SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 26 August, 11:02

SmålandsPosten - 13 aug 19 kl. 19:49

Nya avdelningen öppnar i oktoberSocialnämnden i juni att öppna ytterligare en avdelning med åtta platser på Nicklagården. Den beräknas öppna i oktober. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Nicklagården

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya avdelningenöppnar i , oktober
YLE - 23 maj 17 kl. 21:19

Barnpsykiatriska avdelningen vid VCS får ha kvar dygnetruntvård

Dygnetruntvården vid den barnpsykiatriska avdelningen vid Vasa centralsjukhus får fortsätta som förr. I regeringens förslag till centralisering av vården skulle vården ha koncentrerats till universitetssjukhusen. - Enligt min uppfattning kan vi fortsätta med dygnetruntvården på den barnpsykiatriska avdelningen fem dagar i veckan, precis som förr, säger Hans Frantz (SFP) som är styrelseordförande för Vasa sjukvårdsdistrikt.

YLE - 16 maj 17 kl. 09:17

MRSA-bakterier vid BB-avdelningen på ÅUCS

En mamma som den 1 mars fanns på BB-avdelningen vid Åbo universitetssjukhus visade sig ha MRSA-bakterier (meticillinresistent Staphylococcus aureus). Därför har man tagit prover av andra mammor och barn som befann sig på avdelningen då, och till den 15 maj har man konstaterat MRSA hos en annan mamma och hos tre barn. På grund av fallen vid BB-avdelning 1 har rummen tvättats noggrant och man har blivit ännu noggrannare med hygienen vid avdelningen.

BT - 16 maj 14 kl. 08:18

Säs-patienter rymde från psykiatriska avdelningen

I onsdags kväll rymde en eller flera patienter från en psykiatrisk avdelning på Säs i Borås. – Jag såg hur personalen sprang runt och letade i buskar och på taken, säger ett vittne. Trots att avdelningen är låst är det inte första gången rymningar sker.

Sydsvenskan - 27 dec 13 kl. 06:30

KLAGSHAMN, OKTOBER.Pipistrellen stoppar inte rivning

Den sällsynta, akut hotade fladdermusen pipistrell, riskerade att stoppa rivningen av de farliga silorna vid ridanläggningen i Klagshamn.– Ett svårt ärende, sa handläggaren Per Levenskog på miljöavdelningen vid länsstyrelsens naturvårdsenhet.Mycket arbete lades sedan ner på att undersöka livsbetingelserna i Klagshamn för den uppåt fem centimeter långa, cirka åtta gram tunga, fladdermusen med 25 centimeter i vingbredd och ett smackande läte.

Expressen - 18 okt 16 kl. 14:57

V75: Gärna Bonus i första avdelningen

LÖRDAG 22 OKTOBER ROMME, vecka 42 Beräknat spelstopp: 14.44 (V4) 15.07 (LD) 16.

SmålandsPosten - 16 aug 19 kl. 10:27

Inga pengar till nya avdelningen: ”Befintlig budget ska räcka”

Kommunen öppnar en ny avdelning på Nicklagården i oktober. Men socialnämnden får inte extra pengar för den i budgeten 2019. – En utökning av kostnaderna på den här summan ska man klara inom befintlig budget, säger kommunalrådet Elizabeth Peltola (C).

Alingsås tidning - 27 jun 12 kl. 08:04

Nya tv-apparater till palliativa avdelningen 

ALINGSÅS: Nu finns det tv i fyra av fem rum på palliativa avdelningen på Alingsås Lasarett. Hjärt- och lungsjukas förening har donerat två tv-apparater till avdelningen..

YA - 27 apr 14 kl. 14:22

It-avdelningen visade vad den kan

Foto: Hanna F.Ellborg
Ystads kommuns it-avdelning servar 8 000 datoranvändare och har hand om 4 000 datorer. Under två dagar har avdelningen visat vad den kan och hållit seminarier på Ungdomens hus.

Kristianstadsbladet - 01 jul 14 kl. 07:00

Tekniska avdelningen ska göra en förstudie på skolorna

Tekniska avdelningen tittar nu på omorganisationen på Söderparkskolan och Furutorpskolan. De har fått i uppdrag att göra en utredning och titta närmare på kostnaderna.
– Vi har tagit ett beslut att låta tekniska avdelningen genomföra en förstudie av anpassningsbehovet på Söderpark och Furupark utefter barn- och utbildningsförvaltningens planer om ändrad skolindelning, säger Lars Olsson, (C), ordförande i tekniska utskottet.

SmålandsPosten - 11 nov 14 kl. 06:22

Kompetensen på tekniska avdelningen ska kartläggas

En ny organisation på tekniska avdelningen i Uppvidinge kommun är planerad sedan länge. Något förslag på hur den ska se ut är inte klart. Nu vill kommunstyrelsens tekniska utskott först utreda vilken kompetens som finns hos de anställda men också undersöka hur andra kommuner har organiserat den tekniska verksamheten.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Biotoppen: Tarantino fortsatt etta

Quentin Tarantino håller ställningarna på den svenska biotoppen med "Once upon a time in Hollywood". Högsta nykomling är thrillern "Angel has fallen" med Clive Owen. Även musikdokumentären "Amazing grace" om Aretha Franklin har letat sig in på listan..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Fler får chansen att se Winnerbäck i höst

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Person skjuten i Malmö

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Handelskrig skapar flykt från risktillgångar

Investerare flyr från riskfyllda tillgångar då de befarar att handelskriget mellan USA och Kina ska förvärras. Börser och räntor pressas nedåt och på valutamarknaden är turbulensen stor..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Tyskt affärsklimat dystrare än väntat

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Lokala ryttare levererade i Braås

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

André Brandt klar för Gothenburg Horse Show

André Brandt och Casanova Hästak slutade tvåa i sexårsfinalen i Champion of the Youngsters. Därmed har ekipaget kvalat till nästa års Gothenburg Horse Show..

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Bauhaus-sångaren är på bättringsvägen

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Banksys brexitmålning har tagits bort

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Västervikstjärnan missar kvartsfinal

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.