SR > Nyheter

Saturday, 24 August, 02:23

SR - 13 aug 19 kl. 21:34

Forskare: Rökförbudet har fått omedelbar effektFörsäljningen av nikotinläkemedel har ökat kraftigt sedan införandet av det nya rökförbudet. Fler har också sökt hjälp för att fimpa ciggen.Det verkar som att rökförbudet fått en omedelbar effekt, säger tobaksforskaren Tove Sohlberg..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Tove Sohlberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, Rökförbudethar , fått, omedelbar, effekt
Kristianstadsbladet - 21 jan 13 kl. 15:16

Färre astmaattacker efter rökförbud


Antalet engelska barn som läggs in på sjukhus på grund av astma har minskat betydligt sedan England införde förbud mot rökning i offentliga lokaler. Effekten blev omedelbar, skriver brittiska The Telegraph.Ett år efter förbudet, som infördes i juli 2007, hade antalet minskat med 12,3 procent.

BT - 21 jan 13 kl. 15:21

Färre astmaattacker efter rökförbud

Antalet engelska barn som läggs in på sjukhus på grund av astma har minskat betydligt sedan England införde förbud mot rökning i offentliga lokaler. Effekten blev omedelbar, skriver brittiska The Telegraph.
Ett år efter förbudet, som infördes i juli 2007, hade antalet minskat med 12,3 procent.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Omstritt ryskt kärnkraftverk till havs

Rysslands första flytande kärnkraftverk har lämnat hamnen i Murmansk för att via Arktis ta sig till ryska Fjärran Östern. Men det 21 000 ton tunga projektet är kontroversiellt..

SR - 1 timme sedan

Norsk regeringskris avvärjd - vägavgiftsfrågan löst

Samtliga regeringspartier har nu accepterat statsminister Erna Solbergs ultimatum om de så kallade "bompengarna"..

SR - 1 timme sedan

Lindhagen kritiserar insamlingsförbud

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) kritiserar nu det utökade tiggeriförbud som Täby och Danderyd vill införa..

SR - 4 timmar sedan

Norge hotas av regeringskris efter bråk om vägavgifter

Statsminister Erna Solberg kräver att den norska fyrpartiregeringen enas om ett nytt kompromissförslag vad gäller de så kallade "bompengarna", alltså vägavgifter - annars hotas regeringsprojektet säger hon..

SR - 4 timmar sedan

Man anhållen misstänkt för olaga hot i Linköping

I Linköping har en man anhållits misstänkt för hoten mot Linköpings universitet under fredagen, enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten. Mannen i 25-årsåldern är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot. Han greps tidigare ikväll av polis i sitt hem..

SR - 5 timmar sedan

Greenpeace: Ett väldigt välkommet besked

Efter beskedet att det blir regeringen och inte en domstol som ska avgöra om Preem får bygga ut raffinaderi i Lysekil hoppas nu miljöorganisationen Greenpeace att även andra projekt med stor miljöpåverkan ska kunna avgöras på samma sätt..

SR - 6 timmar sedan

Ramberg: Ganska ovanligt att regeringen tar över

Det är ganska ovanligt att regeringen tar över en prövning som annars en domstol skulle ta upp, säger Tomas Ramberg, Ekots inrikespolitiske kommentator..

SR - 7 timmar sedan

Zelenskyj begär stöd för Ukraina från G7-ledarna

Inför helgens G7-möte i Frankrike har Ukrainas president Zelenskyj kontaktat alla G7-ländernas ledare med begäran om stöd för Ukraina. Utspelet kommer efter att frågan diskuterats om Ryssland skulle kunna återinträda i gruppen..

SR - 7 timmar sedan

Linköpings universitet öppnar igen imorgon

Efter dialog och samråd med polisen bedömer Linköpings universitet att det inte längre föreligger en hotbild för universitetet, säger universitetsdirektör Kent Waltersson till Ekot..

SR - 8 timmar sedan

Bra år för båtbranschen

Det har sålts runt 20 000 nya båtar i år och det innebär att det har varit ännu ett bra år för båtbranschen i Sverige, enligt organisationen Sweboat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.