Sydsvenskan > Kultur

Saturday, 24 August, 14:09

Sydsvenskan - 13 aug 19 kl. 16:35

Hongkong hotar det Peking värderar högst: stabilitet.En upplösning liknande massakern vid Himmelska fridens torg 1989 ska inte uteslutas..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Peking, Himmelska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hongkong, hotardet , Peking, värderar, högst, stabilitet
Helsingborgs Dagblad - 13 aug 19 kl. 16:35

Hongkong hotar det Peking värderar högst: stabilitet.

En upplösning liknande massakern vid Himmelska fridens torg 1989 ska inte uteslutas..

DI - 17 jan 18 kl. 05:49

Övervakare varnar för överhettning i Hongkong

HONGKONG. Hongkongbörsen är på rekordnivå. Nu varnar stadens övervakningsmyndighet för att investerare undervärderar geopolitiska risker..

GT - 18 maj 15 kl. 12:39

Översvämningar hotar dricksvattnet

Gifter och smuts hotar Göteborgarnas dricksvatten. Enligt en studie gjord av Luleås tekniska universitet kommer översvämningarna att öka de kommande 85 åren – vilket gör att föroreningar rinner ner i Göta Älvs ytvatten. – Vi kollar helt enkelt hur mycket medborgarna är redo att betala och hur mycket de värderar de olika följderna, säger undersöknings ledaren Elin Spegel, till P4 Göteborg..

YLE - 22 jan 17 kl. 06:30

Du kan be Google ta bort sökresultat om dig själv - men hemlig behandling hotar yttrandefriheten, säger professor

Det har i närmare tre års tid varit möjligt för EU-medborgare att ta bort sökresultat om sig själva från sökrobotar såsom Google. Beslutet om huruvida en viss länk ska tas bort eller inte fattas av sökföretagen själva utan insyn utifrån. När en viss spansk medborgare googlade sig själv år 2009 så var han inte nöjd med det han såg.

Sydsvenskan - 02 okt 15 kl. 13:47

Seklers mästerverk på auktion

En Modigliani i hallen, kanske? En Rafael över soffan?Visningen av världens sannolikt mest värdefulla privatsamling har nu börjat i Hongkong.

Helsingborgs Dagblad - 02 okt 15 kl. 13:47

Seklers mästerverk på auktion

En Modigliani i hallen, kanske? En Rafael över soffan?Visningen av världens sannolikt mest värdefulla privatsamling har nu börjat i Hongkong.

BT - 10 nov 14 kl. 11:34

Visumrevolution Kina-USA

Kina och USA har kommit överens om stora reformer i visumreglerna för turister, studenter och arbetstagare, uppger USA:s president Barack Obama. De nya reglerna, som USA börjar införa redan på onsdag, innebär bland annat att ett multipelvisum för arbete eller turism får en förlängd giltighetstid från nuvarande ett år till hela tio år. För studenter förlängs visumgiltigheten till fem år.

SvD - 13 apr 17 kl. 06:13

Duterte ställer in resa till omtvistad ö

Filippinernas president Rodrigo Duterte har ställt in en planerad resa till ön Thitu, som Filippinerna hävdar rätten till, i omtvistade Sydkinesiska sjön, efter att Kina varnat honom för att resa dit. Duterte berättade i förra veckan om planerna på att resa till ön. – På grund av vår vänskap med Kina, och för att vi värderar den vänskapen, kommer jag inte att åka dit för att hissa Filippinernas flagga, säger Duterte i ett tal i Riyadh.

YLE - 11 sep 17 kl. 06:53

Endast cancern har hållit henne borta från sadeln – livsverket mycket mer än medaljer

Endast cancern har hållit henne borta från sadeln – livsverket mycket mer än medaljer När Kyra Kyrklund med Piccolo år 1979 vann nordiska dressyrmästerskapet i danska Naestved som 27-åring var hon redan en erfaren tävlingsryttare. Hon och Dragon hade ju redan tolv år tidigare vunnit individuellt JNM-silver i Lahtis – då i banhoppning. Att Kyrklund 30 år efter sitt NM-guld blev sjua i dressyr på EM 2009 låter som något taget ur fiktionen.

Dagens PS - 22 mar 19 kl. 07:48

Svagt uppåt på Asienbörserna

Asienbörserna rör sig överlag svagt uppåt på fredagen där marknaden värderar den senaste penningpolitiska informationen från Federal Reserve. Från Japan har konsumentpriser presenterats som visade en minskad ökningstakt i kärninflationen vid 0,7 procent i mars, ned från 0,8 procent i februari. Japanska storbolagsindexet Nikkei 225 steg med 0,09 procent till 21 627,34, medan det bredare Topix-indexet ökade med 0,17 procent till 1 617,11.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Jag måste plocka kastanjer när det skymmer

Trädens frukter ska man plocka på landet, där ingen ser en, tycker Maria Maunsbach..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Forskare: ”Måste bli hög status att inte jobba så mycket”

Finns två strategier för att minska klimatavtrycken..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Svenskar jagar VM-platser på Stadion

Helgens finnkamp i Stockholm är en av få återstående chanser för svenskar att ta sig till friidrotts-VM i Doha. – Jag tror 4–5 till har chansen att nå VM, säger förbundskapten Karin Torneklint. Fredagen den 6 september är sista dagen för att ta en plats.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Ministern kritiserar förbud: ”Ynkligt”

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP) riktar kritik mot det utökade tiggeriförbud som Täby och Danderyd vill införa. Kommunerna vill, förutom tiggeri i allmänhet, också förbjuda uppsamling av kläder och pantburkar som folk lämnar in vid återvinningss.

Sydsvenskan - 20 timmar sedan

Svenska cykelbanor håller inte måttet – nya cykeltyper gör dem för smala

När mötena och omkörningarna blir fler ökar trafikriskerna..

Sydsvenskan - 20 timmar sedan

Sex reflektioner dagen efter MFF:s Europafest

Efter stora fotbollskvällar, dyker flera tankar alltid upp efter hand..

Sydsvenskan - 22 timmar sedan

Duplantis: Finnkampen ett bitterljuvt minne

15 år ung gjorde Armand Duplantis seniordebut med en tredjeplats i Finnkampen 2015. – Det är ett bitterljuvt minne. Det var min första seniortävling.

Sydsvenskan - Igår: 13:55

Kittel ser fram emot OS – och bjuder på skräck

Patrik Kittel och Well Done är fysiskt i Rotterdam men mentalt på väg till Tokyo..

Sydsvenskan - Igår: 13:40

Lena Philipsson släpper nytt

Lena Philipsson följer upp singeln "Maria Magdalena" med ännu en ny låt. Den nya singeln heter "Du ljuger" och handlar om att man inte måste vara perfekt. "Att man får prata om det som känns svårt också", säger Philipsson enligt ett pressmeddelande.

Sydsvenskan - Igår: 13:27

M-ledningen vill utreda slöjförbud i skolan

Flera moderata förbund har inför partistämman i oktober lämnat in motioner om att utreda ett slöjförbud i skolan. Men frågan splittrar partiet. Nu säger Moderaternas partistyrelse att man ställer sig positiv till att låta göra en statlig utredning om sl.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.