DI > Ekonomi

Saturday, 17 August, 14:53

DI - 13 aug 19 kl. 17:40

Storbanken: Köpläge för modiga – aktierna som ska studsa upp



Swedbank har sedan december 2018 rekommenderat en neutral aktievikt. Men nu – mitt under det brinnande handelskriget – byter banken fot. ”Om man vågar lyfta blicken är det ett bra läge att addera aktieexponering”, säger aktiestrategen Mattias Isakson, som tycker att flera svenska storbolag tagit oförtjänt mycket stryk. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mattias Isakson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbanken, Köplägeför , modiga, aktiernasom ska , studsaupp
DI - 23 jan 15 kl. 16:32

Billigaste aktierna på hundra år

De låga räntorna på obligationsmarknaden har gjort börsen allt mer attraktiv för investerarna. Aktierna i Storbritannien är nu billigare än på hundra år, anser storbanken Citi..

Dagens PS - 28 sep 17 kl. 08:46

Di: Aktierna som rasar och rusar i börsspurten

Tidningen listar bolagen som historiskt brukar gå bäst och sämst under börsårets hetaste period. Dagens Industri har gjort en djupdykning bland storbolagen och tagit fram en lista över de tre företag som brukar gå bäst respektive sämst under den starkaste perioden på börsen – det fjärde kvartalet. Jämförelseperioden sträcker sig tio år tillbaka i tiden och toppar listan gör Intrum Justitia.

DI - 05 jun 18 kl. 08:52

Brittiska staten säljer i storbanken – gör brakförlust

Den brittiska staten har sålt 7,7 procent av aktierna i Royal Bank of Scotland (RBS), enligt storbanken. Staten gör en brakförlust på transaktionen, som gav 2,5 miljarder pund (cirka 30 miljarder kronor) i intäkter..

Dagens PS - 30 nov 18 kl. 08:28

Köpläge: Aktierna med fetast utdelning

Här är börspappren med högst förväntad direktavkastning, enligt proffsen. Dagens Industri berättar att Infront Estimates enkäter bland analytikerna ger en bild av vilka bolag som börsexperterna tror kan ge fetast utdelning, relativt till aktiekursen. Rapportsäsongen är nu passerad och börsen har präglats av turbulens, därför kan det vara läge att tanka portföljen med högavkastande bolag, resonerar Di och förklarar att storbanken Nordea är det bolag som väntas ge högst direktavkastning, ”imponerande 9,1 procent”, trots att banken haft det motigast på börsen av storbankerna, enligt artikeln.

DI - 11 jun 14 kl. 18:05

USA-börser: Storbanken sjunker

USA-börserna handlades i negativt territorium vid 18-tiden på onsdagen, efter att en sänkt prognos över tillväxten i den globala ekonomin från Världsbanken ökat riskaversionen hos investerarkollektivet. Bland aktierna på minus hittades Bank of America..

DI - 04 apr 17 kl. 13:06

De populäraste amerikanska aktierna

I en färsk rapport har storbanken Credit Suisse gått igenom vilka amerikanska aktier som finns i flest aktiva fondförvaltares portföljer. I topp hittar vi bland annat jättar som Microsoft och Apple..

DI - 29 maj 17 kl. 09:35

Aktierna som analytikerna ratar – och deras favoriter

Analytikerna skyr storbanken som pesten medan ett litet spelbolag är favoriten. Det visar Di:s genomgång av analytikernas rekommendationer..

DI - 15 nov 17 kl. 14:29

Cerberus köper tre procent av aktierna i Deutsche Bank

Den amerikanska private equity-jätten Cerberus har köpt en aktiepost på 3 procent i Deutsche Bank. Innehavet är registrerat på Cerberus grundare Stephen Feinberg, meddelar den tyska storbanken.  .

DI - 17 dec 18 kl. 15:10

Teknisk analys: Säljarna går för knock – dumpa storbanken

Börsen är svag och investerarna deppar, visar Investtechs tekniska analys. Analysfirman tittar närmare på aktierna där säljarna är allra mest aggressiva – och hittar en av storbankerna, som du bör sälja direkt. I ett av börsens investmentbolag är läget det motsatta, och då är det läge att trycka på köpknappen..

DI - 18 apr 19 kl. 09:57

Storbanken: Svagheter i Sandvik och Atlas delår kommer inte tas emot väl

Börsen kommer inte visa någon nåd mot Sandvik och Atlas Copco om verkstadsbolagens rapporter inte lever upp till förväntningarna, menar Nordea. Båda aktierna har stigit drygt 30 procent sedan årsskiftet..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Romina Pourmokhtari tar över Liberala ungdomsförbundet

Liberala ungdomsförbundet (LuF) har valt 23-åriga Romina Pourmokhtari till ny förbundsordförande. Hon efterträder Joar Forsell som suttit tre år på posten och förra året valdes….

DI - 45 minuter sedan

Försäljning av interrailkort går som på räls

Svenskarnas intresse för tågresande i andra länder fortsätter att hålla i sig..

DI - 45 minuter sedan

Tusentals protesterade i Hongkong

Tusentals Hongkongbor har gått ut på gatorna i en ny våg av regeringskritiska protester.  Demonstrationerna har huvudsakligen gått lugnt till, även om stämningen mellan….

DI - 45 minuter sedan

Nostalgikernas drömbil gasar mot börsen

Gamla Indigo har blivit Lusitano och den pånyttfödda sportbilen har fått mer drag under huven. Framifrån har den fått en tuffare look medan den har behållit sitt runda bakparti..

DI - 1 timme sedan

Mellby Gårds vd: ”Nyttigt att få den käftsmällen”

Från den skånska myllan har Mellby Gård utvecklats till ett framgångsrikt miljardimperium med ­intressen i många ­branscher. .

DI - 2 timmar sedan

Analytiker: Räntorna ger nytt lyft för bopriserna

Den senaste tidens händelser, med allt fler tecken på en vikande konjunktur i Sverige och internationellt, men samtidigt också lägre räntor, innebär sammantaget att läget på….

DI - 3 timmar sedan

Kirchner skrämmer - folket flyr till dollar

Kreditvärderingsinstitutet Moody's ändrade i juli i år sin bedömning av Argentina från stabil till negativ..

DI - 4 timmar sedan

Hongkong-miljardär donerar till universitet

Hongkongs rikaste man, Li Ka-Shing, 91, har via sin stiftelse donerat motsvarande 620 miljoner kronor till ett universitet i Hongkong för uppförandet av ett institut dedikerat….

DI - 4 timmar sedan

Källor: Allt mer talar för nytt uppdrag för Shekarabi

Enligt vad Di erfar är det allt mer som talar för att nästa arbetsmarknadsminister heter Ardalan Shekarabi..

DI - 5 timmar sedan

Källor: USA:s avtal med Huawei förlängs

USA:s handelsdepartement kommer att bevilja den Huawei ett nytt uppskov, uppger källor för Reuters. Det innebär att den kinesiska telekomjätten får tillåtelse att köpa amerikanska….



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.