YA > Nyheter

Saturday, 24 August, 10:50

YA - 13 aug 19 kl. 18:00

Ny organisation på Arbetsförmedlingen kan slå mot långtidsarbetslösa70 arbetsförmedlare blir 50 i sydöstra Skåne när Arbetsförmedlingens nya organisationen är klar. Det kan slå hårt mot de långtidsarbetslösa. – Med mindre pengar i budgeten finns en risk att långtidsarbetslösheten ökar. Vi får färre resurser för att hjälpa dessa personer, säger John Nilsson, enhetschef för Arbetsförmedlingen i sydöstra Skåne..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Arbetsförmedlingen, Skåne, Arbetsförmedlingens, John Nilsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny organisation, Arbetsförmedlingenkan , slåmot , långtidsarbetslösa
Cornucopia - 25 aug 15 kl. 09:21

Arbetsförmedlingen bara lyder

I samband med att slutförvaringen för långtidsarbetslösa, Fas 3, nu ska skrotas och ersättas med något likadant med ett annat namn, som t ex det tidigare aktivitetsgarantin, så höjs röster om att Arbetsförmedlingen borde läggas ner. Det är svårt att säga emot, och ett kraftfullt argument i den debatten är sociologiforskaren Roland Paulsens bok Vi bara lyder (Adlibris 177:- SEK, Adlibris E-bok 175:- SEK, Bokus 159:- SEK, Bokus E-bok 176:- SEK).
"När en arbetslös går till Arbetsförmedlingen är det således inte främst för att erhålla dess tjänster.

Alliansfritt Sverige - 30 mar 14 kl. 14:25

Regeringens utredare visar deras otydlighet mot arbetsförmedlingen – men försök säga det till Svantesson

Regeringens utredare Anne Marie Qvartoft har presenterat en utredning de gjort med Arbetsförmedlingen. Det har visat sig att komplicerade regelverk, otydligt ansvar, och dålig kontroll gör det svårt att hindra fusket med bidragen till företagare som anställer arbetslösa. Kort sagt, det är krångligt och finns risk för fusk.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Arbetsförmedlingen missar sitt uppdrag

Arbetsförmedlingen har misslyckats med att hjälpa långtidsarbetslösa att hitta nya jobb. En intern rapport från myndigheten visar att bara hälften av de inskrivna har fått hjälp, skriver Dagens Nyheter.49 procent av rapportens 600 slumpmässigt utvalda långtidsarbetslösa saknade helt registrerade aktiviteter i sina obligatoriska handlingsplaner, skriver DN.

DN - 19 dec 18 kl. 18:31

Arbetsförmedlingen stoppar beslut till långtidsarbetslösa efter ny budget

Den nya M/KD-budgeten som klubbats i riksdagen ger mindre pengar till Arbetsförmedlingen. I dag, onsdag, fattade myndigheten beslut som kan slå mot långtidsarbetslösa.  – Vi är tvungna att agera oerhört snabbt, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg.

Nyhetskanalen - 04 jul 12 kl. 02:58

Arbetsförmedlingen misslyckas med uppdrag

Arbetsförmedlingen har misslyckats med en av sina viktigaste uppgifter, visar en rapport hos myndigheten.Nästan hälften av 600 undersökta långtidsarbetslösa har inte fått hjälp att finna nya arbeten. Deras obligatoriska handlingsplaner saknar helt registrerade aktiviteter, skriver Dagens Nyheter.

SVT - 20 dec 18 kl. 19:25

SVT avslöjar: Arbetsförmedlingen vill slippa de långtidsarbetslösa

Arbetsförmedlingen vill slippa ansvaret för uppemot 22 000 människor som varit arbetslösa lång tid. SVT har läst interna dokument där man talar om människor utan chans till varaktig sysselsättning. Och där arbetsförmedlingen vill lägga över ansvaret för dessa – på någon annan..

Norrtelje Tidning - 15 feb 16 kl. 12:00

Ny chef på arbetsförmedlingen i Norrtälje

Han har jobbat på flera olika arbetsförmedlingar med att hjälpa både ungdomar och långtidsarbetslösa. Från årsskiftet är Luis Gomez ny chef på arbetsförmedlingen i Norrtälje..

Sydsvenskan - 14 feb 17 kl. 13:41

Arbetsförmedlingen lämnar tillbaka miljarder

Arbetsförmedlingen kommer att lämna tillbaka 3,5 miljarder kronor till staten. Det handlar bland annat om anslag som skulle ha använts för subventionerade jobb för långtidsarbetslösa och funktionsnedsatta, rapporterar SVT Nyheter. Enligt Arbetsförmedlin.

UNT - 04 jul 12 kl. 02:57

Arbetsförmedlingen missar uppdrag

Arbetsförmedlingen har misslyckats med en av sina viktigaste uppgifter. Hälften av 600 studerade långtidsarbetslösa har inte fått hjälp att finna arbeten. 55 procent av utlandsfödda är nästan lämnade vid för våg.

DN - 22 okt 13 kl. 14:56

Arbetsförmedlingen begär mer pengar för fas 3

Arbetsförmedlingen begär hos regeringen att få använda mer pengar till utbildning för deltagare i det så kallade fas 3 för långtidsarbetslösa. Pengarna till det tar snart slut, enligt AF:s tillförordnade generaldirektör Clas Olsson..

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

T-bana stängs för att stoppa demonstranter

Fyra tunnelbanestationer stängdes i Hongkong under lördagen för att sätta käppar i hjulet för en planerad protestmarsch – men tusentals tågade ändå..

YA - 30 minuter sedan

Kontrovers kring de höjda avgifterna - inget hinder för vissa men andra är kritiska

Varför höja avgiften för dem som har det sämst ställt, undrar Ystads tillgänglighetsråd/HSO, medan Inger Nilsson, som är i stort behov av hjälpmedel tycker det är rätt OK att ta ut en avgift..

YA - 30 minuter sedan

Svenskar jagar VM-platser på Stadion

Helgens finnkamp i Stockholm är en av få återstående chanser för svenskar att ta sig till friidrotts-VM i Doha..

YA - 45 minuter sedan

Misstänkt för hot mot universitet förnekar

Den man i 25-årsåldern som greps i fredags efter att det framförts hot mot Linköpings universitet nekar till brott. Han är misstänkt för grovt olaga hot och vapenbrott..

YA - 45 minuter sedan

Kraftwerks 3D-turné stannar till i Göteborg

De tyska pionjärerna inom elektronisk musik har de senaste åren turnerat med en 3D-konsert. Den 30 augusti når turnén Liseberg i Göteborg..

YA - 1 timme sedan

Svenske stjärnan: Någonting måste göras

Långsamt spel är ett hett samtalsämne i golfvärlden och till nästa år vidtar Europatouren flera åtgärder för att få bukt med problemet. Det välkomnas av golfarna..

YA - 1 timme sedan

Överfulla lager oroar diamantbranschen

Kan man någonsin få för mycket diamanter? Ja, det tycker i alla fall diamantbranschen som nu tampas med överskott på rådiamanter och en ökad produktion av syntetiska stenar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.