SR > Nyheter

Saturday, 24 August, 08:41

SR - 13 aug 19 kl. 16:38

30 000 svenskar beräknas luffa i sommar70-och 80-talen var då svenskarna tågluffade som allra mest. Upp emot 80 000 svenskar per år var då ute och reste med räls på kontinenten. Efterhand dalade dock intresset, och under 2010-talet var det kanske som lägst, med knappt 10 000 som valde semesterformen..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 30 000, svenskar, beräknas, luffai , sommar
SvD - 30 maj 16 kl. 20:56

30 000 svenskar dopar sig regelbundet

Cirka 30 000 svenskar använder dopningspreparat regelbundet – tre gånger fler än man tidigare trodde. Dessutom beräknas ytterligare 10 000 personer dopa sig då och då..

YA - 28 okt 14 kl. 08:53

2,4 miljoner beräknas för Seniorernas hus

Kostnaderna för att förvandla Göken och delar av Löderupsgården till ett Seniorernas hus landar på 2,4 miljoner kronor. Det visar en utredning som nu presenteras för socialnämnden.
Planerna på ett Seniorernas hus i Ystads kommun har diskuterats i flera år.

Supermiljöbloggen - 31 jan 15 kl. 12:34

Mer än 5 000 svenskar dör i förtid på grund av luftföroreningar

Enligt en ny rapport från IVL Svenska Miljöinstitutet och Umeå universitet orsakar luftföroreningar årligen cirka 5 500 dödsfall i Sverige. Dessutom beräknas hälsoeffekterna orsakade av luftföroreningarna, som hjärt- och kärlsjukdomar och andningsbesvär, kosta samhället hisnande 42 miljarder kronor - varje år.   – Luftföroreningar har både akuta och långsiktiga hälsoeffekter såsom försämring av luftvägssjukdomar och uppkomsten av hjärt- och kärlsjukdomar.

SvD - 04 dec 15 kl. 17:53

Kostnad för tältläger beräknas till 610 miljoner

Notan för fyra planerade tältlägren med 3 000 platser för asylsökande i Sverige beräknas landa på 610 miljoner kronor. Snittkostnaden blir "betydligt högre" än för en vanlig boendeplats..

DN - 19 nov 18 kl. 12:30

Campbranden beräknas brinna i elva dagar till

Den dödliga branden i Kalifornien har sedan den bröt ut för tio dagar sedan dödat 77 människor och tvingat fler än 300.000 att fly.  Nu lämnar myndigheterna ett dystert besked – bara 60 procent av branden är under kontroll och den beräknas inte vara helt släckt förrän den 30 november..

Dagensanalys.se - 18 sep 17 kl. 12:46

Mobilannonser beräknas omsätta över 100 miljarder redan i år

För tre år sedan gick mobilannonsering om desktopannonsering i fråga om hur mycket pengar som spenderades. I år bedöms mobilannonser öka med ytterligare 27 miljarder dollar (34 %) till 107 miljarder. Samtidigt tappar både desktop- och tidningsannonsering.

Dagensanalys.se - 04 maj 18 kl. 09:01

Digital media beräknas gå om linjär TV senare i år

Enligt en rapport från GroupM kommer linjär TV under året få se sig omsprungna av sin digitala motpart. Genomsnittsanvändaren kommer att spendera 38 % av sin mediatid i digitala kanaler, medan 37 % kommer spenderas på linjär TV. Resterande procentenheter står bland annat radio och printmedia för.

Skånskan - 06 mar 18 kl. 11:00

Rivning beräknas ta fyra månader

Kävlinge Snarast. Så skriver Midroc i sin ansökan om rivningstillstånd om tidpunkten för när företaget vill att industrifastigheten vid det blivande stationstorget på Bangatan ska vara riven.Häromveckan kunde Skånskan berätta att Midroc köpt den gamla industrifastigheten på Bangatan, efter att kommunen försökt i många år.

Västerbottens Folkblad - 02 mar 13 kl. 13:27

Charterplan beräknas lyfta

Hittills inga inställda avgångar eller ankomster. Det råder snökaos i länet, men det flygplan som flyger från Umeå Airport till Gran Canaria i eftermiddag beräknas [...].

SN - 05 okt 13 kl. 08:03

Renovering beräknas till tre månader ? till att börja med

En första etapp av ombyggnaden av det svårt fuktskadade taket över lågdelen av Ramdalens sportcenter ska påbörjas snarast. Den etappen, som beräknas ta tre månader, är kostnadsberäknad till 3,9 miljoner kronor..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

USA:s svar: Höjer strafftullar på kinesiska varor igen

USA svarar nu på beskedet från Kina om höljda tullar på amerikanska varor..

SR - 2 timmar sedan

Armén kan sättas in i Amazonas

Den brasilianska försvarsmakten ska sättas in mot skogsbränderna i Amazonas. Det har Brasiliens president Jair Bolsonaro beslutat, meddelar myndigheter i Roraima, en av de drabbade delstaterna..

SR - 5 timmar sedan

Demens och posttraumatisk stress svåra att skilja åt

Personer som lider av posttraumatisk stress, PTSD, riskerar att få diagnosen demens. Nu ska man i Skåne och region Stockholm genomföra en studie för att bättre skilja dem åt..

SR - 7 timmar sedan

Omstritt ryskt kärnkraftverk till havs

Rysslands första flytande kärnkraftverk har lämnat hamnen i Murmansk för att via Arktis ta sig till ryska Fjärran Östern. Men det 21 000 ton tunga projektet är kontroversiellt..

SR - 7 timmar sedan

Norsk regeringskris avvärjd - vägavgiftsfrågan löst

Samtliga regeringspartier har nu accepterat statsminister Erna Solbergs ultimatum om de så kallade "bompengarna"..

SR - 7 timmar sedan

Lindhagen kritiserar insamlingsförbud

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) kritiserar nu det utökade tiggeriförbud som Täby och Danderyd vill införa..

SR - 10 timmar sedan

Norge hotas av regeringskris efter bråk om vägavgifter

Statsminister Erna Solberg kräver att den norska fyrpartiregeringen enas om ett nytt kompromissförslag vad gäller de så kallade "bompengarna", alltså vägavgifter - annars hotas regeringsprojektet säger hon..

SR - 11 timmar sedan

Man anhållen misstänkt för olaga hot i Linköping

I Linköping har en man anhållits misstänkt för hoten mot Linköpings universitet under fredagen, enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten. Mannen i 25-årsåldern är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot. Han greps tidigare ikväll av polis i sitt hem..

SR - 11 timmar sedan

Greenpeace: Ett väldigt välkommet besked

Efter beskedet att det blir regeringen och inte en domstol som ska avgöra om Preem får bygga ut raffinaderi i Lysekil hoppas nu miljöorganisationen Greenpeace att även andra projekt med stor miljöpåverkan ska kunna avgöras på samma sätt..

SR - 12 timmar sedan

Ramberg: Ganska ovanligt att regeringen tar över

Det är ganska ovanligt att regeringen tar över en prövning som annars en domstol skulle ta upp, säger Tomas Ramberg, Ekots inrikespolitiske kommentator..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.