SVT > Inrikes

Friday, 23 August, 23:56

SVT - 13 aug 19 kl. 17:32

Svenskt-norskt ministerbråk efter Solbergs uttalande: ”Se er i spegeln”Norges statsminister Erna Solberg sa på en presskonferens att det talas mycket svenska när nynazister marscherar på Norges gator. Det fick Sveriges energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) att reagera, som menar att Norges regering bör ”se sig själv i spegeln” innan man sneglar mot Sverige. Nu har fler ministrar gett sig in i diskussionen. – Vi tar inga råd från Sverige, säger Norges äldre- och folkhälsominister Sylvi Listhaug till Aftonbladet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Solbergs, Erna Solberg, Norges, Sveriges, Anders Ygeman, Sverige, Sylvi Listhaug, Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt-norskt, ministerbråkefter , Solbergs, uttalandeSe er i , spegeln
Cornucopia - 19 feb 16 kl. 08:26

FMV: Patriot eller Aster köps in som luftvärn i år

Tvärt emot gårdagens artikel, så visar en presentation från FMV att Patriot eller Aster köps in som kvalificerat långdistansluftvärn till Sverige i år. Man kallar dock systemen för medeldistans, vilket kan förklara ÖB:s uttalande. Systemet kallas luft- och robotförsvar (eng air missile defense, AMD), vilket antyder att man även köper anti-ballistisk förmåga.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Sara Skyttedal fick en kvarts miljon för valkampanj

Sara Skyttedal (KD) är den enskilda politiker som fått mest i privata bidrag valåret 2018. En av hennes bidragsgivare är en tidigare KD-politiker- så kontroversiell att han uteslöts ur partiet i somras..

SVT - 3 timmar sedan

Illegala jaktmetoder upptäckta vid granskning av björnjakt

Under årets björnjakt har polisen och länsstyrelserna gjort gemensam sak för att stoppa användningen av illegala lockbeten. Och försöket har hittills gett gott resultat. – Jag trodde inte vi skulle hitta så många, säger viltsamordnaren Joacim Lundqvist..

SVT - 4 timmar sedan

Sverige säger nej till höjd EU-avgift

Det står miljarder på spel när Sverige förhandlar om den nya EU-avgiften. EU-kommissionen menar att Sverige betalar för lite, jämfört med storleken på vår ekonomi. Detta trots att varje svensk betalar väsentligt mer i EU-avgift, än vad en EU-medborgare i genomsnitt gör..

SVT - 5 timmar sedan

Utländskt sprängmedel bakom många explosioner i Sverige

En ny rapport från Polisens nationella bombskydd visar att en stor del av de bomber som analyserats hittills i år har innehållit civilt sprängmedel från andra länder, till exempel dynamit..

SVT - 6 timmar sedan

Så ställer sig partierna till slöjförbud i skolan

Moderaternas partistyrelse gick i dag ut med att man vill utreda ett slöjförbud i svenska skolor. SD-ledamöter har sedan tidigare sagt att man vill se ett förbud, och när SVT Nyheter ställer frågan till alla riksdagspartier är det bara SD som säger sig stötta idén om en utredning..

SVT - 7 timmar sedan

Elisabeth Svantesson (M): ”Ett sätt att sexualisera små flickor”

Slöja i skolan är ett sätt att sexualisera små flickor. Det säger Moderaternas Elisabeth Svantesson med anledning av att partistyrelsen nu vill utreda frågan om ett slöjförbud i skolan. – Flickor ska inte behöva skyla delar av sin kropp, säger hon..

SVT - 10 timmar sedan

Hösten får vänta – nu kommer sommarvärmen tillbaka

Det må vara hösttemperaturer i vissa delar av landet redan nu, men för resten av Sverige är det sommarväder på ingång – med temperaturer på upp emot 25 grader. – Då passar det bra att njuta av sommarvädret, säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir..

SVT - 11 timmar sedan

Moderaternas ledning vill utreda slöjförbud i skolan

Moderaternas partistyrelse vill se en statlig utredning om ett slöjförbud i grundskola och förskola, rapporterar Dagens Nyheter. Inför partiets stämma i oktober har sex motioner om frågan kommit in..

SVT - 14 timmar sedan

Nordkorea säger sig vara redo för samtal – och konfrontation

Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho uppger att landet är redo att föra en dialog med USA om sina kärnvapen. Men han varnade samtidigt USA att fortsatta sanktioner vore ett misstag..

SVT - 17 timmar sedan

Bombcykeln i Linköping innehöll minst 15 kilo sprängmedel

Det var uppskattningsvis minst 15 till 20 kilo sprängmedel som detonerade vid den stora explosionen på Ådalagatan i Linköping i början av juni – det framgår av en rapport från Polisens nationella bombskydd som SVT tagit del av. Bomben tros ha varit placerad i en lådcykel..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.