SVT > Kultur

Saturday, 24 August, 14:05

SVT - 13 aug 19 kl. 18:26

Roy Andersson tävlar i TorontoRoy Anderssons nya film ”Om det oändliga” har blivit uttagen till filmfestivalen i Toronto, där den kommer att visas i sektionen Masters..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Andersson, Toronto, Anderssons, Om, Masters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Roy, Andersson, tävlari , Toronto
DN - 25 jul 19 kl. 12:02

Roy Andersson tävlar om Guldlejonet i Venedig

Den svenske filmregissören Roy Andersson tävlar på årets upplaga av filmfestivalen i Venedig..

Skånskan - 25 jul 19 kl. 14:10

Roy Andersson tävlar i Venedig igen

Det kan bli ett andra Guldlejon för den svenska regissören Roy Andersson. På torsdagen avslöjades att hans nya film, Om det oändliga, får världspremiär under Venedigs filmfestival i september och är med och tävlar i den presigefyllda sektionen Competition.För fem år sedan var Roy Andersson också på Venedigs filmfestival och tävlade i samma sektion med En duva satt på en gren och funderade på tillvaron.

BT - 25 jul 19 kl. 12:55

Roy Andersson tävlar i Venedig

Den svenske regissören Roy Anderssons nya film "Om oändligheten" får världspremiär och tävlar på årets filmfestival i Venedig. – Venedig är världens äldsta filmfestival, det är en tradition som jag är stolt att ingå i. Det här är min sjätte långfilm, jag tror att det är den bästa, säger Roy Andersson..

Barometern - 25 jul 19 kl. 13:59

Roy Andersson tävlar i Venedig med nya filmen

Den svenske regissören Roy Anderssons nya film Om det oändliga får världspremiär och tävlar på årets filmfestival i Venedig. "Venedig är världens äldsta filmfestival, det är en tradition som jag är stolt att ingå i. Det här är min sjätte långfilm, jag tror att det är den bästa", säger Roy Andersson..

SVT - 25 jul 19 kl. 13:09

Roy Andersson tävlar igen i Venedig

Roy Andersson kommer än en gång att tävla om Guldlejonet på filmfestivalen i Venedig. Förra gången var 2014 med En duva satt på en gren och funderade på tillvaron, som blev första svenska film att ta hem det prestigefulla priset ..

Helsingborgs Dagblad - 13 aug 19 kl. 17:28

Roy Andersson tävlar i Toronto

Roy Anderssons nya film "Om det oändliga" har blivit uttagen till filmfestivalen i Toronto, där den kommer att visas i sektionen Masters. "Det är fantastiskt, det tycker i alla fall jag. Jag är hedrad och ödmjuk inför de möjligheter som den här festival.

GöteborgsPosten - 13 aug 19 kl. 17:28

Roy Andersson tävlar i Toronto

Roy Anderssons nya film "Om det oändliga" har blivit uttagen till filmfestivalen i Toronto, där den kommer att visas i sektionen Masters..

Sydsvenskan - 13 aug 19 kl. 17:28

Roy Andersson tävlar i Toronto

Nya filmen "Om det oändliga" har blivit uttagen till filmfestivalen i Toronto..

GöteborgsPosten - 24 jul 14 kl. 12:59

Roy Andersson tävlar om Guldlejonet i Venedig

Roy Anderssons nya film får världspremiär på Venedigs internationella filmfestival. Där tävlar den om Guldlejonet, som första svenska film på 25 år..

Sydsvenskan - 25 jul 19 kl. 12:04

Roy Andersson tävlar i Venedig

Den svenske regissören Roy Anderssons nya film "Om oändligheten" får världspremiär och tävlar på årets filmfestival i Venedig. "Venedig är världens äldsta filmfestival, det är en tradition som jag är stolt att ingå i. Det här är min sjätte långfilm, jag.

Fler nyheter från SVT

SVT - 8 timmar sedan

McGregor kommer tillbaka som Obi-Wan Kenobi

Ewan McGregor kommer tillbaka som Obi-Wan Kenobi, den klassiska karaktären känd från Star Wars-filmerna. Avslöjandet om Kenobis återkomst var det största när nöjesjätten Disney presenterade utbudet i den kommande strömningstjänsten Disney+..

SVT - 18 timmar sedan

Apokalyptisk syndaflod öppnar Östersjöfestivalen

När Östersjöfestivalen inleds är det med en biblisk berättelse med tydliga kopplingar till vår tid. Festivalen, som förenar klassisk musik och samtal om klimat och hållbarhet, visar operan Noas ark – en berättelse om hur naturen hämnas människans illdåd. – Vi behöver inte göra något ljusare än vad det är, säger regissören Dan Turdén till Kulturnyheterna..

SVT - 22 timmar sedan

Unika Aretha Franklin-inspelningar släpps – efter 47 år

Aretha ”Lady Soul” Franklin tog under två konsertkvällar ton i en baptistkyrka i Los Angeles, 1972. I hela 47 år har inspelningarna legat och samlat damm men nu ser de dagens ljus i dokumentärfilmen Amazing Grace..

SVT - Igår: 11:58

Trump-målning hånas på internet

Konstnären, tillika Trumpanhängaren, Jon McNaughton har offentliggjort sitt senaste verk för världen. Men alla är inte imponerade. Porträttet av den amerikanske presidenten har gett upphov till mängder av memes på sociala medier..

SVT - Igår: 10:37

Playa del Sol är tillbaka med ny charterhumor

Komediserien Playa del Sol har nypremiär och Henrik Hjelt och Richard Ulfsäter är redo att leverera ny charterhumor i SVT i höst. – ”Mårten” har inte förändrats, och det är väl det som är problemet, säger Henrik Hjelt..

SVT - Igår: 10:10

Mänsklig kedja krävde frihet från Sovjet

I augusti 1989, för 30 år sedan på dagen, bildade drygt två miljoner människor i baltikum en 60 mil lång mänsklig kedja från Vilnius, till Riga, till Tallinn i en manifestation i syfte att kräva frihet från Sovjet. Nu uppmärksammas händelsen i en installation i Vilnius..

SVT - Igår: 10:14

Taylor Swifts nya album: ”Mycket vital kraft”

Lover – så heter amerikanska världsstjärnan Taylor Swifts sjunde album. Det är hela 18 låtar långt och Kulturnyheternas musikkritiker Per Sinding-Larsen har lyssnat..

SVT - Igår: 08:30

”Störst av allt” blir pjäs med Nour El Refai

Efter hundratusentals sålda böcker och en påkostad tv-serie blir ”Störst av allt” snart teaterpjäs – med Nour El Refai helt ensam på scen. -Det kommer att vara jättesvårt och jättemaffigt, säger hon..

SVT - Igår: 07:39

Nu fyller hashtaggen tolv år

Hashtaggen, så som den används i sociala medier, börjar närma sig tonåren. Den 23 augusti har tolv år passerat sedan symbolen introducerades som verktyg på Twitter av it-entreprenören Chris Messina, som kommit att kallas hashtaggens skapare..

SVT - Igår: 06:00

Filmrecension: Obegriplig Svart cirkel

Flummigt, ofrivilligt pinsamt och mer tålamodsprövande än spännande. Kristoffer Viita har svårt att hitta någon mening i den svenska skräckfilmen där Christina Lindberg gör comeback..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.