DI > Ekonomi

Friday, 23 August, 14:00

DI - 13 aug 19 kl. 16:39

Räntor & valutor: Vändning efter ny tulloptimismTisdagen inleddes med dämpad riskaptit men slutade i börsuppgång, högre räntor, stigande olja och kraftigt svagare yen efter nya positiva signaler i handelskonflikten mellan USA och Kina..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntor, valutor, Vändningefter ny , tulloptimism
DI - 13 maj 15 kl. 12:15

Räntor och valutor: Uppåttrenden bruten

Europeiska statspappersräntor sjönk i förmiddagens handel på onsdagen i spåren på en vändning nedåt i USA på tisdagskvällen. Euron handlades samtidigt något lägre mot dollarn, efter oregelbundna rörelser under natten..

DI - 21 jan 16 kl. 06:11

Räntor och valutor: USA bjuder på vändning

Amerikanska statspappersräntor fortsatte nedåt efter den svenska marknadens stängning på onsdagen men vände senare upp i takt med att aktiemarknaden och oljepriset vände upp från hårt nedpressade nivåer. Dollarn handlas samtidigt högre mot euron och japanska yen..

DI - 11 jan 19 kl. 06:48

Räntor och valutor: Dollarn vänder nedåt

Amerikanska statspappersräntor steg i USA-handeln efter den svenska marknadens stängning på torsdagen, men sjunker tillbaka något i Asien på fredagen. Dollarn har noterat en liknande utveckling, med uppgångar på torsdagskvällen följt av en nedåtvändning i Asien på fredagen..

Cornucopia - 19 aug 13 kl. 13:35

Hur mycket kan korta marknadsräntor stiga utan höjd reporänta?

När nu de långa räntorna verkat vända uppåt och avslutat cykeln av fallande räntor, så kan det vara på sin plats att fråga sig hur mycket de korta marknadsräntorna kan stiga utan att Riksbanken höjer reporäntan?

Reporäntan och STIBOR 3M
Använder vi STIBOR-3M, interbankräntan som ställs av de svenska storbankerna och Danske Bank, som marknadsränta, så kan vi se att den generellt ligger högre än reporäntan. 
Reporäntan ligger till grund för Riksbankens in- och utlåningsränta, som sätts 0.

Cornucopia - 31 mar 15 kl. 16:20

SEB sätter negativa räntor på storföretagens bankkonton

SEB har idag gått ut med att man kommer sätta negativa räntor på sina hundratalet största företagskunders bankkonton. Företag kan periodvis ha rätt stora likvider, vilket ger en likviditetsöverskott för banken, som måste deponerade balansen hos Riksbanken, vilket numera kostar pengar via den negativa reporäntan.

Bloggrannen Flute uppmärksammar nu att DI skriver om SEB:s påhitt.

DI - 09 dec 13 kl. 06:51

Weidmann: "Negativa räntor kan slå tillbaka"

I en intervju med tidningen Il Sole 24 Ore på måndagen säger ECB-rådsledamoten Jens Weidmann att användning av negativa räntor skulle kunna slå tillbaka..

Affärsvärlden - 09 dec 13 kl. 07:50

Weidmann: Negativa räntor kan slå tillbaka

I en intervju med tidningen Il Sole 24 Ore på måndagen säger ECB-rådsledamoten Jens Weidmann att användning av negativa räntor skulle kunna slå tillbaka..

Affärsvärlden - 14 apr 16 kl. 10:40

Franklin Templeton: Oanade konsekvenser av negativa styrräntor

Penningpolitiken runt om i världen har tagit en aldrig tidigare skådad vändning med negativa styrräntor som norm i flera delar av världen. Brooks Ritchey, senior chef på K2 Advisors, Franklin Templeton Solutions, ser föga bevis på att den här penningpolitiken fungerar för att stimulera den ekonomiska tillväxten..

