SR > Nyheter

Saturday, 24 August, 00:58

SR - 13 aug 19 kl. 19:45

Ygeman i ordbråk med norska politikerI en tweet skrev Sveriges energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) att Norges statsminister borde "se sig själv i spegeln innan hon sneglar över landsgränsen" efter helgens skottdrama i en moské utanför Oslo..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sveriges, Anders Ygeman, Norges, Oslo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ygemani , ordbråkmed , norska, politiker
Cornucopia - 12 jun 17 kl. 12:06

Anders Ygeman(s) reaktion på polisens misslyckande: Driva med Moderaterna

Så har inrikesminister Anders Ygeman (s) äntligen reagerat på att åtta nya problemområden uppstått under året och att allt färre poliser arbetar med ingripandeverksamhet medan allmänheten får se sina polisanmälningar skrivas av omgående. Ygeman(s) åtgärd är att driva med att Moderaterna inte har tillgång till polisens hemligstämplade rapport.
"Hö, hö!

DN - 13 aug 19 kl. 18:30

Norska ministerns svar till Ygeman: ”Tar inte råd från Sverige”

Anders Ygemans svar på den norska statsministern Erna Solbergs uttalande om nynazister i Sverige och Norge och invit till samarbete får kritik av politiker i båda länderna. – Vi tar inte några råd från Sverige, som har en dokumenterat mycket större nynazistisk miljö än Norge, säger norska äldre- och folkhälsoministern Sylvi Listhaug..

Skånskan - 20 dec 16 kl. 12:45

Malmö bjuder in Ygeman

MALMÖ Inrikesminister Anders Ygeman (S) får inom kort en inbjudan att komma till Malmö och med stadens politiker diskutera vad som kan göras för att stärka polisens arbete mot brottslighet i staden.
Han får samtidigt ett brev med önskemål om att starta en polishögskola i Malmö. ERWP.

Cornucopia - 24 nov 16 kl. 16:55

Gästinlägg: Öppet brev till Anders Ygeman från Blankröstaren om vapendirektivet

Nedanstående är ett gästinlägg från pseudonymen Blankröstaren och är ett öppet brev adresserat till inrikesminister Anders Ygeman.
Anders Ygeman förklarar på Folk & Försvars rikskonferens i Sälen
hur inga svenska skyttar ska drabbas av EU:s vapendirektiv.Bäste herr Inrikesminister!

Expressen - 22 aug 16 kl. 18:42

Andreas Thorkildsen i ordbråk: "Blir tokig"

Andreas Thorkildsen, som har vunnit två OS-guld i spjutkastning och numera är expert i norska TV2, tycker att den norska Olympiatoppen innehåller för många personer. Enligt honom kan man tvingas gå via fyra personer för att komma till den man vill. Men Olympiatoppens högsta chef slår tillbaka.

Länstidningen i Jämtland - 28 sep 16 kl. 09:30

Politiker vill diskutera poliskrisen med Ygeman

Flera framträdande norrländska politiker träffar inrikesminister Anders Ygeman (S) på måndag. Med sig har de åtgärder för att komma till rätta med krisen inom polisen.
– Det är verkstad som behövs nu, säger Göran Bergström (S), kommunalråd i Strömsund..

SVT - 13 aug 19 kl. 17:33

Anders Ygeman om norska kritiken: ”Olyckligt”

Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) tycker att Norges statsminister Erna Solberg behöver ”städa framför sin egen dörr”, och att hon bör vara försiktig med att ”snegla över landsgränserna för att hitta grogrund för högerpopulismens framväxt”. Samtidigt säger han att Sverige också måste göra sitt. – Vi ska inte bara peka finger mot Norge, säger Anders Ygeman..

Expressen - 19 nov 15 kl. 14:47

Retorikexperten om Anders Ygeman

Inrikesminister Anders Ygeman tillhör en av få politiker som hyllats den senaste tiden. Men vad beror det på? Enligt retorikern Barbro Fällman är hans närvaro och lugn nyckeln.

