Skånskan > Opinion

Sunday, 25 August, 02:39

Skånskan - 13 aug 19 kl. 16:46

Kunskapspark upphandlaslund Ifall ingen överklagar upphandlingen av anläggandet av Kunskapsparken, kan markarbetena sätta igång redan i oktober.
Upphandlingshandlingarna ligger nu ute och kommunen hoppas att få in många anbud.Eftersom det är ett så pass stort bygge, sker annonseringen, i enlighet med regelverket, i hela EU. Budgeten för den nya parken är 87,5 miljoner inklusive VA Syds andel på 3,5 miljoner.
– Vi har delat upp entreprenaden i två delar för att göra det attraktivare att lämna in anbud.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Ifall, Kunskapsparken, EU, VA Syds, Katrin Andersson, Brunnshög, Glomsbäcken, Höje, Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kunskapspark, upphandlas
Sydsvenskan - 03 sep 11 kl. 06:30

Försenade operationer upphandlas

Regionpolitikerna vill att ytterligare 300 fetmaoperationer ska utföras i år. Men den offentliga vården kan bara utöka med 35 operationer i höst. Nu föreslår man att 265 av ingreppen upphandlas av privata företag.

DN - 04 jun 14 kl. 09:48

Fler konflikter när mer upphandlas

Konflikten mellan fack och arbetsgivare på Öresundstågen är inte unik. I och med att allt fler offentliga verksamheter upphandlas blir tvister om allmänna villkor vanligare.– Vi har sett en tydlig ökning av tvister om principer på senare år, säger Kurt Eriksson, chefsjurist på Medlingsinstitutet..

UNT - 28 jul 14 kl. 10:57

Älderboende ska upphandlas

Tunåsens vård- och omsorgsboende med 47 platser kommer att upphandlas i höst..

YA - 05 okt 15 kl. 03:00

Småbåtshamnen upphandlas igen

Driften av småbåtshamnen ska upphandlas igen. Politikerna ratar hamnchefens förslag att ta tillbaka driften i egen regi..

BT - 14 dec 15 kl. 06:15

Höga krav när Byttorps klint ska upphandlas

Nu ska vård- och omsorgsboendet Byttorps klint upphandlas. Allianspartierna tycker att kraven som ställs på en ny entreprenör är för detaljerade..

Corren - 01 feb 17 kl. 22:10

Beslut fattat: LiM kommer upphandlas igen

Under tisdagen tog hälso- och sjukvårdsnämnden i regionen det formella beslutet att vissa delar av vården vid Lasarettet i Motala återigen ska upphandlas..

Alingsås tidning - 23 mar 17 kl. 05:30

Vägbygge upphandlas på nytt sätt

Genom att ta in byggentreprenör och konsult direkt när vägbygget Vårgårda-Ribbingsberg upphandlas kommer 30 miljoner kronor att sparas.
– Det är första gången i Sverige en sån här upphandling görs, säger Svante Jildenhed, Trafikverkets samordnande projektledare för E20. E20-bygget mellan Vårgårda och Ribbingsberg beräknas dra igång 2020 och har en prislapp på 290 miljoner kronor.

SmålandsPosten - 27 jun 17 kl. 14:17

Trots besparingen: Nya program måste upphandlas

Kommunen har sagt upp kostsamma datorprogram inom skolan. Men nu har det visat sig att de fria programvarorna inte kan ersätta allt som behövs. Därför ska nya program upphandlas..

SmålandsPosten - 06 jul 17 kl. 09:52

Fritidsgårdens verksamhet ska upphandlas

Fritidsgårdsverksamheten i Tingsryd ska upphandlas. Bildningsnämnden vill att skoleleverna ska svara på en enkät, vars svar ska bli underlaget för verksamhetens kriterier..

