Världen Idag > Nyheter

Thursday, 22 August, 11:58

Världen Idag - 13 aug 19 kl. 16:23

Kyrkor kan ta över när Unplanned bio-stoppasTvå av Kanadas största filmkedjor utökar inte visningar av prolife-filmen Unplanned, trots ”chockerande” höga försäljningssiffror, skriver Life Site News. Samtidigt planeras premiärdatum i ett tiotal andra länder. Sverige är dock inte bland dem..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Unplanned, Kanadas, Life Site News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkorkan ta över när , Unplanned, bio-stoppas
Skånskan - 25 maj 16 kl. 01:00

Små­orternas bio­grafer räddas av riks­dagen

Opinion Om två vec­kor kommer riks­dagen att avvisa kul­tur­mi­nis­ter Alice Bah Kuhnkes för­slag till ny film­po­li­tik. Vik­tigast är att även den fö­re­slagna fi­nan­sieringen, höjd moms på bio­bil­jetter, stoppas.
Den här moms­höj­ningen, från sex till 25 pro­cent, skulle lett till en om­fat­tan­de biografdöd utan­för de stora städerna.

YA - 24 jul 19 kl. 10:00

Tjuvar på kyrkogården ska stoppas –  övervakningskameror föreslås

Efter alla stölder på kyrkogården funderar nu kyrkorådet på att sätta upp övervakningskameror för att stoppa tjuvarna. – Stölderna har kostat oss mer än en halv miljon kronor, säger kyrkorådets ordförande, Jörgen Jönsson..

GöteborgsPosten - 30 apr 14 kl. 09:56

SF-Bio stoppar SD-reklam

Sverigedemokraternas reklamfilm i Göteborg stoppas av SF Bio. Motiveringen är att filmföretagets personal inte känner sig säkra..

SR - 30 apr 14 kl. 10:50

SF Bio stoppar SD-reklam

Sverigedemokraternas reklamfilm i Göteborg stoppas av SF Bio. Motiveringen är att filmföretagets personal inte känner sig säkra, uppger tidningen GP..

SVT - 30 apr 14 kl. 11:13

SF Bio stoppar SD-reklam

Sverigedemokraternas reklamfilm i Göteborg stoppas av SF Bio. Anledningen är att personalen inte känner sig säkra, det skriver Göteborgs-Posten.

SR - 16 okt 14 kl. 13:17

Skräckfilmen "Annabelle" stoppas på bio

Den nya, amerikanska skräckfilmen "Annabelle" stoppas nu på flera biografer i Frankrike..

BT - 14 feb 11 kl. 14:44

Kyrkor bör prioriteras framför församlingshem

Svenska kyrkan i Borås har ett fastighetsbestånd som vida överstiger behovet. På grund av medlemstappet under senare år måste kyrkan spara. Men undanta Norrmalms kyrka från det, menar Roger Olsson.

Dagen - 22 mar 11 kl. 11:47

Process med namnbyte stoppas

Svenska kyrkans internationella nämn gör en minipudel och drar tillbaka förslaget om namnändring från Hela världen till Act alliance. Ombud på Kyrkans världsdag ska först få säga sitt.

- Vi är inte döva, och känner att vi behöver lyssna in opinionen mot och för namnbytesförslaget, säger Anders Åkerlund, ordförande i nämnden, till Kyrkans tidning.

GöteborgsPosten - 12 mar 19 kl. 15:00

Spotify stoppas i kyrkorna

"Ett steg tillbaka." Efter 31 mars får Spotify inte länge användas vid begravningar, dop och bröllop i svenska kyrkor..

Helsingborgs Dagblad - 18 maj 12 kl. 14:17

"The dictator" stoppas i Tadzjikistan

Tadzjikistan vägrar att visa Sacha Baron Cohens senaste komedi "The dictator" på bio, uppger nyhetsbyrån AFP. Skälet som anges är att alla biografer är fullbelagda. ?

