Skånskan > Nyheter

Wednesday, 21 August, 04:38

Skånskan - 13 aug 19 kl. 20:00

Tomt Thysells kan byggas om i höstANDERSLÖV Ombyggnaden av det tidigare möbelvaruhuset Thysells som gapat tomt sedan 2011 beräknas starta inom kort.
På över 10 000 kvadratmeter ska ett Familjens Hus växa fram.I juni 2018 presenterades de första mer konkreta planerna för att bygga om Thysells möbler i Anderslöv till ett Familjens hus. Nu ska satsningen på runt 200 miljoner kronor förverkligas och planen är en byggstart i höst. – Vi räknar med att påbörja produktionen i höst och då skulle en inflyttning kunna ske någon gång under kvartal fyra 2021, säger Henry Fors, vd Curahill Fastigheter.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Thysells, ANDERSLÖV Ombyggnaden, Familjens Hus, Anderslöv, Familjens, Henry Fors, Curahill Fastigheter, AB, Trelleborgs, Region Skåne, MVB Syd, Landsvägen, Trelleborg, Torbjörn Karlsson, Skånskan, Anderslövs, Curahills, Malmö, MVB, Trygghetens Hus, Lasarettet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tomt, Thysellskan , byggasom i , höst
Trelleborgs Allehanda - 28 mar 11 kl. 19:14

Han förlorar kunder när Thysells stänger

JW's och Anderslövs gästis har båda haft samarbetsavtal med Thysells. När möbelvaruhuset nu stänger riskerar de att tappa kunder.
Anderslöv Det är framför allt på helgerna som de två lunchställena JW's buffé och café och Anderslövs gästgivaregård har fått draghjälp av möbelvaruhuset.

Skånskan - 07 nov 15 kl. 16:00

Thysells tomma lokaler kan få nya verksamheter

ANDERSLÖV Nu finns det planer på att bygga om Thysells före detta möbelvaruhus till både äldreboende, vårdcentral, förskola, kafé med mera.
Mycket får plats på det 34 000 kvadratmeter stora området och här kan också komma att byggas nya bostäder.Möbelvaruhuset stängde 2011 efter att ha varit öppet i mer än 100 år.

YLE - 11 mar 16 kl. 05:00

SFP-politiker donerar tomt för stadshus i Karis

SFP-politikern Björn Siggberg i Karis vill göra något åt beslutsångesten vad gäller val av stadshus i Raseborg. Han kan tänka sig att donera en tomt i Karis till staden Raseborg. Men han vill i så fall att Raseborgs stadshus byggs på just den platsen.

Skånskan - 14 jun 18 kl. 18:44

Thysells tömda lokaler får nytt liv

ANDERSLÖV Planerna för Thysells tidigare möbelvaruhus håller på att ta sig allt konkretare former.
Om allt går vägen ska de tomma lokalerna stå inflyttningsklara 2020 med vårdcentral, bibliotek, förskola och ett särskilt boende.Service flyttar in i tidigare möbelvaruhus1906 grundades Thysells av Hans Thysell under namnet Tullaboda.

Trelleborgs Allehanda - 16 sep 11 kl. 06:30

Spridda åsikter om Thysells

Arkivfoto: Claes Nyberg
Det råder delade meningar bland Anderslövsbor om de senaste planerna
I onsdagstidningen skrev Trelleborgs Allehanda om ägaren Roland Thysells och fastighetsförmedlaren Savills planer för Thysellstomterna. Skisser som Savills tagit fram visar förskola, barnavårdscentral och seniorboende i butiksdelen samt simhall och bibliotek i den stora lagerlokalen öster om möbelvaruhuset. Planerna på ett så kallat Familjens hus applåderas av personal och besökare på Anderslövs familjecenter, berättar Ingela Granelli, som jobbar där.

Trelleborgs Allehanda - 25 mar 11 kl. 12:30

Thysells lägger ner

Möbelvaruhuset Thysells i Anderslöv avvecklar sin verksamhet. Ett tiotal anställda påverkas.
Företaget grundades 1906.

Trelleborgs Allehanda - 24 apr 11 kl. 15:09

Singelolycka på Thysells parkering

En bil med två personer i ska ha råkat ut för en olycka utanför Thysells på påskdagen.
Olyckan ska ha inträffat på parkeringen utanför Thysells varuinlämning i Anderslöv. En person ska vara förd till sjukhus i Malmö, uppger SOS Alarm, som fick larm om olyckan 14.

Trelleborgs Allehanda - 28 apr 11 kl. 20:15

Kommunen visar intresse för Thysells lokaler

Representanter från Thysells har träffats för att diskutera framtiden för lokalerna.
? Läget är väldigt intressant även om vi inte vill använda lokalerna i dess befintliga skick.

