Dagens Medicin > Nyheter

Saturday, 17 August, 15:49

Dagens Medicin - 13 aug 19 kl. 17:01

Glutenmängd kopplas till glutenintoleransBarn med anlag för glutenintolerans, celiaki, tycks ha en högre risk för sjukdomen om deras kost är rikare på gluten under de första åren. Detta enligt ny svensk data i tidskriften Jama..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Jama

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Glutenmängd, kopplastill , glutenintolerans

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - Igår: 14:05

Ökad tillgång till Naloxon

17 av 21 regioner kan inom kort erbjuda Naloxon och därmed minska riskerna för död i heroinöverdoser, enligt en ny genomgång..

Dagens Medicin - Igår: 12:03

Läkarförbundet kritisk till utredning av ny vårdform

Det finns en risk att normala reaktioner på exempelvis digitaliseringen och ett förändrat föräldraskap medikaliseras, anser Marina Tuutma, ordförande i Distriktsläkarföreningen..

Dagens Medicin - Igår: 10:41

Vidarkliniken lägger ner

Marina Tuutma.

Dagens Medicin - Igår: 07:57

Anställd missade fakturera miljonbelopp

En anställd vid Region Uppsala missade att fakturera sjukresor för personer från andra län under två och ett halvt år, skriver Upsala Nya Tidning. Totalt rör det sig om upp emot en miljon kronor som regionen har gått miste om..

Dagens Medicin - Igår: 06:00

Ny vårdform för psykisk ohälsa ska utredas

En vårdform för människor med lättare psykisk ohälsa. Det ska inkluderas i Anna Nergårdhs utredning God och nära vård. – Jag är glad att vi får det här uppdraget.

Dagens Medicin - Igår: 20:00

Inte bara nervceller förmedlar smärta

Forskare vid Karolinska institutet har i möss upptäckt att en särskild typ av stödjeceller till nervceller svarar på retning från omvärlden och kan initiera smärtupplevelser, enligt en ny studie som publiceras i tidskriften Science..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:04

Beslut om akutkirurgi i Sollefteå flyttas fram

Sollefteåborna får vänta i ytterligare två månader innan regionen eventuellt beslutar om att återöppna akutkirurgin..

Dagens Medicin - I förrgår: 14:19

Otillåtna industriresor prövas inte i Sverige

Läkemedelsföretaget Astellas betalade svenska läkare för resor till utländska expertmöten där de exponerades för otillåten marknadsföring av läkemedel. Men Informationsgranskningsnämnden, IGN, ser ingen anledning att ta upp fallet..

Dagens Medicin - I förrgår: 16:39

Chefläkare petas från Södertälje sjukhus

Michael Gårdebäck motsatte sig färre vårdplatser på Södertälje sjukhus och tvingas nu lämna sitt uppdrag som chefläkare..

Dagens Medicin - I förrgår: 16:39

”Det är väldigt viktigt att kunna ha olika syn, men …”

Christophe Pedroletti, vd för Södertälje sjukhus, svarar på varför Michael Gårdebäck fick lämna sitt chefläkaruppdrag och om hur han som vd ser på sjukhusets vårdplatssituation..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.