Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 21 August, 02:33

Sydöstran - 13 aug 19 kl. 19:19

Kärvt budgetarbete i höstKärva budgettider väntar i höst i Karlskrona kommun liksom i hela kommunsverige. Underskotten är oroväckande stora i flera nämnder i örlogskommunen. Men värst är det i socialnämnden - igen. Den styrande koalitionen mellan Socialdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet träffade oppositionen på ett extrainsatt kommunstyrelsemöte på tisdagen. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Karlskrona, Socialdemokraterna, Centerpartiet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kärvt, budgetarbetei , höst
Ekonomistas - 30 jun 14 kl. 01:30

Hur betydelsefullt är ärvt kapital i Sverige?

En central del i Thomas Pikettys bok Capital in the 21st Century och hans analyser av det privata kapitalets betydelse gäller hur viktigt ärvt kapital är i förhållande till egenhändigt intjänat kapital. Hans egna undersökning av situationen i Frankrike visar att arvsflödet motsvarade en femtedel av nationalinkomsten under 1800-talet, att dess betydelse sjönk kraftigt under 1900-talet men att det sedan 1970-talet återigen vuxit i omfattning. Men hur generella är dessa mönster för resten av västvärlden?

Helsingborgs Dagblad - 16 aug 15 kl. 04:00

Livet är snart som ett budgetarbete

Allt handlar om tid. Tid att älska, äta, jobba, lämna barn på förskola, placera pensionspengar, välja elleverantör, telefonoperatör, träna, handla, resa. Tid att berätta om allt vi gör, i väntan på tummen upp från dem som sitter framför surfplattor, datorer och mobiler.

Kristianstadsbladet - 11 nov 16 kl. 03:00

M: Budgetarbete vart fjärde år

Budgetarbete en gång per mandatperiod. Det anser moderaten Rolf Mårtensson räcker. Något som skulle spara resurser på förvaltningen..

Expressen - 05 nov 18 kl. 20:02

Finansministerns besked: Budgetarbete fortsätter

Ulf Kristersson ska söka stöd i riksdagen. Men övergångsregeringens budgetarbete fortsätter som planerat. – Det betyder ingenting, säger finansminister Magdalena Andersson till TT om dagens besked.

Skånskan - 19 mar 19 kl. 15:00

Förslag: Mer ansvar på tjänstemän i budgetarbete

höör Tidigarelagd driftsbudget och ett större ansvar på kommunens förvaltningschefer att ta fram en korrekt budget. Det är två av förändringarna som Alliansen vill genomföra i kommunens budgetarbete.– Vi har landat i ett beslut där ledningsgruppen ska ta ett större ansvar, säger Höörs kommunalråd Johan Svahnberg (M).

VBL - 22 mar 13 kl. 04:07

Tror på framtiden trots kärvt klimat

Det är kärvt på mediemarknaden. Vasabladet ska rida ut stormen genom fortsatta satsningar på lokalt innehåll..

NT - 11 dec 13 kl. 03:57

Ekonomiskt kärvt för psykisk sjuka

En ny studie från myndigheten Handisam visar att personer med psykisk funktionsnedsättning har det mycket mera ekonomiskt kärvt än andra. De psykiskt sjuka har mycket lägre sysselsättning, lägre inkomster och lever i mycket högre utsträckning på olika ersättningar än andra..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 13 kl. 03:59

Ekonomiskt kärvt för psykisk sjuka

En ny studie från myndigheten Handisam visar att personer med psykisk funktionsnedsättning har det mycket mera ekonomiskt kärvt än andra. De psykiskt sjuka har mycket lägre sysselsättning, lägre inkomster och lever i mycket högre utsträckning på olika ersättningar än andra..

Kristianstadsbladet - 11 dec 13 kl. 03:57

Ekonomiskt kärvt för psykisk sjuka


En ny studie från myndigheten Handisam visar att personer med psykisk funktionsnedsättning har det mycket mera ekonomiskt kärvt än andra. De psykiskt sjuka har mycket lägre sysselsättning, lägre inkomster och lever i mycket högre utsträckning på olika ersättningar än andra.Handisam har i studien sammanställt nationell statistik och uppgifter från bland andra SCB, Socialstyrelsen och Folkhälsoinstitutet och tusentals psykiskt sjuka ingår..

BT - 11 dec 13 kl. 03:58

Ekonomiskt kärvt för psykisk sjuka

En ny studie från myndigheten Handisam visar att personer med psykisk funktionsnedsättning har det mycket mera ekonomiskt kärvt än andra. De psykiskt sjuka har mycket lägre sysselsättning, lägre inkomster och lever i mycket högre utsträckning på olika ersättningar än andra. Handisam har i studien sammanställt nationell statistik och uppgifter från bland andra SCB, Socialstyrelsen och Folkhälsoinstitutet och tusentals psykiskt sjuka ingår..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Avslag för att skjuta fler björnar

Sydöstran - 15 minuter sedan

Trump ställer in resa till Danmark

Sydöstran - 15 minuter sedan

Brasiliansk presidentkandidat dömd

Sydöstran - 45 minuter sedan

Dom mot sexdömd kardinal står fast

Sydöstran - 1 timme sedan

Omstridda migranter har gått iland

Sydöstran - 1 timme sedan

Medelåldershjärnan känslig för högt blodtryck

Redan i tidig medelålder är hjärnan känslig för ett högt blodtryck och de förändringar i hjärnans funktioner som kan uppstå senare i livet på grund av detta. Därför bör människor rutinmässigt kontrollera sitt blodtryck redan före 40 års ålder, anser forskare..

Sydöstran - 2 timmar sedan

Larsson vidare i US Open-kvalet

Sydöstran - 2 timmar sedan

Spanska S säger nej till vänsterkoalition

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.