DI > Ekonomi

Monday, 26 August, 11:45

DI - 13 aug 19 kl. 19:00

Golvet spricker – skrämmande krissignal i räntornaDen svenska tioårsräntan är, för tredje gången sedan millennieskiftet, lägre än styrräntan. De två tidigare var under eurokrisen och under finanskrisen. En viktig skillnad är att det vid de tillfällena fanns en ränta att sänka..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Golvet, spricker, skrämmande, krissignali , räntorna
YLE - 27 apr 16 kl. 14:51

Skrämmande och främmande – men barn måste röra på sig mera

Pausgymnastik, väggtejp och utelektioner ger bättre hälsa, högre betyg och mindre mobbning. Barn borde röra på sig betydligt mera i skolan och fördelarna med nya metoder är många – men det finns också en rädsla för förändring inom lärarkåren. Dagens barn är den sannolikt första generationen någonsin som förväntas leva kortare än sina föräldrar.

Dagens PS - 23 aug 17 kl. 13:11

Chefsekonom: ”Utvecklingen är rätt skrämmande”

Han fasar över det som händer i svensk ekonomi. Sven-Arne Svensson är chefsekonom på Erik Penser Bank och under en pressträff i dag, onsdag, som refereras av bland andra Affärsvärldens nättidning, varnade han för de just nu starka siffrorna i svensk ekonomi som han anser är ”otäckt lika” de siffror som föregått tidigare kriser. ”Det finns väldigt stora risker, men frågan är om de slår igenom nästa år eller om fem år.

Skånskan - 17 nov 15 kl. 14:04

Skrämmande pjäs om kollektiv rädsla

Scen Scen
Tigern
Malmö stadsteater, Intiman.
Premiär: fredag 13 november 2015. Spelas till och med den 2 december.

Dagensanalys.se - 23 maj 16 kl. 14:05

”Hyper Reality” – en skrämmande framtid

VR och AR – Virtuell och förbättrad verklighet är några av de hetaste tech-trenderna idag, och tillsammans med till exempel IoT (Internet of things) så kan vi vara på väg in i en ny framtid. Men vad händer när annonserna tar över helt okontrollerat – eller när vår identitet blir hackad i den ”förbättrade” verkligheten? Videofilmen ”Hyper Reality” visar en skrämmande vision… Det är Londonbaserade Keiichi Matsuda som nyss har färdigställt sin kickstartade kortfilm, ”Hyper Reality”.

YLE - 17 mar 14 kl. 14:58

Elaka styvmödrar och skrämmande trollkarlar

En annorlunda och smågalen version av Bröderna Grimms klassiker "Askungen" ges nu på Wasa Teater och på Vaasan kaupunginteatteri har en bitvis skrämmande "Trollkarlen från Oz" haft premiär. Ofta har de familjepjäser som av tradition har premiär på Wasa Teaters stora scen den här tiden på året varit gjorda så de nästan passat den vuxna publiken bättre än barnen. Det brukar vara frågan om mångbottnade historier, storslagna berättelser som ibland har skrämmande inslag, t.

Skånskan - 14 okt 16 kl. 12:44

Skrämmande clownrykten möts med extra rastvakter

Hässleholm Trenden att klä ut sig till clown för att skrämma andra omkring en har kommit också till Skåne.
Rykten i sociala medier menar också att skrämmande clowner har setts gå runt i Hässleholm under torsdagskvällen. Lejonskolan i Sösdala möter ryktena och elevernas frågor med extra rastvakter under dagen.

Kristianstadsbladet - 07 aug 13 kl. 09:56

Helena Carlsson: "Känns både spännande och skrämmande"

Foto: Tommy Svensson
I början av juni började ett nytt kapitel i Helena Carlssons liv. Då började hon sitt nya jobb som generalsekreterare för den internationella organisationen, Engso. ?

HBL - 31 aug 13 kl. 16:41

Skrämmande och spännande på två hjul

Att kunna cykla är självklart för de flesta finländare, men för många invandrarkvinnor är cykling något nytt. Marina Veremieva fick prova på att cykla för första gången i sitt liv i går.Vid tiotiden på morgonen har ett tiotal kvinnor samlat sig utanför det gamla gasverket i Södervik i Helsingfors.

Expressen - 10 okt 14 kl. 13:39

Shia LaBeouf: Det var väldigt skrämmande

Han spottade på en polis - och åkte i fängelse. Nu berättar skådespelaren Shia LaBeouf om sin skrämmande tid bakom galler, med Hannibal-mask och blyjacka. – Det var väldigt skrämmande, säger LaBeouf i Ellen DeGeneres pratshow..

YLE - 21 okt 16 kl. 20:52

Skrämmande clown kan utlösa svår fobi

Det är ett fullständigt ansvarslöst fenomen att klädd i clowndräkt skrämma upp människor, säger professor i psykiatri Hasse Karlsson. I synnerhet att skrämma upp barn kan leda till en spiral av rädsla som sträcker sig långt in i framtiden. Det är viktigt att få bukt med den världsomfattande clownpaniken, säger Hasse Karlsson.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Kina: USA kan själva göra mer för att minska Fentanylmissbruket

I en Twittertirad i fredags ventilerade Donald Trump sitt missnöje med att Kina inte gör mer för att förhindra smugglingen av den dödliga syntetiska opioiden Fentanyl till USA..

DI - 10 minuter sedan

Strategen ser köpläge: ”Ett bortglömt defensivt guldkorn”

Oron ökar på aktiemarknaden – och defensiva aktier har överpresterat kraftigt mot börsen senaste tiden..

DI - 10 minuter sedan

Trump: Hoppas inte behöva införa biltullar mot Tyskland

Donald Trump hoppas att han inte kommer att behöva överväga att införa biltullar mot Tyskland..

DI - 15 minuter sedan

Iransk oljetanker ändrar kurs igen – USA kräver nytt beslag

Den iranska supertankern Adrian Darya, tidigare kallad Grace 1, har än en gång ändrat kurs..

DI - 15 minuter sedan

Templeton ökar innehavet i Gränges

Templeton Investment Counsel ökar sitt innehav i aluminiumbolaget Gränges och har nu 5,09 procent av kapital och röster. .

DI - 30 minuter sedan

Japanska FI: Bank of Japan bör tänka på bankerna

Bank of Japan är ansvariga för beslutet om att eventuellt stimulera mer för att stötta ekonomin, men de bör då ha i åtanke inverkan på banksektorn..

DI - 30 minuter sedan

100 bolag har flyttat till Nederländerna inför Brexit

Hundratals företag i Storbritannien som oroas över att förlora tillgången till den europeiska marknaden överväger att flytta sin verksamhet till Nederländerna..

DI - 30 minuter sedan

Närstående till styrelseledamot köper aktier i SBB för 2,0 miljoner kronor

Salvatore Grimaldi har den 21 augusti köpt 118.248 B-aktier i fastighetsbolaget SBB, Samhällsbyggnadsbolaget. .

DI - 45 minuter sedan

Danske Bank faller på ny Ryssland-rapportering och analys

Aktien är ned 1,3 procent i skrivande stund på en ny artikel från danska tidningen Berlingske om hur kriminella systematiskt använder banken för penningtvätt..

DI - 45 minuter sedan

Pareto plockar bort köpstämpeln från oljebolaget

Pareto Securities sänker sin rekommendation för oljebolaget Enquest till behåll från tidigare köp. Riktkursen sänks samtidigt från 5 till 3 kronor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.