DI > Ekonomi

Monday, 26 August, 11:05

DI - 13 aug 19 kl. 19:30

Taiwans öde avgörs i HongkongLEDARE. Hongkong en del i ett större geopolitiskt spel, och det avgör hur Xi Jinping agerar. Begreppet ”ett land, två system” är dödsdömt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Hongkong, Ledare, Xi Jinping

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Taiwans, öde, avgörsi , Hongkong
SvD - 04 okt 14 kl. 08:17

Plånboken kan avgöra Hongkong-protesterna

Demonstrationerna i Hongkong riktar sig mot stadens finansiella hjärta. Småföretagarna har däremot redan tagit den första stöten. Vardagsekonomin kan avgöra protesternas utgång..

BT - 29 sep 14 kl. 03:19

Protesterna i Hongkong fortsätter

Minst 38 personer har skadats under massprotesterna i Hongkong, sedan polis skjutit tårgas mot demonstranter. Oroligheterna betecknas som de värsta sedan den forna brittiska kolonin återlämnades till Kina 1997.- Om jag inte står upp för våra rättigheter i dag så kommer jag att hata mig själv i framtiden.

UNT - 04 jun 15 kl. 14:42

Oro för protester i Hongkong

Tusentals personer har samlats på gatorna i Hongkong och i Taiwans huvudstad Taipei för att högtidlighålla 26-årsminnet av massakern vid Himmelska fridens torg i Peking..

BT - 02 okt 14 kl. 10:59

Peking varnar för kaos i Hongkong

Peking varnar för att de pågående demonstrationerna i Hongkong kan orsaka "kaos" i staden. USA och Kina grälar nu öppet om protesterna.Kinas ledning uttalar också sitt stöd för den hårt ansatte Leung Chun-Ying, stadens högsta ledare, i en artikel på förstasidan i den statliga tidningen Folkets dagblad.

Skånskan - 30 apr 18 kl. 14:20

Sverige slog Hongkong

BORDTENNIS Svensk bordtennis har fått en ny hjälte. När det gällde som mest spelade Jon Persson som bäst och avgjorde för Sverige i måndagens första VM-gruppmatch, 3-2 mot Hongkong.
– En toppmatch, betygsatte Jon Persson den avgörande segerduellen mot Ho Kwan Jit.

Kristianstadsbladet - 03 okt 14 kl. 01:24

Hongkong-läget låst trots samtal


Gatudemonstranterna i Hongkong har gått med på samtal med den administrativa kinesiska enhetens "regering" för att diskutera sina krav, men slår samtidigt fast att ockupationen av affärsgatorna kommer att fortsätta fram till dess att kravet på demokratisk rösträtt har uppnåtts."Hongkongs studentfederation kommer att ha ett öppet möte med chefssekreteraren för den administrativa enheten (som Hongkong benämns)", meddelade gruppen i ett uttalande inför fredagen.Samtidigt står gruppen fast vid kravet att Hongkongs regeringschef Leung Chun-ying måste avgå.

BT - 03 okt 14 kl. 01:24

Hongkong-läget låst trots samtal

Gatudemonstranterna i Hongkong har gått med på samtal med den administrativa kinesiska enhetens "regering" för att diskutera sina krav, men slår samtidigt fast att ockupationen av affärsgatorna kommer att fortsätta fram till dess att kravet på demokratisk rösträtt har uppnåtts. "Hongkongs studentfederation kommer att ha ett öppet möte med chefssekreteraren för den administrativa enheten (som Hongkong benämns)", meddelade gruppen i ett uttalande inför fredagen.Samtidigt står gruppen fast vid kravet att Hongkongs regeringschef Leung Chun-ying måste avgå.

BT - 03 okt 14 kl. 17:19

Våld i Hongkong väcker misstankar

Väljer Hongkong det välbeprövade verktyget hyrligister, i Egypten kallade "baltageyya" och i Ukraina "titusjki", för att tackla protester? Det tror i alla fall många demonstranter, och studenter lägger nu förhandlingar med regeringen i Hongkong på is.När våldsamheter på fredagen utbröt mellan demonstranter i Hongkong, som annars beskrivits som några av de mest artiga någonsin, och motdemonstranter anade många oråd.