Trelleborgs Allehanda - 14 feb 12 kl. 05:55

Nytt företag flyttar in i Thysells lokaler

Foto: Tomas Nyberg
Ett logistikföretag har skrivit på ett femårigt hyreskontrakt.
? Nu håller vi på med en gigantisk flyttkarusell, säger Thomas Toroczkay, VD för DC Syd AB.

Trelleborgs Allehanda - 23 mar 13 kl. 08:00

Utomhusbad kan byggas vid skolan

Ett kommande utomhusbad i Anderslöv bör ligga söder om Väståkraskolan. Det anser serviceförvaltningens chef, Krister Clerselius, som utrett frågan.
Badhusets placering kommer upp på kommunstyrelsens bord i april.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

”Vi möter bästa laget i Sverige”

FOTBOLL Allsvenska Kalmar FF kommer till Malmö i kväll. Men inte till Stadion utan till Rosengårds IP där cupmatch väntar mot division två-laget FC Rosengård.– Det ska bli kul.

Skånskan - 10 minuter sedan

Kärlek och spel i skön harmoni

Två helt nya ansikten, och två som publiken på Kristianstad teater känner igen gör huvudrollerna i Underhållningspatrullens uppsättning av Guys and Dolls, som har premiär om en månad.
– Vi har fått ihop ett toppengäng, säger regissören Ola Hörling.Guys and Dolls
Musikalen, som är gjord av Frank Loesser, är baserad på två noveller av Damon Runyon.

Skånskan - 7 timmar sedan

Brinnande arbetsmaskin längs vägen

Trelleborg På tisdagskvällen inkom ett larm om en brinnande arbetsmaskin längs Snarringevägen i Skegrie, Trelleborgs kommun.Larmet inkom till SOS Alarm klockan 20 42. Enligt larmet ska en arbetsmaskin stå  i lågor utmed Snarringevägen i Skegrie, Trelleborgs kommun.

Skånskan - 8 timmar sedan

Hon föll för frieserhästen

Personligt Hästbiten. En dag ska jag ha en frieser.
Det lovade Rita Eriksson sig själv sedan hon haft sin första närkontakt med en frieserhäst.

Skånskan - 8 timmar sedan

Centralt gymnasium som byggts utan korridorer

ESLÖV 100-talet inbjudna gäster deltog på tisdagen i invigningen av Eslövs nya stolthet:
Carl Engström-skolan är kommunens stora gymnasiesatsning, bara några minuters promenad från centrum och järnvägsstationen, som redan lockat mer än dubbelt så många sökande elever som det gamla Bergagymnasiet.Det handlar om en av kommunens största satsningar någonsin. Öppet hus för övriga intresserade är det på lördag 24 augusti kl 10-12.

Skånskan - 8 timmar sedan

Eddie hjälper barnen att lära sig att läsa

lund Papillonen Eddie började träna till att bli terapihund när han var fem veckor gammal. Nu är han fyra år, men fortfarande inte riktigt fullärd.
På tisdagseftermiddagen var han på Lunds stadsbibliotek och hjälpte barn att läsa.

Skånskan - 9 timmar sedan

Larm om gräsbrand i Eslöv

Eslöv Strax innan klockan sju på tisdag kväll inkommer ett larm om en gräsbrand på Lejesta gård i Eslövs kommun.Enligt larmet, som inkom klockan 18 51, ska det ryka från en åker intill Lejesta gård i Roslöv, Eslövs kommun. Brandens omfattning är inledningsvis okänd.

Skånskan - 10 timmar sedan

Madrass på väg orsakar trafikstörningar

Malmö En madrass som ligger på södergående påfart till E6 påverkar trafikframkomligheten, meddelar trafikverket.Det rör sig om påfarten vid trafikplats Fredriksberg, i södergående riktning mot Trelleborg. På vägen ligger en det en madrass, som enligt Trafikverket, påverkar trafikframkomligheten kraftigt.

Skånskan - 10 timmar sedan

MC-olycka i Ystad

Ystad En personbil krockade med en motorcykel på Kristianstadsvägen i Ystad på tisdagskvällen.Strax efter klockan sex på tisdag kväll får SOS Alarm in ett samtal om en trafikolycka på Kristianstadsvägen i Ystad. Enligt uppgifter ska en motorcykel och en personbil kolliderat på platsen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Två crossförare smet från trafikolycka

Svedala En personbil kolliderade med två crossförare i en korsning i centrala Svedala under tisdagskvällen. De båda crossförarna lämnade platsen utan att ge sig till känna.Larmet inkom 17 34.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.