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Adaktusson anmäler SVT och DN

Riksdagsledamoten Lars Adaktusson har via sitt juridiska ombud advokat Rolf Åbjörnsson anmält sin tidigare arbetsgivare Sveriges Television (SVT) till Granskningsnämnden. Dagens Nyheter (DN) anmäldes till Allmänhetens Pressombudsman redan i juni..

Världen Idag - 2 timmar sedan

Stakset ber mamma om förlåt i ny låt

I fredags släppte Sebastian Stakset sin nya låt, ”Mamma förlåt”, i samarbete med den unge ”gangsterrapparen” Einár. Det uppmärksammades av såväl Nyhetsmorgon i TV 4 som Kulturnyheterna i SVT och Sveriges Radio, som intervjuade artisterna i studion..

Världen Idag - 3 timmar sedan

Unikt uttalande: Iran medger kristet skeende i landet

Massomvändelser pågår ”rakt framför våra ögon”. Det sade Mahmoud Alavi, minister med ansvar för underrättelsetjänsten i Iran, nyligen när han talade vid en samling för shiamuslimska ledare. Där erkände han också det som landets företrädare annars förnekat: att Iran arbetar aktivt för att stoppa omvändelser till Kristus..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Det är ett liv av att ge vidare gåvor av nåd från Gud till medmänniskan.

2 Mos 19:3–8 Rom 12:3–8 Vi lever i en mycket speciell tid. Det finns gott om orosmoln, lätta att upptäcka, på så många områden i vårt land i dag. Samtidigt är vi många som upplever hur öppet det är för evangeliet i människors hjärtan.

Världen Idag - 11 timmar sedan

Ett äktenskap i Anden

Analogin mellan Jesu och brudens relation och mannens och hustruns visar att äktenskapet inte bara är en praktisk samlevnadsform, utan att det finns en slags sakramental dimension i den – sakramental i den meningen att man i en fysisk ordning som Gud inrättat och Kristus välsignat möter en andlig verklighet, skriver Anders Gerdmar..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Brexit – bra eller dåligt för Israel?

Om den brittiske statsministern Boris Johnson får som han vill, och lämnar den Europeiska unionen den 31 oktober, kommer det internationella samfundet att stå inför en politisk vattendelare som med tiden kan liknas vid den Westfaliska freden 1648.  Trots att EU-kommissionen vill tona ner konsekvenserna av ett brittiskt utträde ur EU så är en sak klar: Nu skrivs historia. Efter ett brittiskt utträde ur Europeiska unionen kommer EU aldrig mer att vara sig likt.

Världen Idag - 4 timmar sedan

TV3 kan lära kyrkan om synd och omvändelse

Sommarens tv-tablåer har som brukligt präglats av repriser. Ett program som har kört mängder med gamla avsnitt är TV3:s Lyxfällan. Egentligen är det en rätt enahanda programidé: Programledarna åker hem till ett hushåll som tappat kontrollen över sin ekonomi.

Världen Idag - 4 timmar sedan

De ropade om Guds eld över Sverige

Att Guds eld ska beröra Sverige och att en ny våg av missionärer ska gå ut från landet. Sådana böner präglade årets Nationella bönekonferens på Ralingsås som i vanlig ordning gästades av den svenska bönerörelsens nya frontsoldater – bedjarna från Tanzania..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Ekumeniskt kvinnoråd i blåsväder efter uttalanden

Flera frikyrkliga samfund stödjer Sveriges ekumeniska kvinnoråd. Men kritiker ifrågasätter stödet med hänvisning till teologiskt tveksamma uttalanden om bland annat polygami och abort från rådets generalsekreterare..

Världen Idag - 21 timmar sedan

Splittrat i synen på ”biblisk feminism”

Diskussionen om Sveriges ekumeniska kvinnoråd har lett vidare till att kristna lekmän och ledare diskuterar om ”kristen feminism” överhuvudtaget finns, och vad det i så fall är..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.