Skånskan > Nyheter

Friday, 23 August, 23:52

Skånskan - 13 aug 19 kl. 21:12

Det svänger i swingtältetMALMÖFESTIVALEN – Det är alltid kul att få spela i swingtältet. Här finns en fin spelglädje, publiken är så entusiastisk och det är en fantastisk stämning.Så sammanfattar den internationellt välkände trumpetaren Anders Bergcrantz, från den berömda jazzfamiljen, efter flera års spelande i swingtältet på Malmöfestivalen.
På tisdagen fick han hela tält att gunga till rejält när hela familjen Bergcrantz var upp på scenen och musicerade tillsammans under bandnamnet Iris Bergcrantz Qintet.
– Det är fantastiskt att kunna samla hela familjen till en gemensam konsert.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MalmÖfestivalen, Anders Bergcrantz, Malmöfestivalen, Bergcrantz, Iris Bergcrantz Qintet, Rebecca, Anna-Lena Laurin, Laurin Bergcrantz, Karin Tigne, Roger Berg Big Band, Lillemor Lillemor Johnsson, Malmö Jazzhouse, Kjell Nilsson, Lillemor Johnsson, Dag Pålsson, Alf Evergreen, Malmö, Håkan Ekvall, Malmöbon Esther Persson, Esther Persson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det svängeri , swingtältet
Resume - 03 sep 14 kl. 12:16

PewDiePie stänger kommentarsfältet

Youtube-stjärnan Felix ”PewDiePie ”Kjellberg har fått nog.– Jag stänger av kommentarsfältet för alltid, det kommer inte tillbaka, säger han i ett Youtube-meddelande..

SmålandsPosten - 04 okt 18 kl. 21:59

Vildsvin stänger flygfältet

Älmhults flygklubb har fått påhälsning av vildsvin. Skadorna på flygfältet gör att flygplan inte får landa tills skadorna är åtgärdade..

GöteborgsPosten - 03 sep 14 kl. 14:56

Pewdiepie stänger kommentarsfältet

YouTube-fenomenet Pewdiepie stänger sitt kommentatorsfält.- Jag bryr mig inte om det, jag vill inte se det, säger Felix Kjellberg, alias Pewdiepie..

SVT - 13 jan 15 kl. 13:21

"Olsson i kanonslag spräcker fältet"

Efter en längre tids sjukdom är Johan Olsson åter tillbaka i träning. Målet är att nå full hälsa och form till VM i slutet av februari, där förbundskaptenen gärna ser honom i ett stafettlag. – En Olsson i kanonslag spränger fältet, säger Rikard Grip.

YLE - 15 jul 17 kl. 13:36

Ugnen under sängen och kristallkrona i tältet - karavanartips från Ekenäs camping

Ugnen under sängen plockas fram då den behövs och det bästa till en elbas är en minimal förstärkare. Vad är det egentligen som gör campinglivet så charmigt? Så mysigt att en del till och med bor i Ekenäs och har sin husvagn på Ekenäs camping året runt, som en sommarstuga.

YLE - 12 jul 17 kl. 07:08

På nöjesfältet behövs timtal av säkerhetskontroller

När nöjesfältsbesökarna hänger upp och ner på hög höjd behöver säkerheten minst vara 100 procent. På Powerpark sliter sex servicearbetare fem timmar varje morgon före portarna öppnas. Även om portarna till nöjesfältet Powerpark öppnas först klockan 11 så har servicearbetarna sitt första möte redan klockan sex på morgonen.

BT - 09 aug 12 kl. 07:19

Med doft av sågspån - BT var med och reste cirkustältet

Sågspån. Clowner och akrobater. Visst.

BT - 26 nov 12 kl. 12:49

Startfältet komplett med State of Drama

När de sista artisterna till Melodifestivalen presenterades i dag var State of drama från Ulricehamn som väntat med i startfältet. State of drama ställs emot bland andra Tommy Körberg med vänner och Caroline af Ugglas i den tredje delfinalen i Slellefteå. Nu är startfältet i Melodifestivalen komplett.

Barometern - 02 jun 14 kl. 16:27

Bältet räddar dig från skador

Lagom till sommarlovet kör Oscarsgymnasiet en temadag om trafikvett. Bland annat får eleverna testa hur det är att volta runt med en bil.
– Riktigt obehagligt, konstaterar Gustav Blomqvist när han kliver ur bilen som precis tagit med honom på en vända upp och ner utanför skolan.

