Skånskan > Nyheter

Tuesday, 20 August, 04:49

Skånskan - 13 aug 19 kl. 18:02

Ut­ställ­ning por­trät­terar sa­mer med ur­åld­rig me­tod fMalmö När han frågade om han fick fo­to­gra­fera en kvinn­lig ren­skö­ta­re och art­ist, fick han mot­frå­gan: ”Är det ett ras­bio­lo­giskt pro­jekt?”. Nu ställs fo­to­gra­fierna ut.Ett fo­to­gra­fi tar runt åtta mi­nuter att ta.
Plåtarna måste göras ljus­käns­liga före och se­dan fram­kallas direkt.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
När, Ajnnak, Sápmi, Hans Jonsson, Sara Ajnnak, Jonsson, Sara, Malmö, Jo, Flo, High Court

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ut ställ, ning, por, trät, terarsa , mermed , ur åld rig me tod f
Skånskan - 10 feb 17 kl. 01:00

So­por och ex­is­ten­tia­lism

ERWP.fif(0)I Bel­gi­en tänker man mer på so­por än hem­ma i Sve­ri­ge. Ett sam­tals­äm­ne som enar är att ha glömt sop­dagen.

Skånskan - 03 feb 16 kl. 01:00

Mås­te drott­ning­en sva­ra på brev?

Opinion Do­ku­men­tär­fil­ma­ren Tom Alandh är mäs­ter­lig. Nu har han fått er­bju­dan­de av SVT att göra en jul­do­ku­men­tär. Var­för inte om drott­ning Sil­via, tänk­te han och skrev ett brev till drott­ning­en (via hen­nes in­for­ma­tions­tjänst).

Skånskan - 27 jun 18 kl. 04:00

Skärp­ning, Kri­mi­nal­vården

Den som döms till fäng­el­se­straff ska ef­ter kal­lel­se av Kri­mi­nal­vården själv in­finna sig på det fäng­el­se han (of­tast) fått be­sked om att straffet ska av­tjänas. Den som är häktad blir över­förd di­rekt ill fäng­el­set, men för de flesta gäller att straffet dröjer en tid ef­ter domen.
Om den dömde inte själv åker till fäng­el­set ska han hämtas av po­lisen för att trans­por­teras till fäng­el­se­porten.

Skånskan - 04 aug 19 kl. 22:30

Var­ning för kli­mat­pa­niken

En sak vet vi sä­kert, kli­matet har all­tid för­ändrats, gör det fort­fa­ran­de och kommer all­tid att ändras. En gång rådde is­tid i en stor del av det nor­ra halv­klotet. I USA sträckte den sig till mel­lan­väs­tern, i Europa till mitten av Frank­ri­ke och ner över nor­ra Ryss­land.

Skånskan - 30 okt 18 kl. 01:00

Lös­ning för vården – högre lön

I me­dia rap­por­teras om för­äl­drar som blir skickade runt när det är tid att föda barn, brist på vård­platser, operationer som ställs in, långa köer till un­der­sök­ningar och mot­tag­ningar med mera.
Myc­ket av det­ta be­ror på att barn­mor­skor, bio­me­di­cinska ana­ly­ti­ker, rönt­gen­sjuk­skö­ters­kor och sjuk­skö­ters­kor inte läng­re ställer upp på de då­liga för­ut­sätt­ningar som finns inom Re­gi­on Skåne, utan söker sig vidare nå­gon an­nan­stans.
Ar­bets­be­last­ningen är på många håll väl­digt hög med med­ar­be­ta­re som inte hinner gå på toa­letten un­der ar­bets­passet och raster som för­svinner för att det hela tiden är nå­got kring pa­ti­enterna som måste prio­ri­te

Skånskan - 16 feb 14 kl. 23:30

Myc­ket regn i vä­der­rap­por­ten för C

På se­na­re tid har opi­ni­ons­mät­ning­ar inte bara dug­gat tätt, de har i det när­mas­te öst ner. Och mest ge­nom­su­ra ef­ter det­ta sky­fall står Cen­ter­par­ti­et..

Skånskan - 01 nov 18 kl. 16:48

Lek­full dag med kod­ning för fram­tidens jobb

Lund Da­torerna finns över­allt. En van­lig bil har un­ge­fär 100 styc­ken. För att värna den fram­ti­da re­kry­ter­ingen hölls en in­spi­ra­tions­dag om pro­gram­me­ring för barn.

Nerikes Allehanda - 24 jan 14 kl. 10:54

Por Pac förbereder neddragningar

Företaget Por Pac i Lindesberg påverkas av Whirpools nedläggning av fabriken i Norrköping. Risken för personalneddragningar är stor enligt Por Pacs vd Peter Qvarnström..

