Nyan > Svenskfinland

Monday, 19 August, 22:18

Nyan - 13 aug 19 kl. 18:00

Problem med nytt ägaravtal om avfallOm en klausul som möjliggör att avtalet kan sägas upp kan stadsfullmäktige godkänna det. Så lyder stadsdirektör Barbara Heinonens förslag inför stadsstyrelsemötet på torsdag där frågan om nytt ägaravtal om Svinryggens Deponi mellan Jomala och Mariehamn tas upp. Avsikten med avtalet är att kommunägda Mise ska kunna direktupphandla tjänster av Svinryggens Deponi utan konkurrensutsättning, så kallad in houseupphandling där upphandlingen görs hos en anknuten enhet. Efter att Jomala i februari i år ville ha stadens synpunkter på utkastet till avtal har stadens kanslichef Emma Dahlén berett ärendet och kommit fram till att det finns omständigheter som gör ärendet komplicerat. (ao)  
Tillbaka till startsidan

Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Barbara Heinonens, Svinryggens Deponi, Jomala, Mariehamn, Mise, Emma Dahlén, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Problem med nytt, ägaravtalom , avfall
UNT - 8 timmar sedan

Avfall dumpades nära bostadshus

En hög med miljöfarligt avfall har dumpats utanför en gård i Broby..

Supermiljöbloggen - 21 apr 17 kl. 12:57

”Vi har skapat ett nytt monster som måste födas”

"Ju mer desto bättre! Vi har skapat ett nytt monster som måste födas, allt medan elföretagen och regeringen gemensamt skålar med ett rungande 'Kapitalismen FTW!' innan de med gott samvete slänger plastglasen med resten av skräpet", skriver Daniel Hånberg Alonso som startat tankesmedjan Unanimous som svar på konsumtionssamhället.

YLE - 31 okt 13 kl. 04:18

Avfall ger pengar

Börsbolaget Taaleritehdas vill satsa på ett nytt metangasverk i Lojo. Taaleritehdas har väl tänkt sig att avfallshanteringen är en stor framtidsbransch som ger avkastning, bedömer vd:n för det västnyländska sopbolaget Rosk'n Roll. Det kommunägda Rosk'n Roll har slutit ett föravtal med Taaleritehdas som vill investera nio miljoner euro i en biogasfabrik på Munka avfallscentral i Lojo.

YLE - 07 maj 17 kl. 20:00

Ska återvinning fungera måste vi sortera - Sabina kan allt om avfall

Sabina Lindström är miljöutbildare på Rosk’n Rolls avfallstjänster i Nyland. Hon är expert på att sortera avfall och lära ut sortering till andra. Lindström är noga med att leva som hon lär.

HBL - 26 mar 14 kl. 15:34

Den enas avfall blir den andras råvara

BORGÅ. Vi kan inte lösa våra problem genom att tänka i samma banor som vi gjorde när vi skaffade oss våra problem, sade redan Einstein. I Sköldvik tänkte man på onsdagen i nya banor.

Cornucopia - 15 mar 18 kl. 09:45

Låt inte ditt farliga avfall gå till spillo

Detta inlägg är reklam för Stena Recycling.

Hitta nya möjligheter med ditt farliga avfall – läs mer om hur Stena Recycling kan hjälpa dig att klättra i avfallshierarkin

För oss är farligt avfall en värdefull resurs som kan göras om till något nytt och användbart. Att återvinna farligt avfall är bra för miljön, men det kan också leda till ökade konkurrensfördelar för företag och industrier.

YLE - 11 dec 13 kl. 04:00

Bättre kännedom om avfall ger bättre förbränning

I Finland bränns cirka en fjärdedel av samhällsavfallet och andelen ska stiga. Ett sätt att minska på problem orsakade av osorterat avfall är att känna till sitt avfall. Felaktiga material i det brännbara avfallet är ett stort problem för förbränningsverken.