Expressen - 26 sep 16 kl. 19:33

Efter vädjan – Ygeman träffar lokalpolitiker

På måndag träffar norrländska politiker inrikesminister Anders Ygeman – för att diskutera krisen inom polisen. Grunden är en alarmerande vädjan om fler poliser till glesbygden. – Vi kommer med konkreta förslag och åker inte hem utan goda nyheter, säger Göran Bergström, S, kommunalråd i Strömsund.

Skånskan - 11 nov 16 kl. 18:05

Politiker efterlyser ökad smidighet

ERWP.fif(1)– Först id-kontrollerna för 14 dagar sedan och nu gränskontrollerna. Vi vet ju att det genomförs väldigt få gränskontroller i dag och därför är det rätt anmärkningsvärt att man väljer att förlänga i stället för att hitta andra lösningar, fortsätter hon.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Norge hotas av regeringskris efter bråk om vägavgifter

Statsminister Erna Solberg kräver att den norska fyrpartiregeringen enas om ett nytt kompromissförslag vad gäller de så kallade "bompengarna", alltså vägavgifter - annars hotas regeringsprojektet säger hon..

SR - 3 timmar sedan

Man anhållen misstänkt för olaga hot i Linköping

I Linköping har en man anhållits misstänkt för hoten mot Linköpings universitet under fredagen, enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten. Mannen i 25-årsåldern är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot. Han greps tidigare ikväll av polis i sitt hem..

SR - 3 timmar sedan

Greenpeace: Ett väldigt välkommet besked

Efter beskedet att det blir regeringen och inte en domstol som ska avgöra om Preem får bygga ut raffinaderi i Lysekil hoppas nu miljöorganisationen Greenpeace att även andra projekt med stor miljöpåverkan ska kunna avgöras på samma sätt..

SR - 5 timmar sedan

Ramberg: Ganska ovanligt att regeringen tar över

Det är ganska ovanligt att regeringen tar över en prövning som annars en domstol skulle ta upp, säger Tomas Ramberg, Ekots inrikespolitiske kommentator..

SR - 6 timmar sedan

Zelenskyj begär stöd för Ukraina från G7-ledarna

Inför helgens G7-möte i Frankrike har Ukrainas president Zelenskyj kontaktat alla G7-ländernas ledare med begäran om stöd för Ukraina. Utspelet kommer efter att frågan diskuterats om Ryssland skulle kunna återinträda i gruppen..

SR - 6 timmar sedan

Linköpings universitet öppnar igen imorgon

Efter dialog och samråd med polisen bedömer Linköpings universitet att det inte längre föreligger en hotbild för universitetet, säger universitetsdirektör Kent Waltersson till Ekot..

SR - 7 timmar sedan

Bra år för båtbranschen

Det har sålts runt 20 000 nya båtar i år och det innebär att det har varit ännu ett bra år för båtbranschen i Sverige, enligt organisationen Sweboat..

SR - 7 timmar sedan

Unicef: Skolor måltavlor i afrikanska konflikter

Skolor blir allt oftare måltavlor i väpnade konflikter. I konfliktdrabbade områden av Central- och Västafrika har 1,9 miljoner barn förlorat sin utbildning den senaste tiden. Det visar en nya rapport från FN:s barnfond Unicef..

SR - 8 timmar sedan

Preems miljardprojekt i Lysekil försenas ytterligare

Sveriges största industriprojekt kommer att försenas ytterligare efter att regeringen under fredagen offentliggjorde beslutet att ta över miljöprövningen av utbyggnaden av oljeraffinaderiet Preem i Lysekil..

SR - 8 timmar sedan

Hanif Bali: Överväger att lämna Twitter igen

Moderate riksdagsledamoten Hanif Bali säger i Söndagsintervjun att han överväger att lämna sociala medier efter att ha varit i blåsväder igen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.