YLE > Finland

Saturday, 17 August, 19:41

YLE - 13 aug 19 kl. 20:50

Efter två år med svart vatten i Isnäs tar Lovisa Vatten itu med problemet – ”Vi kommer inte att kompensera för någonting”, säger vattenverkets ordförandeHushåll i Isnäs i Lovisa har tidvis, under en nästan två år lång period, lidit av svart kranvatten. Orsaken är metallen mangan som förts till hemmen längs en gammal linje..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Isnäs, Lovisa Vatten, Lovisa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter två, årmed , svart, vatteni , Isnäs, tar, Lovisa Vatten itu med problemet Vi kommer inte att kompensera för någonting säger vattenverkets ordförande
SN - 03 jul 15 kl. 10:34

Svart vatten i drickskranar

Kvicksilvret dallrar runt 30-strecket – då vill man absolut inte att det kommer svart vatten ur kranen. Men under fredagen har vissa hushåll fått sig rejäla kallsupar..

YLE - 25 jul 19 kl. 19:31

Svart vatten i Isnäs irriterar invånarna – "Mangan får dricksvattnet att smaka gammal källare"

I Isnäs lider hushåll tidvis av att det kommunala vattnet blir svart och ger fällning. Orsaken är mangan som verkar föras till hemmen längs en gammal linje. Lovisa vatten antas åtgärda problemet nästa vår..

SN - 21 jan 15 kl. 08:29

Risk för svart vatten

För att säkra vattenleveranserna i framtiden har Nyköping-Oxelösunds Vattenverksförbund natten till onsdagen utfört arbeten på överföringsledningarna mellan kommunerna..

Blekinge Läns tidning - 23 jun 17 kl. 17:40

Fick svart vatten i glaset – en vattentank har satts upp

En ledning från vattenverket har gått sönder. Igen. För att bli av med det missfärgade vattnet måste hushållen spola under lång tid..

UNT - 29 jan 18 kl. 11:54

Svart vatten i Uppsala

En ny utställning i centrala Uppsala har öppnat..

Magazin24 - 04 dec 18 kl. 10:44

KBAB: Svart vatten hos vissa hyresgäster

Upptäcktes under tisdagen..

YLE - 24 jul 13 kl. 23:03

Svartåbor: Vi vill ha kommunalt vatten!

Det finns ingen orsak att förbjuda Svartåborna att dricka sitt vatten. Det är budskapet från myndigheterna till de som bor i närheten av den gamla soptippen i Svartå. Men Svartåborna är inte övertygade - det finns många tecken på att dricksvattnet inte är rent och att det kan komma från soptippen.

YLE - 05 nov 14 kl. 04:00

Avloppsrör ersätter reningsverket i Svartå

I framtiden renas Svartåbornas avloppsvatten i Karis-Pojo reningsverk. En ny avloppsledning ska ersätta det gamla reningsverket i Svartå. Speciellt miljön kommer vinna på det här.

YLE - 20 jul 16 kl. 06:06

Vattnet i Svartån bättre än tidigare

Vattnet har blivit bättre i Svartåns nedre lopp. Det är i synnerhet vattnets hygieniska kvalitet som blivit bättre. Det beror på att Svartå reningsverk stängdes hösten 2015.

YLE - 23 mar 15 kl. 05:33

Sportfiskarna har väntat på laxtrappor i Svartån i 30 år

Sportfiskare i Raseborg är glada över att planerna för fiskvägar går framåt. Framtida laxfiske kan locka turister till regionen.
Hardy Granström säger att sportfiskarna väntat i 30 år på att laxarna ska återvända.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Demokraatti: Statsminister Rinne intygar att påslagen till utbildningen nog kommer

Mer pengar utlovas för högskolorna i finansministeriets förslag till budget, men en bråkdel av påslaget som nämns i regeringsprogrammet. Till tidningen Demokraatti säger ändå statsminister Antti Rinne att högskolorna nog i sinom tid ska få hela den utlovade summan..

YLE - 6 timmar sedan

Joel Rappe har snart ett år som bonde på heltid bakom sig: "En stor omställning från lönearbete"

30-åriga Joel Rappe är bonde på heltid efter att han vid årsskiftet tog över sina föräldrars gård i Olsböle i Tenala. Politiken har alltid intresserat och nu reser han runt i Europa för att göra jordbruket mera attraktivt för unga..

YLE - 6 timmar sedan

Sälgrunds fyr i Kaskö lockar besökare från hela landet

Det är inte långt från Kaskö stad ut till Sälgrund, sjövägen är sträckan från fiskehamnen till fyrön under en kilometer. Också i sommar har Sälgrund lockat många besökare. Nu, under den Internationella fyrhelgen, går båt i skytteltrafik ut till den ställvis orörda naturen på ön..

YLE - 7 timmar sedan

Hemvårdare: Mobilen är mitt viktigaste redskap, men om de tekniska hjälpmedlen blir mycket fler minskar tiden hos klienten

Ta med de äldre och vårdarna i planeringen av ny teknik inom äldreomsorgen, säger lektor Beata Segercrantz som forskat i ny teknik och hur den tas i bruk på jobbet med de äldre..

YLE - 9 timmar sedan

Finska barn får högst månadspeng i Norden - finska föräldrar betonar vikten av arbete

Finska barn har högst månadspeng i Norden. I genomsnitt får finska barn i åldern 8-14 en veckopeng på 6,35 euro - alltså ungefär 27,60 euro i månaden. Veckopengen är lägst i Sverige..

YLE - 11 timmar sedan

Polisen redo för demonstrationerna på årsdagen för Åbo knivdåd

Högextrema krafter och en motdemonstration hålls samtidigt i Åbo centrum. Polisen är förberedd ungefär på samma vis som för ett år sedan, men säger att man förstås ska iaktta försiktighet och som åskådare dra sig tillbaka från händelserna, om det blir oroligheter eller upplopp..

YLE - 12 timmar sedan

Gör som skolbarnen och sätt din kunskap på prov - hur bra klarar du Västnylands nyhetstest?

Djur och festivaler figurerar i veckans test. Tag en nybliven skolelev till hjälp om det känns knepigt!.

YLE - Igår: 18:19

Raseborgs stadsdirektör: Små kommuner får inte sin röst hörd då vårdlösningen för Nylands planeras

Raseborgs stadsdirektör är orolig för att de mindre kommunerna i Västnyland inte får sin röst hörd då en särlösning för vården i Nyland utreds..

YLE - Igår: 18:02

Polisen utredde omfattande misstänkt penningtvätt – ryska brottslingar tvättade över hundra miljoner euro genom finländskt företag

Två estniska män är misstänkta för grov penningtvätt. Enligt Centralkriminalpolisen (CKP) var det den organiserade brottsligheten i Ryssland som låg bakom arrangemangen för penningtvätten..

YLE - Igår: 11:12

Hussein al-Taee: Jag lyckades övertyga partiet om att jag inte längre tänker som jag skrev

Socialdemokraternas riksdagsgrupp bestraffar inte sin riksdagsledamot Hussein al-Taee för de hatiska skriverier som han kopplas till. Däremot får han direktiv om hur riksdagsledamöter ska uppföra sig..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.