YLE - 02 jun 17 kl. 16:00

Nytt miljösamarbete mellan Ryssland och Finland kan gynna Finska viken

Problematiskt avfall i Krasnyj Bor ska bort. Efter två år av förhandlingar har Finlands och Ryssland miljöministrar kommit fram till en lösning. Miljöministrarna i de båda länderna har skrivit under ett nytt samarbetsavtal om anläggningen för problemavfall Krasnyj Bor utanför S:t Petersburg.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Ett nytt avtal säkrar jobben på Dalaflyget

Personalen på AB Dalaflyget återanställs.
Efter ett ett halvår av avtalslöshet slöt flyget ett nytt aktieägaravtal i veckan..

Dalarnas tidningar - 26 jun 13 kl. 20:24

Ändring av aktieägaravtal för VM-bolaget var okej

Det begicks inget fel när kommunfullmäktige ifjol tog ett beslut om att ändra bolagsordning och aktieägaravtal för VM-bolaget - Skid-VM i Falun AB 2015. Förvaltningsrätten avslår inkommet överklagande..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 8 timmar sedan

Kanalbygge ska främja fisklek

En 200 meter lång kanal ska återställa förbindelsen mellan Torpfjärden och Burfjärden. Grävarbetet pågår som bäst. .

Nyan - 2 timmar sedan

IFK föll mot jumbon – VPS avgjorde på stopptid

FOTBOLL. Det blev förlust för IFK Mariehamn borta mot tabelljumbon VPS. Avgörandet kom i den andra tilläggsminuten.

Nyan - 3 timmar sedan

De bygger robot för tekniktävling

Tio åländska pojkar ställer upp som ett lag i tekniktävlingen First Lego League. .

Nyan - 4 timmar sedan

Arbetslösheten nästan oförändrad

I juli var det relativa arbetslöshetstalet i genomsnitt 3,6 procent, samma månad ifjol var det 3,7 procent. Det framgår av Åsubs färska statistik. För kvinnorna var arbetslöshetstalet 3,3 procent, för männen 3,9.

Nyan - 5 timmar sedan

Mariehamn fick ny skolpsykolog

Mariehamns stad har efter ett års sökande hittat en ny ordinarie skolpsykolog. Tove Sundblom, med lång erfarenhet av som skolpsykolog i Helsingforsområdet, tillträdde i måndags. Och Venla Pehunen som varit mammaledig återvänder till jobbet senast på vårvintern, säger stadens bildningschef Kjell Nilsson.

Nyan - 5 timmar sedan

AST överlägsen i Karlstad

SEGLING. Återigen har Alandia Sailing Team (AST) vunnit svenska mästerskapen i J/70. Den här gången så överlägset att man till och med kunde avstå den nionde och sista seglingen.

Nyan - 10 timmar sedan

Både siden och vadmal i pjäs om Lövökongressen

I Robert Liewendahls pjäs Smeden i Lövö, med premiär på lördag, varvas maktspelet mellan ryssar och svenskar under Lövökongressen med berättelsen om hur vanliga Vårdöbor drabbades. .

Nyan - 12 timmar sedan

Skadegörelse i Övernäs skola

Polisen mottog i går en anmälan om skadegörelse i Övernäs skola. ”Det nöje någon haft kostar tid och energi för personalen och i sista ändan pengar för samhället, utöver detta en otrygghet och kanske obehag för elever”, skriver polisen. (ss) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 12 timmar sedan

Bygglov för polishus, idrottsarena bordlagd

Byggnadsnämnden i Mariehamn har beviljat bygglov för nya polishuset. .

Nyan - 14 timmar sedan

Person inlåst på grönområde

Polisen blev i går morse uppringd av en person som sa sig sitta inlåst på ett grönområde i Mariehamn. Polisen åkte till platsen och uppmanade personen att klättra ut, vilket han också gjorde. Därmed var problemet löst.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.