YA > Lokalt

Friday, 23 August, 04:08

YA - 13 aug 19 kl. 20:00

Nye landsbygdsministern fick insyn i fisketJennie Nilsson, relativt ny landsbygdsminister, konfronterades med ett ifrågasatt torskfiskestopp, ett Simrishamn som håller på att tappa sin identitet och en lokal fiskeindustri som importerar gråsej från Danmark..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Nilsson, Simrishamn, Danmark

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nye, landsbygdsministernfick , insyni , fisket
Supermiljöbloggen - 22 okt 14 kl. 08:45

Emma Källqvist, The Black Fish: ”Stoppa det illegala fisket”

Hur ser det illegala fisket i vårt närområde ut? I Sverige verkar vi vila i dvala och tycks hellre prata om övergödning. Inget fel att tala om övergödning, det är ju trots allt ett av de största hoten mot Östersjöns välmående.

Nya Wermlands Tidningen - 22 feb 17 kl. 17:46

Landsbygdsministern imponerades av Hemgården

Landbygdsminister Sven-Erik Bucht visade stort intresse för Hemgården och hade bra insyn.– Min bror Pelle är vd för Nordchark i Luleå. Eftersom jag har inblick i charkuteribranschen ser jag att det finns mycket tänk här och högkvalitativa produkter, säger han..

YA - 19 mar 14 kl. 06:30

FI vill utveckla hamnen och det lokala fisket

Foto: Hanna F.Ellborg
Feministiskt initiativ har engagerat sig mycket i fiskefrågor under den gångna mandatperioden. Partiet efterlyser ett större engagemang från kommunens sida.

YA - 23 apr 14 kl. 09:41

Framtiden för fisket största samtalsämnet

Foto: Gert Ljungqvist
Framtiden för fisket blev den överskuggande frågan när den moderate EU-politikern Christoffer Fjellner besökte Marint centrum. EU-parlamentarikern fick både försvara och ursäkta den centralstyrda fiskepolitiken som fick kritik från Sydkustens fiskeområde.
– Det har bara blivit fler och fler regler som missgynnar det lokala fisket, sa Vesa Tschernij, verksamhetsledare för Sydkustens fiskeområde.

Västerbottens Folkblad - 03 okt 14 kl. 21:49

Nye ministern ger löfte om Norrbotniabanan

Den nyblivne landsbygdsministern Sven-Erik Bucht från Haparanda gick idag ut och säger att den planerade Norrbotniabanan ska bli av. Det här uppger SVT:s Västerbottensnytt. I somras presenterade regeringen en kombinerad bostads- och järnvägssatsning, men i norr uteblev löften om nya järnvägar.

Sydsvenskan - 21 nov 11 kl. 00:05

"Miljöpröva även fisket"

Det är orimligt att fiskeintressen särbehandlas genom att inte miljöprövas som andra verksamheter, när fisket ofta innebär en långt allvarligare miljöpåverkan, skriver fyra miljöexperter.
Storskaligt och miljöstörande bottentrålfiske fortsätter att störa ett långsiktigt hållbart samhälle. Sektorsintressen står mot varandra; ironiskt nog är det ofta vindkraftsinvesteringar, med hanterbara miljökonsekvenser, som fått stå tillbaka för fiskebranschens intressen.

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 15 kl. 11:51

Gott om räka — stor ökning av fisket

Det finns gott om räkor i Västerhavet, och fisket kan öka kraftigt nästa år. Även fisket efter flera andra arter tillåts öka, enligt den årliga överenskommelsen mellan EU och Norge som nu är klar.Mängden räka som får fiskas i Skagerrak och Kattegatt höjs med 60 procent.

Sydsvenskan - 11 dec 15 kl. 11:51

Gott om räka — stor ökning av fisket

Det finns gott om räkor i Västerhavet, och fisket kan öka kraftigt nästa år. Även fisket efter flera andra arter tillåts öka, enligt den årliga överenskommelsen mellan EU och Norge som nu är klar.Mängden räka som får fiskas i Skagerrak och Kattegatt höjs med 60 procent.

BT - 02 mar 16 kl. 09:30

Greenpeace: fisket förstör havet

I en ny undersökning riktar Greenpeace kritik mot fisket i Barents hav. Den bottentrålning som fiskefartyg använder sig av när de fångar fisk förstör livet på havsbotten. - Vi skulle behöva stoppa fisket i dag, säger Frida Bengtsson, ansvarig för havsmiljöfrågor vid Greenpeace i Sverige.

Regeringen - 04 feb 11 kl. 09:00

Landsbygdsministern satsar samiskt i "det nya matlandet"

Den 6 februari firas den samiska nationaldagen över hela Sápmi (Sameland) och i Göteborg, Malmö och på Skansen i Stockholm. Landsbygdsministern reste till Jokkmokks marknad redan på torsdagen för att träffa representanter från Sametingets styrelse, från rennäringen och entreprenörer inom samisk matkultur, som ingår i ministerns satsning på "Sverige - det nya matlandet". Sverige - det nya matlandet Webbplatsen samer.

Fler nyheter från YA

YA - 19 timmar sedan

Tre viltolyckor samma dag

YA - Igår: 00:01

Vem är mannen?

YA - Igår: 00:01

Åkare straffas för utebliven vila

En lång körning utan rast och sju fall av fel i dokumentationen gör att Transportstyrelsen kräver en åkare i Simrishamn på sanktionsavgift..

YA - Igår: 10:23

Anställd skar upp benet på fodermaskin: ”Får betraktas som en ren olycka”

En man anställd på ett lantbruk utanför Simrishamn skadades på tisdagen när han föll omkull uppe på en fodermaskin. Händelsen har anmälts som vållande till kroppsskada. .

YA - 19 aug 19 kl. 16:29

Tre bilinbrott under vigsel i Sankt Olof

Inne i kyrkan vigdes ett lyckligt brudpar inför ögonen på 150 inbjudna gäster. Under tiden drabbades tre av bilarna utanför av krossade rutor och stulna väskor med alla värdesaker..

YA - 16 aug 19 kl. 16:00

Polisen lägger ner utredningen om dödsolyckan på campingen

Åklagaren lägger ner den förundersökning som inleddes efter den tragiska olyckan på Borrbystrands camping. .

YA - 16 aug 19 kl. 15:00

Vallbymordet: Den misstänkte vidhåller sin oskuld

Efter snart sju månader i häktet vidhåller den 25-årige mannen, som misstänks för mordet i Vallby, att han är oskyldig..

YA - 16 aug 19 kl. 15:04

Smitning: Bilist smet från olycka men blev ikappkörd

I tisdags vid 18-tiden inträffade en smitning från en trafikolycka på landsväg 1594 mellan Vitaby och Eljaröd. .

YA - 15 aug 19 kl. 21:00

Jeeparnas framfart i Kivik kan bryta mot tre lagar

Jeeparna som körde i terrängen i Kivik skulle med största sannolikhet inte fått något tillstånd om de sökt det. Nu pågår två utredningar på länsstyrelsen om misstänkta överträdelser mot tre olika lagar..

YA - 15 aug 19 kl. 14:26

Arbetsmiljökritik: Frysrum saknar larm

Vid ett besök av Arbetsmiljöverket den 6 augusti noterade inspektören att mycket av arbetsmiljöarbetet på ett företag i Simrishamns kommun fungerar bra men även att en del behöver förbättras. Bland annat saknas larm i frysrummet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.