BT - 06 dec 14 kl. 21:33

Boråslektorn uppmanar: Delta inte i dokusåpor

Patienter och anhöriga lämnas ut när de deltar i dokusåpor i sjukhusmiljö. – Medverka inte. Risken är större än den eventuella nyttan, menar Anders Bremer, universitetslektor vid Högskolan i Borås Dokusåpor som Sjukhuset och 112 – på liv och död inkräktar på den personliga integriteten, anser Anders Bremer som nu uppmanar vårdpersonal att avstå från all medverkan i den typen av program.

Skånskan - 15 okt 16 kl. 01:00

Por­tu­gis med stor ru­tin kan bli bra ny FN-chef

An­tó­nio Gu­ter­res heter FN:s näs­te ge­ne­ral­sek­re­te­ra­re. Han valdes med stor ma­jo­ri­tet ef­ter en ovän­tat snabb pro­cess.
Gu­ter­res var i tio år chef för FN:s flyk­ting­or­gan UNHCR.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 8 timmar sedan

Nu får stadsbussarna nya turer

lund Nytt byggkaos väntar Lundaborna i centrala delarna av staden under hösten.
Sex busslinjer, ett till sex, får nya turer när Kyrkogatan stängs av.Bussarna får ändrade turer eftersom busshållplatserna Lundagård, Domkyrkan, Stadsbiblioteket och Åke Hans stängs av under de månader arbetet pågår.

Skånskan - 8 timmar sedan

Tragedi lockade fram minnen om övergrepp

UTNYTTJAD Varför vågade jag inte berätta? Varför gjorde vuxenvärlden så lite? Det är frågor som José R Franco ställer sig när han tänker tillbaka på en barndom där han utsattes för sexuella övergrepp av både män och kvinnor.

Skånskan - 8 timmar sedan

Fem detaljer du säkert missat i Harry Potter-filmerna

WEBB-TV Har du lagt märke till de här sakerna tidigare? Se klippet i spelaren ovanför. .

Skånskan - 9 timmar sedan

Hem­ligt vad som ska byggas på åkern

Staffanstorp Vid ron­dellen mot Åk­arp har stäng­sel satts upp ute på åkern. Byg­get av den 15 000 kvad­rat­me­ter stora an­lägg­ningen har på börjats.Nu har mark­ar­be­tena satt i gång på Väs­tan­vä­gen, som Ki­len­krys­set AB köpte för drygt ett år se­dan.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kungsgatan klockan 15:32

– Det är inte höst än, sa min vän bestämt när jag råkade nämna mysbelysning och svampplockning en regnig eftermiddag.
Jag insåg direkt att jag hade trampat på en öm tå och backade långsamt ur samtalsämnet.
Regnet, mörkrets intrång och frånvaron av värmebölja gör dock att jag undrar.

Skånskan - 10 timmar sedan

Bekräftas: Det är samma bil

markaryd Samma bil som stals efter det misstänkta mordet på 70-åriga Gert-Inge Bertinsson, Markaryd i Småland, har synts i trakterna i Malå i Västerbotten, där en 80-årig man varit försvunnen sedan i början av augusti.Det skriver tidningen Norra.
– Det är konstaterat att den bil som stals i samband med mordet är samma bil som synts i trakterna av Adak i Malå i början av augusti, säger Johann Kristiansson vid polisen i Skellefteå, till tidningen.

Skånskan - 10 timmar sedan

Bennison tillbaka i FC Rosengårds trupp

Bortamatch mot gamla klubben – då är FC Rosengårds nyförvärv Anna Anvegård inte med i truppen. Däremot gör Hanna Bennison comeback efter skada.Anna Anvegård gjorde succé när hon debuterade för FC Rosengård och blev målskytt direkt i Malmöderbyt mot LB07.

Skånskan - 10 timmar sedan

Guide ska främja arbete utomhus

MALMÖ Ett bord, några stolar och ett parasoll. Mer behövs inte för att flytta ut arbetsplatsen och under måndagen invigdes flera tillfälliga utearbetsplatser på stadshusets innergård.Ett 50-tal anställda från Malmö stad har deltagit i forskningsprojektet StickUt och deras erfarenheter har nu resulterat i en guide med massor av tips och reflektioner.

Skånskan - 11 timmar sedan

Sex nyfödda barn smittades på SUS

MALMÖ Neonatalavdelningen på SUS i Malmö anmäler sig själv sedan sex nyfödda barn smittats med colibakterier. Smittvägarna har inte kunnat spåras och nu vidtas en rad hygieniska åtgärder på avdelningen för nyfödda barn.Det var i januari som det upptäcktes att sex nyfödda barn som vårdades på neonatalavdelningen på SUS i Malmö bar på E colibakterier.

Skånskan - 12 timmar sedan

Flera bilar i krock på E6

Trafik Flera personbilar, samt en lastbil är inblandade i en trafikolycka på E6.Enligt polisen har olyckan inträffat i norrgående körriktning i höjd med Löddeköpinge, E6 är nu avstängd.
Det är ännu oklart om någon skadats..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.