NSD - 12 okt 17 kl. 13:16

Just nu: Musikens makt kan upphandlas

Musikens makt kan upphandlas – i strid med tjänstemännens förslag..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 7 timmar sedan

Unga konstnärer i fokus på Sevedsfestivalen

MALMÖ Seveds unga konstnärer bjöds in till Sevedsfestivalen på Skånes konstförening på lördagen.
Fotografen Vendela Bergman var en av dem.– Det betyder mycket för mig att få visa upp vad jag sysslar med och samtidigt kunna lyfta fram andra unga i Malmö och berättar vad de vill, säger Vendela Bergman.

Skånskan - 8 timmar sedan

Ynglingar togs för narkotika

Hörby Klockan elva på förmiddagen den 21 augusti såg en polispatrull ett gäng ungdomar.
Tre av dem, en 15-åring och två 17-åringar, verkade, enligt poliserna, påverkade och togs med till stationen för kroppsbesiktning.
Proverna är inskickade för analys, och alla tre ynglingar är misstänka för narkotikabrott..

Skånskan - 8 timmar sedan

Nya ägare till 90-talshus i Marieholm

Marieholm Frans och Joel Brodde, båda 27 år, från Vellinge, har köpt huset på adressen Trued Trallares Väg 3 i Marieholm av säljaren Thomas och Maria Bondesson. Köpesumman blev 2 350 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juli 2019. Huset byggdes 1991 och har en boyta på 167 kvadratmeter.

Skånskan - 9 timmar sedan

Seger för LBK mot topplaget

FOTBOLL Lunds BK har hittat formen på allvar och besegrade under lördagen topplaget Skövde med 2-1 i söderettan.– Vi har inte förlorat på sex matcher och vunnit de senaste fyra så det känns ganska stabilt just nu. Men det är en mycket jämn serie så det gäller att göra jobbet varje gång, sa ”Krubban”-tränaren Jack Majgaard Jensen efter matchen på Klostergårdens IP.

Skånskan - 9 timmar sedan

Flera bilar i trafikolycka

Hörby Under lördagseftermiddagen inträffade en trafikolycka i Killhult i östra Hörby. Två personbilar är inblandade. Ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Hus på 125 kvadratmeter från 1964 sålt i Eslöv

Eslöv 3 700 000 kronor fick Jonas och Annika Linnéa Madeleine Andersson, båda 48 år, ge för huset på Hundramannavägen 3 i Eslöv. Huset byggdes 1964 och har en boyta på 125 kvadratmeter. Köpet från säljaren Daniel och Johanna Olsson blev klart i juli 2019.

Skånskan - 9 timmar sedan

Seger i genrep för HK Malmö

HANDBOLL HK Malmö vann genrepet inför ligapremiären i handboll med stabila 29-25 hemma mot Kolstad.– Det såg bra ut. Vi höll ett högt tempo som vi vill göra, gick runt på många spelare och det var många som var bra, summerade HK Malmös assisterande tränare Konrad Rasmussen efter matchen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Dundersuccé när folk gick husesyn

ESLÖV Det blev en omedelbar succé när allmänheten fick se den nya Carl Engström-skolan inifrån.– Vilket ställe! utbrast en man som precis lämnade lördagens öppet hus på den nybyggda skolan.

Skånskan - 11 timmar sedan

Vandring i färgstarka Istanbul

Galgatabron över Gyllene hornet förenar Istansbuls gamla kvarter och den norra stadsdelen. Att sitta och njuta av ett glas på någon av de hundratals restaurangerna på brons nedre plan, nästan i nivå med vattenlinjen, är en lisa för själen. Båtar och färjor lägger till och avgår, vågorna skvalpar, måsarna svävar på uppvindarna och stadens siluett växer runt dig mot himlen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Nekas behandling hos Narconon

ESLÖV En 25-årig kvinna i Eslöv nekas socialbidrag till behandling för sitt missbruk hos Narconon i hemkommunen. Kammarrätten anser, liksom Eslövs kommun, att kommunens egna öppenvårdsbehandling är bra nog.Det är i en dom som kammarrätten fastställer vad Eslövs vård- och omsorgsnämnd tidigare har beslutat.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.