SR > Nyheter

Saturday, 17 August, 15:40

SR - 13 aug 19 kl. 21:18

USA undantar vissa kinesiska varor från tullarUSA kommer att undanta vissa kinesiska varor från de nya 10-procentinga tullarna, som införs 1 september. Det uppger USA:s handelsrepresentant USTR och hänvisar till hälsa och nationell säkerhet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
USA, USTR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, undantar, vissa, kinesiska, varorfrån , tullar
DI - 07 jun 19 kl. 15:16

USA ger vissa kinesiska produkter mer tid innan tullhöjning

USA uppger att vissa kinesiska produkter som exporteras till USA inte kommer att beläggas med tullhöjningar, från 10 till 25 procent, förrän 15 juni..

SVT - 08 maj 19 kl. 18:49

Klart: USA höjer tullavgiften för vissa kinesiska varor

Efter månader av samtal och utspel i handelskriget mellan USA och Kina kom så beskedet under onsdagen: USA kommer att höja tullavgifterna för vissa kinesiska varor med start nu på fredag, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

Expressen - 13 aug 19 kl. 16:05

USA backar om nya tullar på varor från Kina

USA undantar vissa varor från de nya tullar om 10 procent på kinesiska varor som ska införas från den 1 september.Det uppger USA:s handelsrepresentant, USTR, på tisdagen enligt Reuters..

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 12 kl. 21:36

USA undantar fler från sanktioner

USA har undantagit Kina och Singapore från skärpta sanktioner som hotade på grund av att de köpt olja från Iran. Beslutet meddelades bara timmar innan de två länderna skulle drabbas av sanktioner riktade mot deras banker. Som skäl anges att Kina och Singapore "avsevärt" minskat sina inköp av råolja.

YLE - 29 jan 17 kl. 11:41

Finnair: Personer med dubbelt medborgarskap får resa till USA på vissa villkor

Avresa till USA är tillåtet för passagerare med dubbelt medborgarskap om de har sina finländska resedokument i ordning, säger man på Finnair. Med dubbelt medborgarskap avses här en person som har både finländskt medborgarskap och medborgarskap i ett av de sju länder där medborgarna drabbats av president Donald Trumps förbud mot inresa i USA, säger chefen för Finnairs mediekontakter, Päivyt Tallqvist. - Finnair följer de påbud som den internationella luftfartsorganisationen IATA har utfärdat, säger Tallqvist.

SR - 10 nov 15 kl. 21:52

Klartecken för snus i USA - med vissa begränsningar

Tobaksbolaget Swedish-Match fick idag klartecken från den amerikanska kontrollmyndigheten FDA att sälja åtta olika typer av snus i portionsförpackning i USA..

DI - 13 aug 19 kl. 19:45

Marknadsaktörer ser tullbesked som amerikanskt svaghetstecken

Beskedet om att USA undantar vissa kinesiska varor från nya tullar gav stöd till Wall Street men ses också som ett svaghetstecken för Trump-administrationen enligt flera marknadsaktörer..

SVT - 13 maj 19 kl. 16:20

Kina svarar med tullar mot USA

Handelskriget mellan USA och Kina trappas upp ytterligare. Strax efter att USA:s senaste höjning av tullar på vissa kinesiska varor trätt i kraft svarade Kina med samma mynt..

BT - 24 mar 18 kl. 04:00

Fjellner: Problemet kvarstår när USA bryter med regelverket

USA undantar tillsvidare EU från sina importtullar på stål och aluminium. Men redan 1 maj kan tullarna ändå bli verklighet mot svensk export..

SVT - 06 maj 19 kl. 16:17

Upptrappat handelskrig mellan USA och Kina

USA fortsätter att sätta press på Kina i de pågående handelssamtalen. Det senaste utspelet är att President Donald Trump tänker höja tullavgifterna för vissa kinesiska varor redan nu på fredag..

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Lärare protesterar i Hongkong

Tusentals Hongkongbor har gått ut på gatorna i en ny våg av regeringskritiska protester. Demonstrationerna har huvudsakligen gått lugnt till, även om stämningen mellan demonstranter och poliser blev något mer konfrontativ framåt kvällen lokal tid..

SR - 45 minuter sedan

Rohingyer ska återvända till Myanmar - osäkert vad de återvänder till

I nästa vecka ska Myanmar och Bangladesh återuppta försöken med att få rohingyer att återvända till Myanmar, enligt nyhetsbyrån Reuters.Men det är fortfarande oklart om det blir av, och vad flyktingarna i så fall återvänder till..

SR - 2 timmar sedan

Historiskt fredsavtal skrivs under i Sudan

Just nu undertecknas ett historiskt avtal som förhoppningsvis ska föra de två parterna – militärrådet och den civila oppositionen – in i en ny era, efter en period av våld och oroligheter..

SR - 3 timmar sedan

Rekordmånga rån mot unga

Antalet rån mot unga ökar. År 2018 anmäldes 1 896 rån mot unga, vilket var nästan en fördubbling jämfört med några år tidigare. Och trenden håller i sig även i år, rapporterar SVT..

SR - 4 timmar sedan

Kvinnoprotester mot polis i Mexiko

I Mexiko City demonstrerade igår hundratals kvinnor mot två misstänkta våldtäkter som ska ha utförts av poliser..

SR - 5 timmar sedan

Historiskt avtal skrivs under i Sudan

I dag samlas parterna i Sudans huvudstad för att skriva under ett avtal som kan föra landet in i en ny fas efter månader av oroligheter och våld. Ceremonin ska ske vid Vänskapshallen och många sudaneser ser med hoppfullhet på det nya avtalet..

SR - 7 timmar sedan

Stor uppgång för Airbnb

Den webbaserade uthyrningstjänsten Airbnb förmedlade under första kvartalet i år bokningar till ett värde som var 31 procent högre än under motsvarande period i fjol..

SR - 7 timmar sedan

Spänt i Portland inför stor Vit makt-demonstration

I Portland i USA-delstaten Oregon ska flera extremhögergrupper, de flesta ur den amerikanska Vit makt-rörelsen, senare i dag genomföra en stor demonstration som befaras bli våldsam..

SR - 8 timmar sedan

Norge stoppar stöd till Brasiliens regnskog

Norge drar tillbaka ett stöd på 300 miljoner kronor till Brasilien eftersom man menar att landet brutit mot ett avtal att motverka skövling i Amazonas..

SR - 8 timmar sedan

Klart: Epstein begick självmord

Den rättsmedicinska undersökningen av den sexbrottsmisstänkte miljardären Jeffrey Epstein visar att han dog av självmord genom hängning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.