YLE > Finland

Monday, 26 August, 11:28

YLE - 13 aug 19 kl. 17:04

I Lappviks skolor känner lärarna eleverna väl - i år börjar en svensk förstaklassareIdag körde skolorna igång i Hangö och Ingå. 24 elever inleder höstterminen i Lappvik i Hangö, tio på svenska och fjorton på finska..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lappviks, Hangö, Ingå, Lappvik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I Lappviks, skolor, känner, lärarna, eleverna, väli , år, börjar en svensk förstaklassare
YLE - 25 mar 17 kl. 05:31

Lärarna stressar över digitaliseringen - föräldrarna och integreringen andra stressmoment

Läraryrket är ett av de viktigaste yrkena i världen och våra lärare hör till de bästa som finns. Så sägs det i tacktal och inför val. Men ges lärarna i praktiken förutsättningar att utföra sitt jobb så bra som möjligt?

YLE - 27 nov 16 kl. 15:37

Vöråskolor får plan för jämställdhet och likabehandling

Från och med nyår ska alla skolor inom den grundläggande utbildningen ha en jämställdhetsplan och en plan för likabehandling. I Vörå har man kombinerat de här två planerna till en. - Många lärare har varit mycket positiva till arbetet, säger Cecilia Raunio som har arbetat som projektledare.

Sydsvenskan - 10 dec 15 kl. 20:40

Allt börjar med en bra skola. Ändå får många skolor underkänt.

Ett bra forskarland. Det är Nobelpristagaren i kemi, Tomas Lindahls, omdöme om Sverige. Han har bott och forskat i London i många år och i en intervju i Vetenskapsradion jämför han de båda länderna.

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 15 kl. 20:40

Allt börjar med en bra skola. Ändå får många skolor underkänt.

Ett bra forskarland. Det är Nobelpristagaren i kemi, Tomas Lindahls, omdöme om Sverige. Han har bott och forskat i London i många år och i en intervju i Vetenskapsradion jämför han de båda länderna.

YLE - 28 okt 15 kl. 15:06

KiVa skola ställer krav på lärarna

Antimobbningsprojekt som KiVa Skola ställer krav på lärarna, men lärarna borde kunna hantera de kraven menar utbildningsstyrelsen. Christina Anderssén säger att lärare behöver kompetens. Christina Anderssén, undervisningsråd vid Utbildningsstyrelsen Bild: privat Antimobbningsprojektet KiVa Skola väcker reaktioner på Svenska Yles webb.

YLE - 17 feb 16 kl. 13:59

Veronica Hertzberg: Se möjligheterna med tvåspråkiga skolor

Frågan om tvåspråkig skola väcker starka reaktioner. Veronica Hertzberg, (SFP), ordförande för svenska sektionen vid utbildningsnämnden i Helsingfors önskar att man kunde se möjligheter i stället för att bara måla upp hotbilder. - Om man har en tvåspråkig skola utan en vettig plan, kan det bli mycket besvärligt för språkliga minoriteter.

YA - 24 feb 14 kl. 06:30

Ystads elever tycker lärarna kränker dem

Foto: Mikko Lehtimäki / SCANPIX
Betydligt fler elever i Ystads skolor anmäler sina lärare för kränkande behandling än i landet i övrigt.– Det är oroväckande och något vi måste ta tag i, säger kultur- och utbildningschef Christer Olofsson.
I anmälningarna till Skolinspektionen från skolor i hela landet handlar 8 procent om att elever tycker de behandlats kränkande av sina lärare, för Ystads del är andelen 30 procent.

Kristianstadsbladet - 10 jun 13 kl. 06:30

Sveket mot lärarna

Foto:

I slutet av 2012 träffades ett löneavtal för lärarna, som omfattar perioden 2012?2015. Avtalet kom till under stor vånda, eftersom lärarna hade dåliga erfarenheter av politiker som inte håller vad de lovar.

HBL - 02 sep 14 kl. 17:47

Större tryck på lärarna då staden sparar på assistenter

Efter årsskiftet försvinner de flesta assistenterna från Helsing- fors skolor. Staden sparar 2,7 miljoner euro på att avstå från assistenter. Rektorerna befarar att arbetsron i klassrummen försämras.

YLE - 29 okt 14 kl. 09:25

Kortsiktigt med större skolor

Vasa stad vill på sikt gå inför större och färre skolor. I framtiden har man tänkt sig skolor med 600-700 elever. Redan nästa höst har man tänkt att klasserna ska bli större.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

STT: En av de skottskadade Borgåpoliserna vårdas fortfarande på sjukhus – kollegorna ska få prata igenom situationen

De två poliser som skottskadades i Borgå natten mellan lördag och söndag har över 10 års arbetserfarenhet var..

YLE - 1 timme sedan

Polisen jagade drogpåverkad bilist från Kyrkslätt till Ingå

En bilist försökte fly undan polisen vid en trafikkontroll i Kyrkslätt på måndag förmiddag..

YLE - 20 timmar sedan

Live: Centralkriminalpolisen: 2 män misstänks för mordförsök på poliser i Borgå - poliserna besköts direkt när de kom till platsen

Två poliser skadades i en skottlossning på ett industriområde i Borgå natten mellan lördag och söndag. Centralkriminalpolisen informerar om händelseförloppet klockan 17. Yle direktsänder presskonferensen..

YLE - 4 timmar sedan

Uutissuomalainen: Tågturismen till S:t Petersburg har ökat med 20 procent

Tågturismen till S:t Petersburg har ökat nämnvärt, rapporterar Uutissuomalainen. Antalet tågresenärer till S:t Petersburg har ökat med nästan 20 procent på ett år..

YLE - 1 timme sedan

Polisen: De som misstänks för skottlossningen i Borgå är svenska medborgare

Vid halv elvatiden på måndagen bekräftade polisen att de två männen de grep i Tammerfors på söndagen är personerna man misstänker för skottlossningen i Borgå..

YLE - 1 timme sedan

Polisen: Personerna som greps i Tammerfors igår är de som misstänks för skottlossningen i Borgå

Vid halv elvatiden på måndagen bekräftade polisen att de två männen de grep i Tammerfors på söndagen är personerna man misstänker för skottlossningen i Borgå..

YLE - 2 timmar sedan

Kriminolog Maria Normann: Grovt våld mot polisen påverkar hela samhället, inte bara poliskåren

Grovt våld mot poliser i Finland är väldigt ovanligt. Det som hände i Borgå är exceptionellt, berättar kriminolog Maria Normann..

YLE - 2 timmar sedan

Fyra obesvarade frågor angående skottdådet i Borgå

Det finns ännu många obesvarade frågor kring skottlossningen i Borgå natten till söndag som ledde till att två poliser skottskadades. Igår kväll grep polisen två personer efter en dramatisk biljakt nära Tammerfors..

YLE - 3 timmar sedan

Ilta-Sanomat: Polisen undersökte ett motell i Borgå på söndag kväll

Polisen bekräftar inte att aktionen hade att göra med skottdramat i Ölstens där två poliser skadades..

YLE - 4 timmar sedan

Utländska arbetare utnyttjas och tvingas jobba utan lön

Arbetstagare med utländsk bakgrund har varit tvungna att utföra oavlönad praktik, enligt Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.