Expressen > Nyheter

Saturday, 24 August, 20:17

Expressen - 13 aug 19 kl. 21:59

Madestam: Löfven kan tvingas kommentera Ygemans tweetAnders Ygeman trampade rejält snett med sitt Twitterangrepp på Norges statsminister.Det menar Expressens statsvetare Jenny Madestam.Att Ygeman tvingats bort från regeringen en gång tidigare gör honom särskilt sårbar, enligt Madestam.– Det finns risk att oppositionen tar tillfället i akt att kommentera just Ygeman och hans lämplighet, säger hon..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ygemans, Ygeman, Twitterangrepp, Norges, Expressens, Jenny Madestam, Madestam

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Madestam, Löfvenkan , tvingas, kommentera, Ygemans, tweet
Norrtelje Tidning - 27 jul 17 kl. 12:39

Statsvetare Madestam: "Löfven drog statsmannakortet"

Statsvetaren Jenny Madestam trodde själv på ett extraval men tycker att det var ett smart drag av statsminister Stefan Löfven att i stället ombilda regeringen.
– Jag tror att han kommer gå stärkt ur det här, säger hon..

DalaDemokraten - 27 jul 17 kl. 13:42

Statsvetare Madestam: "Löfven drog statsmannakortet"

Statsvetaren Jenny Madestam trodde själv på ett extraval men tycker att det var ett smart drag av statsminister Stefan Löfven att i stället ombilda regeringen.
– Jag tror att han kommer gå stärkt ur det här, säger hon..

Dalarnas tidningar - 27 jul 17 kl. 13:42

Statsvetare Madestam: "Löfven drog statsmannakortet"

Statsvetaren Jenny Madestam trodde själv på ett extraval men tycker att det var ett smart drag av statsminister Stefan Löfven att i stället ombilda regeringen.
– Jag tror att han kommer gå stärkt ur det här, säger hon..

Expressen - 07 maj 18 kl. 18:17

Följ duellen mellan Stefan Löfven och Ulf Kristersson i Expressen TV

18.30–19.00 FÖRSNACK
18.

Expressen - 30 nov 18 kl. 16:56

Stefan Löfvens rädsla för att tvingas driva M-budgeten

S-ledaren Stefan Löfven riskerar att bli en vingklippt fågel om han når statsministerposten – och får regera med Moderaternas budget. – Det är mycket möjligt. Det var det som hände hösten 2014 när alliansbudgeten gick igenom, säger Expressens statsvetare Jenny Madestam.

Expressen - 29 nov 18 kl. 01:01

Jenny Madestam: "Björklunds krav kan vara en strategi"

Liberalerna är beredda att släppa fram Stefan Löfven som statsminister och inleda budgetsamarbete utifrån krav som presenterades på onsdagen.Men det kan vara en strategi inför väljarna menar statsvetaren Jenny Madestam:– Om de möts av kalla handen så har man gentemot väljarna visat att man gjort det man kan, och Svarte Petter hamnar då i Stefan Löfvens knä. Lööf och Björklund kan med gott samvete blicka tillbaka på Kristersson som en alternativ kandidat..

Expressen - 11 jan 19 kl. 10:30

Madestam: Det innebär överenskommelsen

Annie Lööf uppges få igenom sina krav på reformer i arbetsrätten – och släpper fram Stefan Löfven som statsminister.Överenskommelsen är full av kompromisser och nu ställs partiledarna inför ett elddop för att motivera beslutet för sina väljare, menar Expressens politiska expert Jenny Madestam.– Det handlar om hur skicklig man är på att argumentera för sin sak.

Expressen - 13 jan 19 kl. 15:31

Jenny Madestam: Tuff process för Jonas Sjöstedt

Vänsterpartiet lutar åt att säga nej till Stefan Löfven som statsminister, erfar TT. Ur ett partipolitiskt perspektiv är ett nej från V rimligt – men partiet riskerar också att vara de som bidrar till ett extra val, säger Expressens statsvetare Jenny Madestam. – Det är en ganska tuff process för Jonas Sjöstedt just nu.

