Dagen > Nyheter

Saturday, 24 August, 02:00

Dagen - 13 aug 19 kl. 17:13

”Att hänvisa till tidsandan är naivt av kommunen”Dagens chefredaktör Felicia Ferreira kommenterar turerna kring Lugnetkyrkan i Falun efter att församlingen pekats ut som homofobisk..
Läs mer på Dagen
Läs mer om:
Felicia Ferreira, Lugnetkyrkan, Falun

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att hänvisatill , tidsandanär , naivtav , kommunen
Kristianstadsbladet - 22 maj 14 kl. 07:16

"Naivt" av Tele2:s vd om avlyssning

Tele2:s vd är "inte särskilt intresserad" av om regimen i Kazakstan kan tvinga domstolar att godkänna telefonavlyssning.Mycket naivt och oansvarigt, anser människorättsorganisationer.
- Det är samma lagliga grund, samma process här i Sverige och i västvärlden som i österled.

Trelleborgs Allehanda - 22 maj 14 kl. 07:16

"Naivt" av Tele2:s vd om avlyssning

Tele2:s vd är "inte särskilt intresserad" av om regimen i Kazakstan kan tvinga domstolar att godkänna telefonavlyssning.Mycket naivt och oansvarigt, anser människorättsorganisationer.
- Det är samma lagliga grund, samma process här i Sverige och i västvärlden som i österled.

BT - 22 maj 14 kl. 07:16

"Naivt" av Tele2:s vd om avlyssning

Tele2:s vd är "inte särskilt intresserad" av om regimen i Kazakstan kan tvinga domstolar att godkänna telefonavlyssning. Mycket naivt och oansvarigt, anser människorättsorganisationer.- Det är samma lagliga grund, samma process här i Sverige och i västvärlden som i österled.

Trelleborgs Allehanda - 16 nov 13 kl. 06:59

Kommunen genomför trelleborgarnas önskemål

Foto: Claes Nyberg
Jultomten kommer tidigt i år. I alla fall till vissa av de trelleborgare som skrivit medborgarförslag. I veckan behandlade tekniska nämnden några av dessa och sa ja i flera fall.

Politologerna - 20 jan 16 kl. 10:43

Bör högre tjänstemän bo i kommunen de jobbar i?

Detta inlägg är en vidareutveckling av en krönika jag publicerade i Södermanlands Nyheter i slutet av augusti förra året. Det har fått lite förnyad aktualitet på grund av en pågående debatt i Jämtlands län, om kommunchefers val av bostadsort. *** Åtminstone för en maniskt kommunintresserad person, har det förts en spännande, principiell debatt i Jämtlands län såhär i början av året.

Skånskan - 26 jan 19 kl. 15:00

Strid med kommunen om gatuköket på torget

ESLÖV I veckan har det utlysts en markanvisningstävling om Föreningstorget i Eslöv, där vinnaren får rätten av bebygga halva torget med ett nytt bostadskvarter om cirka 100 lägenheter.
Men på torget där det ska byggas ligger sedan länge klassiska Anderssons gatukök. Ägarfamiljen känner sig grundlurad av Eslövs kommun, som vill vräka dem utan ersättning.

Skånskan - 06 sep 16 kl. 07:12

Kommunen vill ta över vårdcentral

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun kan tänka sig att som försökskommun ta över driften av regionens vårdcentral.– Som ett alternativ till dagens erbarmliga situation, skriver kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) i ett brev till Region Skånes hälso- och sjukvårdsnämnd. – Det måste hända något nu, regionen kan inte bara hänvisa till rekryteringsproblem och lämna dåliga ursäkter, skriver Christian Sonesson som vill ha ett snabbt svar med en handlingsplan för hur kommuninvånarnas behov av vård ska tillgodoses framöver.

SmålandsPosten - 27 jun 14 kl. 07:04

Kommunen håller öppet för barn som inte kommer

Föräldrars behov av förskola på sommaren stämmer inte alltid. Det gör att kommunen håller öppet mer än vad som behövs och personalkostnaderna blir onödigt höga. – Vi skickar ut och frågar vilka som har behov av förskola under sommaren.

Skånskan - 06 jul 18 kl. 05:00

Elev fick inte ledigt – kommunen kritiseras

Skurup Skolinspektionen kritiserar Skurups kommun för att en elev på Mölleskolan i Skivarp nekats ledighet utan skäl. Myndigheten förelägger nu kommunen att vidta åtgärder.
Så många fick avslag
Under 2017 ansökte 14 föräldrar om ledigt för sina barn under terminstid på Mölleskolan.

DN - 17 sep 11 kl. 08:34

?Helt rätt i tidsandan?

Bryggverk, kylsystem och jästankar är på plats. Nu installeras den allra sista utrustningen i det nya bryggeriet i Haninge. Södra Maltfabrikens öl lanseras om två veckor.

SVT - 07 maj 12 kl. 12:54

Har tidsandan skapat serieskyttarna?

Historikern Heléne Lööv och författaren Gellert Tamas - som skrev boken om Lasermannen - spekulerar i hur tidsandan skapat serieskyttar..

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 15 timmar sedan

Kommun tar bort muslimskt kött i skolorna

Orsaken har inte med religion att göra, enligt kommundirektören..

Dagen - 12 timmar sedan

Faith utmanar med gospel i finalen i "P4 Nästa"

Sjuksköterskan Faith Kakembo fick med sig musiken från kyrkan - Nu har hon chans att ta en plats i 2020 års Melodifestival..

Dagen - 12 timmar sedan

Varje löpsteg är för de utsatta kvinnorna

Natalie och Charlottes vision är förvandlade liv för 10 000 kvinnor..

Dagen - 14 timmar sedan

Film och mingel med Dagen och Aretha Franklin

Stämningen var på topp då gospeln intog biosalongen..

Dagen - 15 timmar sedan

Nytt parti vill värna muslimers intressen

Partiet Nyans vill bland annat att muslimer ska få minoritetsställning i grundlagen. Grundaren, Mikail Yüksel, kastades tidigare ut ur Centerpartiet..

Dagen - Igår: 15:50

Vem är ”vi” i en församling?

Om ”vi-et” beskrivs snävt, löper gemenskapen stor risk att bli det också, skriver gästkrönikör Judith Fagrell..

Dagen - Igår: 16:28

Amerikanska teologer varnar för nationalism

Kristen tro och nationalism ska inte förenas. I ett öppet brev förklarar 30 ledande amerikanska teologer varför..

Dagen - Igår: 15:58

”Ett äktenskap bygger på samarbete för att hålla kärleken levande”

Ingela och Tomas Hagenfors gifte sig i Skagerhults kyrka i Hasselfors 25 aug 1979 och firar därför nu 40-årig bröllopsdag, så kallat Rubinbröllop. Vigselförrättare på bröllopet var Tomas pappa, Berthil Paulson, med assistans av Ingelas bror, Lasse Svedberg, som var präst där. Paret hade året innan tillsammans skrivit den kända sången ”Äktenskapsbön”, en sång som för övrigt även sjöngs på Tomas och Ingelas bröllop..

Dagen - Igår: 15:55

Ylva vill återknyta banden till bekanta

Kårledaren i Sundsvall: Att fylla jämnt innebär alltid en liten genomgång för mig.

Dagen - Igår: 14:43

Kärleken till människor finns i fri- kyrkans DNA

Hjärtat för att samla in pengar till behövande har alltid funnits inom frikyrkan. Det som gör skillnad idag är att möjligheterna har förbättrats genom praktiska hjälpmedel som Swish och sociala medier..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.