DI - 12 sep 18 kl. 14:57

Putin vill diversifiera valutaanvändning

Rysslands president Vladimir Putin sade på onsdagen att Moskva måste diversifiera de utländska valutor man använder för internationell handel och inte helt förlita sig på USA-dollar för sådana transaktioner. Det rapporterar Reuters..

PrivataAffärer - 20 nov 18 kl. 12:14

Trading direkt: ta & rapportsammanfattning i maratonsÄndning

Som vanligt hade vi makrochef Mikael Sandbladh i studion som kommenterade veckans makrohändelser med fokus på fortsatta Brexit-förhandlingar och konjunkturindikationer.   Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google, Starbreeze, SSAB, Boliden, Internationella Engelska Skolan Tobbe Roséns tekniska analyser: INDEX: OMXS30, DAX, S&P500 AKTIER: Saab, Tele2, Astra Zeneca, Ericsson, Sandvik VALUTOR: USD/SEK, EUR/SEK RÅVAROR: Koppar, guld, råolja (Brent) TITTARÖNSKEMÅL: Hansa Medical, Catena Media, Biotage, WNT Research, PEAB, CombiGene, Initiator Pharma, Matra Petroleum, Ubisoft, H&M, Cherry, Coor Service Management, Secits Holding, Mycronic, Hexagon, Novo Nordisk, Nickel Mountain Resources, Boston Pizza Royalties Income Fund  .

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Toppbetyg för Torsten Janssons franska finkrog

Fransmannen Karim Khouani har efter en karriär som stjärnkock i Malmö lockats till Kosta av finansmannen Torsten Jansson..

DI - 3 minuter sedan

H&M i pakt med Nike och franska lyxbolag

Modebolaget H&M och 31 konkurrenter i klädhandlarbranschen har ingått en global allians där man lovar de politiska ledarna i G7, som sammanträder i helgen, att bekämpa klimathotet….

DI - 10 minuter sedan

Kina i ny diplomatisk offensiv för att få hem Huaweis finanschef

De redan ansträngda diplomatiska relationerna mellan Kina och Kanada fick en ny törn på fredagen, då Kina upprepade kraven på Kanada att få Huaweis finanschef Meng Wanzhou….

DI - 15 minuter sedan

Fotbollsklubb nära nytt rekordavtal med sportjätte

Liverpool är på väg att teckna ett nytt tröjavtal med Nike, som kan komma att bli det största någonsin i Premier League..

DI - 30 minuter sedan

Bioteknikbolaget ökar orderingången med 54 procent

First North-listade bioteknikbolaget Bio-Works ökade försäljningen 11 procent och orderingången med 54 procent under det andra kvartalet. .

DI - 1 timme sedan

Kina slår tillbaka – ”USA kommer känna smärta”

Kina kommer inom kort att vidta ytterligare motåtgärder som svar på att USA inför importtullar på kinesiska varor för 300 miljarder dollar..

DI - 1 timme sedan

Brett uppåt på börsen – råvaror och verkstad i topp

Stockholmsbörsen höll i fredagsmorgonens uppgång vid lunchtid. Cykliska råvaru- och verkstadsbolag syntes i topp medan storbankerna höll sig kring nollstrecket..

DI - 45 minuter sedan

Analys: Lättnad efter ännu ett stabilt kvartal från bilservicekedjan

Bilservicekedjan Mekonomen steg brant på Stockholmsbörsen sedan bolaget på fredagsmorgonen rapporterat ett kvartalsresultat som var något högre än analytikernas snittförväntningar….

DI - 45 minuter sedan

Cantargia presenterar nya prekliniska data

Cantargia har meddelat nya positiva prekliniska data för bolagets antikropp CAN04. Målmolekylen för CAN04, IL1RAP, har påvisats på cancercellerna hos cirka 80 procent patienterna….

DI - 30 minuter sedan

Taxijättens intäkter backar – finns för få förare att rekrytera

Cabonline rapporterar sjunkande organiska intäkter och en stor förlust i det andra kvartalet. Den nordiska taxijätten, med varumärken som Taxi Kurir och Topcab, har problem att….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.