Dagens PS - 16 maj 19 kl. 15:44

Besked från oljefältet – då kom glädjetårarna

Det svenska prospekteringsbolaget Nickel Mountain Resources ryska partner började gråta av glädje när nyheten om oljefyndet kom. Anders Thorsell, vd för Nickel Mountain Resources, berättar om händelsen och om bolagets stundande företrädesemissionen på 24,8 miljoner kronor. Anders Thorsell hoppas att den nu aktuella kapitalinjektionen tar företaget i mål med bolagets högpotentialverksamhet – Tomskprojektet i Ryssland.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Hon följde sin designerdröm

modedesigner. Hon säger att hon alltid känt sig annorlunda och att ingen tog henne på allvar när hon berättade att hon ville bli modedesigner.Men i dag har Felicia Bexell från Ulvs utanför Perstorp en examen från Textilhögskolan i Borås och examenskollektionen kommer att visas både i Stockholm och i London.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hel byggnadsställning stals

Hörby Byggarbetarna på ett bygge i nordvästra Hörby fick sig förmodligen något av en överraskning när de kom till jobbet onsdagen den 21 augusti.
Någon gång mellan föregående arbetsdagens slut tills dess att de kom till jobbet på onsdagsmorgonen hade en eller flera okända personer haffat en hel byggnadsställning ”med tillhörande delar såsom hjul och någon slags plattform” från bygget.
Hur stor ställningen var, hur mycket den var värd eller hur tjuvarna ens bar sig åt för att baxa bort hela ställningen är höljt i dunkel..

Skånskan - 5 timmar sedan

Bil fick framrutan krossad

Hörby Natten till den 16 augusti vandaliserade någon en personbil som stod parkerad i norra Hörby.
Personen har slagit hål i framrutan så att den spruckit.
Ingen är i nuläget misstänkt för skadegörelsen..

Skånskan - 5 timmar sedan

Miljökrav i fokus för nya bygget

eslöv På fredagen togs första spadtaget för Ebos bygge av 81 nya hyreslägenheter vid stadsbiblioteket. Projektet sticker ut som Ebos första miljöcertifierade hus.Det innebär att energiförbrukning, innemiljö, materialval och annat måste uppfylla högt ställda krav.

Skånskan - 5 timmar sedan

27-åring ny ägare till gård i Lövestad

Lövestad Torbjörn Erik Alexander Paulsson, 27, är ny ägare till lantbruksfastigheten på adressen Hölerödsvägen 62-30 i Lövestad. Gården omfattar ett hus med en boyta på 130 kvadratmeter samt en åkermark på 7 hektar. Dessutom står en ekonomibyggnad på 194 kvadratmeter på fastigheten.

Skånskan - 6 timmar sedan

65-åring ny ägare till 40-talshus i Höör

Höör Kurt Göran Ingemar Hansmar, 65, är ny ägare till fastigheten på adressen Sjunnerup 205 i Höör. Huset är byggt 1947 och har en boyta på 107 kvadratmeter. Säljare är Kjell Arne och Lena Ingegerd Persson.

Skånskan - 6 timmar sedan

Fram­ti­da möj­lig­heter med ny ac­kre­di­ter­ing

Lund Lunds Ekonomi­hög­sko­la har nu fått yt­ter­li­ga­re en kvalitettsstämpel. Ter­minens stu­denter tror att det kan öka deras kar­ri­är­möj­lig­heter.Eko­no­mi­hög­sko­lan i Lund till­hör nu en pro­cent av väl­dens ekonomi­hög­sko­lor som in­ne­har båda ac­kre­di­ter­ingarna EQUIS och AMBA.

Skånskan - 6 timmar sedan

Ingen utebar efter överklagan

Lund Ef­ter en över­kla­gan hävs nu be­slu­tet om att Stäker får bygga en utebar. Men det är inte av­gjort än.En an­sö­kan om att få bygga en ut­om­hus­bar lämnades in till kommunen, av äga­rna till Stä­ket, i mars.

Skånskan - 6 timmar sedan

122 kvadratmeter stort hus i Vollsjö sålt till nya ägare

Vollsjö Fastigheten på Sniberupsvägen 19 i Vollsjö har fått nya ägare. Köpare är Lars Johan Martin Håkansson, 28, och Sophie Andersson, 30, och säljare är Therese och Johan Linde. Köpet blev klart i juli 2019 och priset blev 2 095 000 kronor.

Skånskan - 7 timmar sedan

Bekräftat: Död var Gert-Inge

MARKARYD Det som polisen misstänkt sedan en orienterare hittade en avliden person i skogarna kring Hannabad utanför Markaryd har nu bekräftats: Den döde mannen var 70-årige Gert‑Inge Bertinsson som försvann den 31 juli.
Kort efter försvinnandet gick polisen ut med att de misstänkte människorov, och efter att Gert-Inge Bertinsson hittades skärptes rubriceringen till mord.
Två ukrainska män häktades i sin frånvaro, och polisen gick ut med en internationell efterlysning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.