DN > Opinion

Sunday, 25 August, 07:21

DN - 13 aug 19 kl. 17:25

Rätt student ska hamna på rätt platsDN 14/8 2019. Nu beslutar de enskilda lärosätena om antagning enligt ”reell kompetens”. Det borde finnas ett enhetligt nationellt system..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rätt studentska , hamnapå rätt plats
Nya Wermlands Tidningen - 21 feb 14 kl. 06:00

Gör något mer av studentåret

Studenten beskrivs som den lyckligaste dagen i våra liv. Tiden efter pratas det också mycket om, då vi tar klivet ut i det riktiga vuxenlivet. Året innan dagen med extra stort D, vårt allra sista gymnasieår, verkar däremot ha en tendens att hamna i skuggan..

SmålandsPosten - 26 nov 13 kl. 06:07

Växjöstudent polisanmäld för hot mot Statens kulturråd

En student på Linnéuniversitetet har polisanmälts efter ett hotfullt mejl till Statens kulturråd.
– Formuleringarna är riktigt obehagliga. Vi tar det på stort allvar, säger kulturrådets jurist Anders Bergstrand.

SmålandsPosten - 24 mar 14 kl. 13:33

Krav på avstängning av hotfull student

En manlig student på universitetet bör stängas av omedelbart. Det kräver en mellanchef efter att studenten uppträtt hotfullt mot lärare och en kvinnlig student. En undervisande lärare på universitetet har anmält att en manlig student vid flera tillfällen varit hotfull.

Barometern - 25 mar 14 kl. 07:22

Linné vill stänga av hotfull student

En manlig student på universitetet bör stängas av omedelbart. Det kräver en mellanchef efter att studenten uppträtt hotfullt mot lärare och en kvinnlig student. En undervisande lärare på universitetet har anmält att en manlig student vid flera tillfällen varit hotfull.

Uppsalanyheter.se - 18 jun 14 kl. 17:40

Dubbla segrar i Student-VM

Student-VM: Det blev segrar för både dam- och herrlaget när Student-VM i innebandy startade med matcher mot Schweiz. Det blev segrar för både dam- och herrlaget när Student-VM i innebandy startade med matcher mot Schweiz.   Student-VM i innebandy avgörs i Singapore mellan den 18-22 juni, i damlaget finns inga uppländska intressen men desto fler Uppsalabor finns i herrarnas lag.

Västerbottens Folkblad - 11 feb 11 kl. 10:53

Fuskande student avstängd

UMEÅ En fuskande student stängs av under minst en månads tid från studier vid Umeå universitet.UMEÅ En fuskande student stängs av under minst en månads tid från studier vid Umeå universitet. Disciplinnämnden vid Umeå universitet stänger av en student från ?

Kristianstadsbladet - 01 jun 12 kl. 16:00

Nya tider väntar årets BP-student

Tim Välitalo tilldelades i går priset som årets BP-student. I sommar jobbar han på Jämshögs grus.
-Det är vissa kriterier som gäller.

Uppsalanyheter.se - 02 maj 14 kl. 02:38

I dag startar Student-VM i Uppsala

I dag startar historiens första Student-VM i amerikansk fotboll med Uppsala som värd, totalt fem länder gör upp om VM-titeln.I dag startar historiens första Student-VM i amerikansk fotboll med Uppsala som värd, totalt fem länder gör upp om VM-titeln.   Student-VM spelas på Österängens nya konstgräsplan med fem deltagande länder, det är Sveriges Akademiska Idrottsförbund och Uppsala 86ers som är arrangörer tillsammans med bland annat Svenska Amerikanska Fotbollsförbundet.

Västerbottens Folkblad - 16 maj 14 kl. 10:39

Dalenback spelar student-VM i Singapore

18-22 juni spelas student-VM i Singapore. I Sveriges herrtrupp återfinns en länsspelare. Det handlar om Dalen-backen Kim Lundström, som alltså får fira midsommar i Singapore.

Uppsalanyheter.se - 20 jun 14 kl. 15:34

Svensk gruppseger i Student-VM

Student-VM: Efter dagens två vinster mot Tjeckien och Finland är det svenska laget klara gruppsegrare i Student-VM  som spelas i Singapore.Efter dagens två vinster mot Tjeckien och Finland är det svenska laget klara gruppsegrare i Student-VM som spelas i Singapore.   Tidigt i morse, klockan 05:30 svensk tid spelade Sverige mot Tjeckien och kunde vinna med 7-3.

SmålandsPosten - 16 sep 14 kl. 06:10

Student-SM får hållas i Växjö 2015

I början av maj ordnar idrottsföreningen Vugi student-SM där uppemot 700 studenter tävlar i en mängd idrottsgrenar. Studentiaden är en årlig tredagarstävling där student-SM i minst tre idrotter ingår. Tävlingen har tidigare ordnats på en mängd platser och mellan 500 och 700 studenter brukar delta.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Peter Wolodarski: Sluta säg ”det går inte”. Det går visst!

Det sades vara omöjligt att ordna tågresor direkt från Sverige till kontinenten. Sanningen är att det är betydligt enklare än vad politiker och experter fått oss att tro..

DN - 1 timme sedan

Amazonas är ett världsarv att förvalta

DN 25/8 2019. Amazonas brinner och skövlas. Det är en angelägenhet för hela världen, vilket också innebär att alla bör vara med och bidra konkret till att värna regnskogen..

DN - Igår: 11:23

Tyskland kan inte skylla allt på Trump

DN 24/8 2019. Nya Trumpgräl kan komma att dominera helgens G7-möte. Men Tyskland har också frågor att besvara..

DN - I förrgår: 17:14

Reformarbetet har äntligen kommit igång

DN 23/8 2019. De två senaste mandatperioderna har varit reformsvaga. Nu har Sverige ett regeringssamarbete med tydlig agenda och tillräckligt många mandat..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.