Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 21 August, 18:17

Sydöstran - 13 aug 19 kl. 17:17

Så blir hösten på Folkteatern– Vi siktar på den publik vi brukar ha - men också dra in andra grupper, säger Kseniya Ani på Ronneby folkteater. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Folkteatern, Kseniya Ani, Ronneby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: blir , hösten, Folkteatern
SR - 24 maj 13 kl. 14:13

"Koreas Återförening" på Folkteatern

Just nu gästspelar Companie Louis Brouillard från Odéon-Théâtre de l' Europe i Paris på Folkteatern med Joël Pommera(t)s pjäs "Koreas återförening" med premiär i går kväll. Det är ett antal korta scener om en grupp människor, något som påminner om Lars Noréns pjäs "Fragmente", som hade ur-premiär på Folkteatern i Göteborg är ett av bidragen i EU-projektet Cities on Stage - ett samarbete mellan sex teatrar kring temat "att leva tillsammans i staden"..

Kristianstadsbladet - 01 jul 13 kl. 08:40

Folkteatern i Göteborg får ny vd


Anna Rosengren blir ny vd för Folkteatern i Göteborg. Hon har tidigare varit chef för Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg och tillträder sin nya tjänst den 1 november. En av hennes första uppgifter blir att tillsätta en ny konstnärlig ledare efter den avgående Ulrika Josephsson.

Sydsvenskan - 05 feb 15 kl. 15:31

Kajsa Isakson till Folkteatern i Gävle

Regissören Kajsa Isakson blir en av flera nya konstnärliga ledare på Folkteatern i Gävle. Med Marcus Hellsten som teaterchef har teatern beslutat att ha flera konstnärliga ledare samtidigt. Vilka de andra blir är ännu oklart.

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 15 kl. 15:31

Kajsa Isakson till Folkteatern i Gävle

Regissören Kajsa Isakson blir en av flera nya konstnärliga ledare på Folkteatern i Gävle. Med Marcus Hellsten som teaterchef har teatern beslutat att ha flera konstnärliga ledare samtidigt. Vilka de andra blir är ännu oklart.

Västerbottens Folkblad - 26 feb 15 kl. 19:33

Lotta Lekvall ny vd för Folkteatern

Lotta Lekvall tar över Folkteatern i Göteborg efter Anna Rosengren. På torsdagen utsågs hon till ny vd av teaterns styrelse. ”Jag känner mig väldigt hedrad och det känns både jättespännande och roligt att få ta mig an detta uppdrag.

SR - 16 mar 15 kl. 12:56

"Sanning c/o Folkteatern" i Göteborg

Med inte mindre än tre pjäser hade Folkteatern i Göteborg premiär i lördags – "Sanning c/o Folkteatern" är rubriken när den nya konstnärliga ledaren Frida Röhl nu sparkar igång. "Variation", "Möjligtvis har det inträffat en incident" och "Not based on a True Story" heter de tre styckena som kan ses i svit på helgerna eller var för sig på vardagskvällar. Maria Edström var på premiären..

Blekinge Läns tidning - 09 sep 16 kl. 17:29

Ny regi inför teaterhösten

Teaterfixarna i Ronneby lades ned i mars. Då bildades en ny Riksteatersektion i samarbete med Folkteatern..

SvD - 08 mar 11 kl. 15:19

Folkteatern ska se över ekonomin

Folkteatern i Göteborg söker två miljoner i extra bidrag per år från Västa Götalandsregionen. Detta för att kunna klara av sina ombyggskostnader, skriver Göteborgs-Posten. Spektra.

NT - 16 nov 11 kl. 17:29

Vinterberg på Folkteatern

"Begravelsen", Thomas Vinterberg och Mogens Rukovs fristående fortsättning på "Festen", ska spelas på Folkteatern i Göteborg i vår. Det är den danska regissören Vibeke Bjelke som sätter upp pjäsen som får Skandinavienpremiär den 9 februari..

NT - 15 maj 12 kl. 16:11

Norénpjäs på Folkteatern i höst

Det blir två urpremiärer på Folkteatern i Göteborg i höst. Den ena är känd sedan tidigare, författaren Elisabeth Åsbrinks debutpjäs "Räls". Den andra är en ny pjäs av teaterns tidigare konstnärlige ledare Lars Norén.

NT - 05 mar 13 kl. 12:39

Josephsson lämnar Folkteatern

Ulrika Josephsson har bestämt sig för att lämna jobbet som vd och konstnärlig ledare för Folkteatern i Göteborg. Hon slutar vid det kommande årsskiftet när hennes nuvarande förordnande går ut..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Moderatledaren kritisk mot Klintenbeslut

I början på veckan avslöjade Sydöstran att hemtjänsten trots alla turer ska flytta in på Klinten. Nu riktar moderatledaren Patrik Krupa skarp kritik mot beslutet. – Det blir säkert bra, men beslutet har ingen politisk förankring..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Tre skadade i trafikolycka i Falkenberg

Sydöstran - 10 minuter sedan

Rekordfå på norska asylboenden

Sydöstran - 1 timme sedan

Danske golfstjärnan nekar till brott

Sydöstran - 1 timme sedan

Stena Bulk i möte med Irans utrikesminister

Stena Bulks vd har haft ett möte med Irans utrikesminister Javad Zarif under hans Sverigebesök med anledning av den beslagtagna oljetankern Stena Impero. Om det kommer att ta processen framåt är dock oklart. Samtidigt säger Iran att landet hoppas på en snabb lösning..

Sydöstran - 1 timme sedan

Tågstoppet har kostat miljoner

Sydöstran - 30 minuter sedan

Italien: Socialdemokrater öppnar för regering

Socialdemokratiska Demokratiska partiet öppnar för att bilda en ny italiensk regering med Femstjärnerörelsen. När presidenten nu börjar sondera läget tycks en oväntad allians partierna emellan vara det enda alternativet till ett nyval..

Sydöstran - 1 timme sedan

”Ska aldrig avlossa ett skott om man inte är säker”

Att tamdjur misstas för vildsvin är en oroväckande utveckling. Det anser jaktvårdskonsulent Karin Stoeckman vid Jägareförbundet Blekinge. – Hoppas det är något som bara är olyckligt i ivern att minska vildsvinsstammen, säger hon till Sydöstran..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.