Expressen - 21 jan 19 kl. 13:28

Madestam: ”Flera ministrar är okända”

Stefan Löfven har utsett sex nya ministrar.Expressen TV:s politikexpert, statsvetaren Jenny Madestam, ger sin syn på utnämningarna och Löfvens nya regering..

Expressen - 06 feb 19 kl. 14:39

Madestam: Avgången kan få konsekvenser för Löfven

Liberalernas partiledare Jan Björklund avgår som partiledare, erfar Di.Enligt ett pressmeddelande som ligger ute på Liberalerna i Stockholms hemsida ställer Jan Björklund inte upp till omval.En ny partiledare får konsekvenser för regeringsöverenskommelsen, menar statsvetaren Jenny Madestam.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Värmen hänger kvar – kan bli 28 grader

Det varma vädret håller sig kvar i Sydsverige.Enligt den senaste prognosen kan det bli temperaturer upp mot 28 grader.– Det ser ut att hålla sig kvar i nästa vecka, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på Storm..

Expressen - 15 minuter sedan

Föreningen kräver religiös klädsel – nekas bidrag

Flera föreningar i Göteborg har fått nej till kommunalt bidrag för att de inte är öppna för alla.Bland andra en cricketklubb som kräver kunskaper i engelska och en muslimsk idrottsförening för kvinnor vars medlemmar måste ha religiös klädsel.– Det blir väldigt tokigt med de här reglerna.

Expressen - 2 timmar sedan

Gabriel, 10, blev påkörd på ett övergångsställe

Cykelturen hem från skolan på att sluta i katastrof.Gabriel, 10, blev påkörd på ett övergångsställe.– Jag fick panik, säger mamma Evanjeline Eriksson..

Expressen - 1 timme sedan

Isabelle, 6, skriker – efter brännskadorna från poolen

Isabelle Wheeler, 6, fick brännskador efter att ha badat i poolen.Nu riktar föräldrarna hård kritik mot hotellet på Rhodos och reseföretaget Thomas Cook, skriver The Sun.”Ingen har ens hört av sig och se så att hon är okej”, skriver Francine på Facebook.

Expressen - 1 timme sedan

Tankbil och lastbil i krock – vägen avstängd

En tankbil och en personbil har krockat i en korsning på Björlandavägen i Lundby i Göteborg.– Vägen är helt avstängd i södergående riktning, säger Lotta Molander vid räddningstjänsten Storgöteborg..

Expressen - 2 timmar sedan

Oliver, 10, påkörd på övergångsställe

Cykelturen hem från skolan på att sluta i katastrof.Oliver, 10, blev påkörd på ett övergångsställe.– Jag fick panik, säger mamma Evanjeline Eriksson..

Expressen - 2 timmar sedan

Stor polisinsats i Uppsala

En stor polisinsats pågår i Sävja, Uppsala, skriver UNT.  Flera enheter är på plats, men det är än så länge oklart vad som har skett. .

Expressen - 2 timmar sedan

Åttaårig flicka skjuten till döds vid skolevenemang i Saint Louis

En åttaårig flicka har skjutits till döds i närheten av ett skolevenemang i staden Saint Louis i USA, skriver CNN. Ytterligare tre personer har blivit skadade. Polisen söker nu efter en gärningsman.

Expressen - 2 timmar sedan

Stor skogsbrand på Samos

Det brinner i turistparadiset Samos i Grekland.I ett skogsområde på ön har en kraftig brand brutit ut.– Just nu håller man på att vattenbomba, säger Martina Karlsson från Lidköping, som turistat på Samos i en vecka..

Expressen - 2 timmar sedan

Värmen kommer tillbaka – kan bli 30 grader

Prognos: Så blir vädret kommande dagar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.