Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 21 August, 22:46

Nyan - 13 aug 19 kl. 19:05

Nidaros-sten hälsning till åländska pilgrimerEn 900 år gammal sten från Nidarosdomen Trondheim har förts till Åland, som en hälsning till åländska pilgrimer.

I söndags var det återträff för åländska pilgrimer i S:t Görans kyrka med anledning av att den 900 år gamla stenen från Nidarosdomen var på Åland. Så här berättas i ett pressmeddelande: ”Den 25 maj vid Åbo domkyrka startade invigningsvandringen av den nya 1 200 kilometer långa St Olofs-leden som förenar Finland, Åland, Sverige och Norge. Ärkebiskop Tapio Luoma sände en hälsning via en budkavle till biskop Helga i Trondheim. Budkavlen bars av pilgrimer genom den åboländska och åländska skärgården och anlände till fasta Åland 1 juni.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Nidarosdomen Trondheim, Åland, Görans, Nidarosdomen, Åbo, St Olofs, Finland, Norge, Tapio Luoma, Helga, Trondheim, Maria Widén, Ålands, Grisslehamn, Ester Laurell, Tapio Luomas, Norges, Olof, TEXT, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nidaros-sten, hälsningtill , åländska, pilgrimer

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Skadesmällen: Mboma missar avgörandet

FOTBOLL. IFK Mariehamn tvingas klara sig utan Aristote ”Totti” Mboma i de sista grundspelsmatcherna. .

Nyan - 3 timmar sedan

Ea skriver om Husös första 60 år

Ea Maria Blomqvist, biolog och Husöveteran, arbetar med en jubileumsskrift om Husö biologiska station som fyller 60 år i år. .

Nyan - 4 timmar sedan

Saltviks-ja till räddningsmyndighet

Saltviks kommunstyrelse beslutade på sitt möte i måndags att föreslå inför fullmäktige att kommunen omfattar det liggande förslaget till avtal om en gemensam räddningsmyndighet. Kommundirektör Ewa Danielsson skriver i sin föredragning: – Misstron, som framförts från Räddningsområde Ålands landskommuner behöver tas på största allvar av värdkommunen, men borde samtidigt inte ligga som hinder för framtida samarbete, enligt avtalsförslaget. (ss)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 5 timmar sedan

Dyrare på Åland

0,5 procent steg de åländska konsumentpriserna med i juli jämfört med samma månad i fjol. Det visar statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå. Det blev högre priser inom huvudgrupper som livsmedel och alkoholfria drycker.

Nyan - 7 timmar sedan

Hotellgästerna blev fler i juli

Sex procent: det var ökningen i antalet övernattningar på hotell på Åland i juli jämfört med förra året. .

Nyan - 8 timmar sedan

ÅF utesluter lagtingskandidat

Ålands Framtid meddelar i ett pressmeddelande att man utesluter en kandidat efter ett omdiskuterat privat blogginlägg.
Det var efter att lagtingskandidaten Sam ”Knatte” Palén publicerat ett omdiskuterat inlägg på sin privata blogg där han bland annat använder tillmälen som ”tokkärringar” i sin regeringskritik som partiet tog beslutet att utesluta honom. – Även om ”Knatte” skriver detta på sin privata blogg spiller det över på partiet.

Nyan - 9 timmar sedan

Lantrådet mötte statsministrar

Lantrådet Katrin Sjögren deltog i de nordiska statsministrarnas årliga informella sommarmöte den 20 augusti. Det framgår i ett pressmeddelande från landskapsregeringen. Årets möte hölls i Reykjavik på Island.

Nyan - 10 timmar sedan

Polisen hittade stöldgods från skola

Flera läsplattor som stals från Övernäs skola i helgen har kommit tillrätta. Men de flesta är trasiga.   Det som först verkade vara bara skadegörelse i Övernäs skola i helgen var också grov stöld.

Nyan - 11 timmar sedan

Unikt kartfynd om Lövökongressen

Lagom till firandet av Lövökongressens 300-årsjubileum presenterar Ålands landskapsarkiv ett kartfynd som hittats i ryska statens krigshistoriska arkiv i Moskva. .

Nyan - 12 timmar sedan

Tunnelvänner bildade förening

Nybildade Skärgårdens Trafiksamfällighetsförening (STSF) meddelar att föreningen redan före start förra veckan hade tre medlemmar, tre byars samfälligheter, och fler är enligt uppgift på gång. Föreningen riktar sig uteslutande till bysamfälligheter och verksamheten är ideell. Föreningen ska enligt programförklaringen fungera som tankesmedja, inspiratör, projektör och i vissa fall upphandlare för att göra skärgårdens trafiklösningar bättre.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.