YA > Nyheter

Saturday, 24 August, 20:19

YA - 13 aug 19 kl. 22:00

Många på plats när Mozart kom till VollsjöUnder tisdagskvällen intog mästerförföraren Don Giovanni Piratenteatern och många var på plats. Kön ringlade lång utanför den gamla ladan på Wollsjö säteri långt innan föreställningen började. .
Läs mer på YA
Läs mer om:
Mozart, Vollsjö, Don Giovanni Piratenteatern, Wollsjö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många på plats när Mozart, komtill , Vollsjö
DN - 24 mar 18 kl. 16:44

Konsertrecension: Britten och Mozart kom till sin fulla rätt i Berwaldhallen

Benjamin Brittens lyriska tonsättning i ”Serenad för tenor och horn” kom till full rätt i tenoren Andrew Staples och solohornisten Chris Parkes tappning på Berwaldhallen, skriver Camilla Lundberg..

YA - 08 aug 19 kl. 12:34

Mozart kommer till Vollsjö på tisdag

På tisdag den 13 augusti blir det opera i Vollsjö..

Skånskan - 02 sep 18 kl. 16:20

Hemvändare ökade Vollsjös befolkning

vollsjö Malmötösen Yvonne fick vara sommarbarn på en gård i Fränninge.
Det var så roligt att hon senare i livet sökte jobb i Fränninge och bosatte sig i Vollsjö.Yvonne Winslow, numera Sjöbobo, var en av dem som sökte sig till hemvändarträffen i Vollsjö på söndagen.

Skånskan - 31 jul 19 kl. 18:06

Vollsjöstart för 42 rallyekipage

VOLLSJÖ
7 000 kronor till välgörande ändamål.
Det blev behållningen efter söndagens familjerally i Mackaträffen i Vollsjös regi. Det var första gången som ”mackaträffarna” arrangerade ett rally.

Skånskan - 22 mar 19 kl. 11:19

Stallbyggnad brann ner vid Vollsjö

Vollsjö En stallbyggnad brann ner totalt utanför Vollsjö på fredagsmorgonen. Tio hästar i stallet räddades och ingen person skadades.
– När räddningsstyrkan kom fram var stallet helt övertänd, säger Roger Larsson, yttre befäl.

BT - 17 dec 12 kl. 10:22

Om Mozart på clowners vis

Clowngruppen 123Schtunk med bas i Varberg begränsade sig till två medverkande, dess primus motor Lasse Beischer och pianisten Dick Karlsson, då kvällens ämne var Mozart. Clowner för tanken till cirkus, men egentligen möter vi gamla commedia dell'arte, i nära, uppsluppet samspel med publiken. Och aldrig har väl så många på de främsta bänkarna dragits med i spelet.

Kristianstadsbladet - 06 aug 14 kl. 16:02

Piratens nya liv i Vollsjö

Foto: Mark Hanlon
Jonas Högströms skulpturer av författare Piraten Nilsson är på plats och skribenten och Vollsjöbon Bengt Eriksson går dit en kväll för att studera verken på nära håll. Och han blir än mer förtjust, de här skulptörerna tillför en ny berättelse om Piraten.
Alltså inte min grej egentligen när det handlar om konst.

DalaDemokraten - 15 jul 15 kl. 13:51

Mozart i Mora

Mozart hade avhållit sig från att komponera musik för stråkkvartett i över tio år. Men 1782 var det dags igen och Stråkkvartett i G-dur, K 387 kom att se dagens ljus i slutet av detta år. Verket var det första av de sex berömda kvartetterna, skrivna under loppet av ungefär två år som Mozart tillägnade Haydn, som i slutet av 1781 publicerade sex stråkkvartetter som enligt Haydn själv var skrivna på ett alldeles nytt sätt.

Skånskan - 08 okt 15 kl. 12:19

En man död i brand i Vollsjö

VOLLSJÖ En man i 70-årsåldern avled efter en brand i Vollsjö på torsdagsmorgonen.– Personen avled av rökskador. Ambulanspersonalen kunde konstatera att hans liv inte gick att rädda, säger Martin Andersson, yttre befäl vid räddningstjänsten.

Skånskan - 11 maj 18 kl. 16:43

Vollsjöbor ordnar träffar för motorintresserade

vollsjö Ett gäng hängivna motorintresserade vill skapa mer liv i byn och anordnar med start nu på måndag en motorträff vid macken.Ronnie Nilsson driver sedan förra året macken och äger tillsammans med Jeanette Persson Nyvångstomten. På platsen kände han att det fanns potential för något mer och idén om att starta en motorträff där kom till.

Fler nyheter från YA

YA - 15 minuter sedan

"Mondo" över sex meter på Finnkampen

Armand Duplantis bjöd Finnkampspubliken på världsklassigt stavhopp när han flög över sex meter på första försöket. Det innebar Finnkampsrekord och dessutom att det 30 år gamla stadionrekordet på Stockholms stadion raderades..

YA - 45 minuter sedan

Unika gravfynd kopplas till Gamla Uppsala

En grav med ett praktsvärd i guld och silver och andra unika fynd har hittats i östra Fyrislund i Uppsala. Graven tros ha tillhört en högt uppsatt makthavare med koppling till kungamakten i Gamla Uppsala för omkring 1 500 år sedan..

YA - 1 timme sedan

Oro för recession präglar G7-mötet

Den ökade protektionismen utmålas som ett allvarligt hot mot världsekonomin vid G7-mötet i Frankrike. Enligt värdlandets president Emmanuel Macron behöver Europa genomföra åtgärder för att få en nystart i ekonomin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.