DN > Opinion

Friday, 23 August, 16:19

DN - 13 aug 19 kl. 21:00

”Politikerna måste hantera robotiseringens avigsidor”Carl Benedikt Frey och Carl Melin: Det ökade välståndet måste komma alla till del, annars kommer människor att vända sig mot utvecklingen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Benedikt Frey, Carl Melin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikernamåste , hantera, robotiseringens, avigsidor
DN - 08 maj 19 kl. 19:21

Så vill politikerna hantera IS-barnen

Regeringen drar ut på beskedet om hur Sverige ska hantera barn till IS-stridande som är fast i läger i Syrien. Lagstiftningsfrågor samt identifiering av barnen gör att det tar tid, enligt Stefan Löfven. – Alla fall måste behandlas individuellt, säger statsministern..

City - 16 maj 11 kl. 10:45

?Dags för politikerna att agera?

Foto: Bertil Ericson/SCANPIXBåde försäkringsbolag och experter som City har talat med uppmanar politikerna att ta tag i frågan om privata sjukvårdsförsäkringar nu innan det är för sent ? annars riskerar det bli ett a-lag och ett b-lag i vården. Både moderata landstingspolitiker och LO bojkottar vip-kort till vården av principskäl.

SmålandsPosten - 08 feb 14 kl. 09:13

Reningsverket i Skruv känslig fråga för politikerna

Bygget av reningsverket i Skruv har fastnat hos politikerna.
Flera gånger har det avgörande beslutet i tekniska nämnden lyfts bort på order av högsta kommunledningen. I höstas gick tekniska nämnden ut med anbud för bygget av det nya reningsverket i Skruv.

Newsmill - 17 maj 11 kl. 10:12

Domare: Bättre att vara öppen med invandringens brottsliga avigsidor

Återkommande undersökningar visar att svenskar är ovanligt toleranta, men frustrationen över en vardagsverklighet som inte kan döljas genom en tillrättalagd information och politiskt nyspråk tar sig reella uttryck. Hade de goda krafterna förmått på ett mera robust sätt ta sig an invandringens uppenbara brottsliga avigsidor, hade vi förmodligen sluppit sverigedemokraterna i riksdagen. Det skriver Krister Thelin, lagman i Hovrätten i Malmö och ledamot av FNs kommitté för mänskliga rättigheter..

BT - 29 okt 12 kl. 09:22

Drogernas lockelse och dess avigsidor.

Inför Backteaterns satsning på ett spelår om droger sa dess konstnärlige ledare Mattias Andersson att droger samtidigt är det kanske mest uttjatade och mest problematiska ämnet på ungdomsteatrar. Å ena sidan översköljs ungdomar med drogromantiska budskap från populärkulturen. Å andra sidan hörs ett samstämmigt moraliserande från vuxenvärlden.

DalaDemokraten - 14 nov 17 kl. 11:53

Lokala föreningar i Västerås ska få tycka till om Dalkurd: "Finns fördelar och avigsidor"

Dalkurd vill spela sina matcher i Västerås nästa säsong men behöver klartecken från kommunen. Innan något besked tas vill staden låta de lokala föreningarna säga sitt. – Det finns både fördelar och avigsidor med det här.

Dalarnas tidningar - 14 nov 17 kl. 11:53

Lokala föreningar i Västerås ska få tycka till om Dalkurd: "Finns fördelar och avigsidor"

Dalkurd vill spela sina matcher i Västerås nästa säsong men behöver klartecken från kommunen. Innan något besked tas vill staden låta de lokala föreningarna säga sitt. – Det finns både fördelar och avigsidor med det här.

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Skilda meningar om hälsoarenan bland politikerna

Hälsoarenan har varit en het potatis bland politikerna allt sedan det började pratas om att upphöra med bidragen. .

Kristianstadsbladet - 09 okt 13 kl. 09:00

Politikerna sa nej till folkomröstning

Foto: Peter Åklundh
Nu har politikerna sagt nej till en folkomröstning. De styrande bad om ursäkt för kommunens slarv med namnräkningen och framhöll att debattklimatet skamfilar Kristianstads anseende bland investerare.
Partierna har olika åsikter i frågan och drabbade samman i en debatt när förslaget att folkomrösta om ett nytt köpcentrum i Hammar låg på kommunfullmäktiges bord i går eftermiddag.

Supermiljöbloggen - 17 sep 14 kl. 08:56

Karolina Örsta, GreenMatch: ”Politikerna måste sätta klara mål för svensk solenergi”

Marknaden för solceller har ökat stadigt under det senaste decenniet. Enbart mellan 2011 och 2013 ökade antalet installerade kilowatt solceller med 139 procent. Det är en imponerande siffra, men fortfarande står solel för en mycket liten del av den totala elproduktionen.

Fler nyheter från DN

DN - 19 timmar sedan

”Vår knivskurne trettonårige son fick nästan ingen hjälp”

Föräldrarna: Många instanser har ansträngt sig, men de står handfallna när det främst är gärningsmannen som ska hjälpas tillbaka in i samhället..

DN - Igår: 14:46

”Evidens avfärdas med personliga anekdoter”

SLUTREPLIK DN DEBATT 18/8. Det är beklämmande att lärare, vars arbetsuppgift är att förmedla kunskap och som dessutom arbetar i ett system i vilket vetenskaplig grund enligt lag….

DN - Igår: 14:42

”Ineffektivt att ge stöd för att annullera utsläppsrätter”

REPLIK DN DEBATT 19/8. Att ge skattenedsättning till företag och privatpersoner för att annullera utsläppsrätter skulle vara ett ineffektivt utnyttjande av statens pengar..

DN - Igår: 21:00

”Svartmålningen av Danderyd tycks inte ha några gränser”

Ledande kommunpolitiker i Danderyd: Allvarligt när Stefan Löfven med felaktiga uppgifter om narkotikabruk försöker vinna en billig partipolitisk poäng..

DN - I förrgår: 21:00

”Ingen vill ta hand om barn som begått grova brott”

Charlotte Alm och Michael Tärnfalk: En otydlig ansvarsfördelning skapar ett slags negativ konkurrenssituation om ansvaret för unga som begått grova brott..

DN - 19 aug 19 kl. 21:00

”Gränskontroller sämsta sättet förbättra nordiskt polisarbete”

Stephan Müchler och Per Tryding, Sydsvenska handelskammaren: Sverige har blivit de nordiska regeringarnas syndabock. Men gränskontroller är ineffektiva och dyra..

DN - 19 aug 19 kl. 12:31

”UNRWA cementerar det palestinska flyktingproblemet”

SLUTREPLIK DN DEBATT 8/8. Genom systemet med ärvd flyktingstatus och orealistiska krav på återvändande minskar möjligheterna till dialog och en fredlig lösning, skriver Lars….

DN - 19 aug 19 kl. 10:12

”Katederundervisning är inget gudasänt verktyg”

Högstadieläraren Maria Wiman: Dousa är välkommen till mitt klassrum när han vill för att undervisa, helst en sen eftermiddag med trötta tonårshjärnor..

DN - 19 aug 19 kl. 10:07

”Viktigt göra upp med myterna om ledarskap”

SLUTREPLIK DN DEBATT 11/8. Det är viktigt med en systematisk bekämpning av den funktionella dumhet som är utbredd: övertro på ledarskap, modeföljande, överanpasslighet, tänkande….

DN - 19 aug 19 kl. 10:03

”Felaktiga uppgifter om förslaget till ny biobankslag”

SLUTREPLIK DN DEBATT 5/8. Repliken från Stockholms läkarförening innehåller ett antal rent felaktiga uppgifter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.