängder med gamla avsnitt är TV3:s Lyxfällan. Egentligen är det en rätt enahanda programidé: Programledarna åker hem till ett hushåll som tappat kontrollen över sin ekonomi.

Världen Idag - 21 timmar sedan

De ropade om Guds eld över Sverige

Att Guds eld ska beröra Sverige och att en ny våg av missionärer ska gå ut från landet. Sådana böner präglade årets Nationella bönekonferens på Ralingsås som i vanlig ordning gästades av den svenska bönerörelsens nya frontsoldater – bedjarna från Tanzania..

Världen Idag - Igår: 14:32

Ekumeniskt kvinnoråd i blåsväder efter uttalanden

Flera frikyrkliga samfund stödjer Sveriges ekumeniska kvinnoråd. Men kritiker ifrågasätter stödet med hänvisning till teologiskt tveksamma uttalanden om bland annat polygami och abort från rådets generalsekreterare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.