BT - 03 okt 14 kl. 06:30

Läget i Hongkong skruvas upp

Trots en överenskommelse om samtal med Hongkongs politiska ledning drabbade flera av demokrati-demonstranterna på fredagsmorgonen samman med poliser utanför regeringsbyggnader. Under natten hade flertalet demonstranter lämnat protestområdet - som nu är koncentrerat till det byggnadskomplex där den administrativa enhetens (Hongkongs benämning) regering har sina kontor - medan ett hundratal stannade kvar.På morgonen ska upprörda scener ha utspelat sig när demonstranter blockerade utgången till en av byggnaderna, samtidigt som polisen knuffade runt dem och krävde att få bereda väg till en ambulans för en "allvarligt sjuk man" inne i byggnaden.

Kristianstadsbladet - 03 okt 14 kl. 06:30

Läget i Hongkong skruvas upp

Trots en överenskommelse om samtal med Hongkongs politiska ledning drabbade flera av demokrati-demonstranterna på fredagsmorgonen samman med poliser utanför regeringsbyggnader.
Under natten hade flertalet demonstranter lämnat protestområdet - som nu är koncentrerat till det byggnadskomplex där den administrativa enhetens (Hongkongs benämning) regering har sina kontor - medan ett hundratal stannade kvar.På morgonen ska upprörda scener ha utspelat sig när demonstranter blockerade utgången till en av byggnaderna, samtidigt som polisen knuffade runt dem och krävde att få bereda väg till en ambulans för en "allvarligt sjuk man" inne i byggnaden.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Pareto plockar bort köpstämpeln från oljebolaget

Pareto Securities sänker sin rekommendation för oljebolaget Enquest till behåll från tidigare köp. Riktkursen sänks samtidigt från 5 till 3 kronor..

DI - 15 minuter sedan

Räntor och valutor: Räntorna stiger efter nya handelsturer

Dollarn har stärkts på måndagen och amerikanska räntor har sjunkit efter att det svängt på handelsfronten sedan svensk stängning på fredagen. .

DI - 15 minuter sedan

Skanska slår samman byggverksamheter till ny affärsenhet

Byggbolaget Skanska slår enligt ett pressmeddelande samman sina byggverksamheter i Polen och Tjeckien/Slovakien till en affärsenhet med namnet Skanska Centraleuropa. .

DI - 30 minuter sedan

Aktiechef rekommenderar köp av guld: Ökad recessionsrisk i USA

Sannolikheten för att den amerikanska ekonomin ska hamna i recession inom ett år har ökat från 25 procent till 40 procent, enligt den amerikanska storbanken Standard Chartereds….

DI - 45 minuter sedan

Handelskonflikt sätter press på börsen – Sobi backar på säljrek

Stockholmsbörsen inledde veckans handel nedåt sedan handelskonflikten mellan USA och Kina eskalerat under helgen..

DI - 1 timme sedan

Kepler Cheuvreux: Överdriven uppvärdering av livsmedelsjätten

En stark utveckling för Ica i kombination med att aktien setts som en säker tillflyktsort har bidragit till en uppvärdering som är "mer än tillräcklig". .

DI - 1 timme sedan

Kinesiska AI-utvecklaren Megvii går mot Hongkong-notering

Alibaba-delägda Megvii, som utvecklar algoritmer för ansiktsigenkänning med artificiell intelligens (AI), har lämnat in prospekt för börsnotering i Hongkong..

DI - 1 timme sedan

Tesla väntas höja priserna efter Kinatullar

Elbilstillverkaren Tesla väntas höja sina priser i Kina tidigare än väntat som ett svar på landets aviserade tullar på amerikanska bilar..

DI - 1 timme sedan

Danske Bank väntas skära kostnader inom regelefterlevnad

Den danska storbanken Danske kommer troligen att fokusera på att skära kostnader inom storföretagsdelen samt inom regelefterlevnad..

DI - 1 timme sedan

Ny deppig konjunktursignal – tyska nyckelsiffran svagare än väntat

Europas största ekonomi fortsätter att visa upp svaghetstecken. På måndagsförmiddagen släpptes det välbevakade IFO-indexet som var svagare än väntat. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.