Realtid > Ekonomi

Wednesday, 21 August, 05:24

Realtid - 13 aug 19 kl. 16:55

Åtgärder mot penningtvätt ska öka Grant Thorntons resultatRevisions- och konsultbyrån Grant Thornton ökade sin omsättning med drygt 5 procent jämfört med i fjol. Nu satsar byrån extra mycket på hållbarhet och att motverka penningtvätt. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Grant Thorntons, Grant Thornton

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åtgärdermot , penningtvättska , öka, Grant, Thorntons, resultat
Realtid - 13 aug 19 kl. 10:21

Ökat fokus på hållbarhet för Grant Thornton

Revision- och konsultbyrån Grant Thornton ökade sin omsättning med drygt 5 procent jämfört med i fjol. Nu satsar byrån extra mycket på hållbarhet och penningtvätt. .

Supermiljöbloggen - 17 jul 16 kl. 13:09

Johanna Grant blir ny SMB-krönikör

Johanna Grant är ordförande i Gröna Bilister och jobbar till vardags som klimatstrateg på ZeroMission. Hon vill precis som många av oss andra göra praktisk skillnad. Med vägtrafik och klimatfrågan som fokus, både utifrån individ- och företagsnivå, bidrar hon med viktiga perspektiv för att nå ett hållbart samhälle.

Supermiljöbloggen - 27 okt 17 kl. 13:19

”Klimatkompensation är en tveksam strategi”

"Debatten om huruvida klimatkompensation är en lämplig miljöstrategi har blossat upp på flera håll under den senaste tiden. Vi gör här ett försök att reda ut en rad begreppsmässiga förvirringar som ofta förekommer i debatten och pekar samtidigt på centrala problem med att lägga ut utsläppsminskningar på entreprenad i utvecklingsländer – problem som vi menar att företag som ägnar sig åt klimatkompensation tenderar att skygga för", skriver tre forskare vid Lunds och Stockholms Universitet dag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Vi framhåller att klimatkompensation är en tveksam strategi och att större ansträngningar måste göras på hemmaplan för att snabba på klimatomställningen.

Supermiljöbloggen - 15 sep 17 kl. 10:31

Debatt: Därför ska vi klimatkompensera!

"Klimatkompensation är i ropet efter att Vetenskapsradions miljöprogram Klotet sände programmet ”Vem klimatkompenserar egentligen” där de ger sig in i ”klimatkompensationsdjungeln”. Den bild som förmedlas, dvs att klimatkompensationsmarknaden är komplex, snårig och att det inte är lätt att vara privatperson, stämmer fullt ut. Det är stor skillnad på projekt och projekt, certifieringar, priser och marknader som gör det svårt för en privatperson att hänga med.

Kristianstadsbladet - 04 okt 12 kl. 08:03

Nya turkiska attacker mot Syrien

Turkiet fortsatte på morgonen att anfalla mål inne i Syrien, som svar på gårdagens granatattack, som krävde fem turkiska dödsoffer.Turkiet ber nu FN:s säkerhetsråd att vidta åtgärder för att stoppa den syriska aggressionen.
Turkiska säkerhetskällor säger till Reuters att artilleribeskjutning fortsatte på morgonen mot Tal Abyad-området, cirka en mil in i Syrien vid den centrala delen av den över 50 mil långa landgränsen mellan de två länderna.

Supermiljöbloggen - 06 okt 16 kl. 10:54

Anders Wijkman: ”Jublar vi i förtid?”

KRÖNIKA: Parisavtalet - djävulen finns alltid i detaljerna.  Alla som är engagerade i klimatfrågan - och vi är många - har jublat de sista dagarna över det faktum att Parisavtalet nu är i hamn. Villkoren för att avtalet ska träda i kraft är uppfyllda.

Supermiljöbloggen - 29 aug 16 kl. 15:31

Anders Wijkman: Lagstifta så finansmarknaden tvingas ta klimatansvar

KRÖNIKA: Miljömålsberedningen nådde inte ända fram. Den klimatstrategi som beredningen presenterat har visserligen många förtjänster. Målet att Sverige ska vara klimatneutralt senast 2045 är radikalt.

Supermiljöbloggen - 16 nov 16 kl. 08:58

Anders Wijkman: Trump – en tragedi för USA

KRÖNIKA: En tragedi för USA. Men en tragedi också för världen. På annat sätt kan man inte beskriva valet av Trump som ny president.

Supermiljöbloggen - 09 nov 17 kl. 17:08

”Klimatkompensation är en bra strategi!”

"Detta är ett svar på kritik av klimatkompensation från tre forskare som anser att klimatkompensation är en dålig strategi. De påstår också att det pågår en debatt om att det är en dålig strategi. Vi ser inte någon debatt utöver den som forskarna försöker dra igång", skriver Claire Wigg, VD på ZeroMission och Göran Wiklund, seniorkonsult på U&We idag i en replik till ett sedan tidigare publicerat debattinlägg här på Supermiljöbloggen.

Sydsvenskan - 19 mar 19 kl. 12:21

Miljardkrav mot Danske Bank

Två amerikanska advokatbyråer har på uppdrag av institutionella investerare stämt Danske Bank på 475 miljoner dollar (cirka 4,4 miljarder kronor) för penningtvättskandalen i Baltikum. De två byråerna, Grant & Eisenhofer PA och DRRT företräder investerar.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 7 timmar sedan

Alfred Berg går i graven – Carneo tar över fonderna

Klassiska kapitalförvaltaren Alfred Berg går i graven. Fonderna och förvaltningen köps av utmanaren Carneo, ägd av riskkapitalbolaget Altor..

Realtid - 12 timmar sedan

Landshypotek Bank sänker boräntorna

Landshypotek Bank sänker samtliga räntor på bindningstider på ett år och längre, skriver banken i ett pressmeddelande..

Realtid - 12 timmar sedan

Jool öppnar kontor i Köpenhamn

Jool-gruppen stärker närvaron i Norden och öppnar kontor i Köpenhamn..

Realtid - 12 timmar sedan

Jacob Bruzelius ny analyschef på Rikshem

Bostadsbolaget Rikshems finanschef Jacob Bruzelius blir istället ny chef för företagets analys och portföljstrategi..

Realtid - 13 timmar sedan

”Negativ ränta rycker allt närmare Sverige”

SBAB:s chefsekonom Robert Boije tror att svenska banker kan komma även till Sverige..

Realtid - 14 timmar sedan

Moraliskt riskfyllt att satsa på helikopterpengar

Det finns starka skäl för centralbankerna att pröva nya och innovativa stimulansåtgärder för att undvika en deflationistisk utveckling. Det som talar emot är politiska och moraliska risker, skriver Realtids krönikör Claes Folkmar..

Realtid - 14 timmar sedan

Kreab värvar Gunnar Hökmark

Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark blir ny International Senior Advisor på pr-byrån Kreab. .

Realtid - 15 timmar sedan

”Sverige stark kandidat för nästa kris”

Nationalekonomen Steve Keen spår att USA kommer gå i recession nästa år och att Sverige kommer att klara sig sämre än USA..

Realtid - 15 timmar sedan

Finansministern: Kraftig avmattning ska mötas med offensiv finanspolitik

Om världsekonomin mattas av kraftigt ska Sverige möta det mer en mer offensiv finanspolitik, säger finansminister Magdalena Andersson till Expressen..

Realtid - 17 timmar sedan

Clavisters CFO lämnar sitt uppdrag

Clavisters CFO Håkan Mattisson lämnar sin post den 1 oktober..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.