DI > Ekonomi

Sunday, 18 August, 04:49

DI - 13 aug 19 kl. 16:28

Skynda på med ny ministertillsättningLEDARE. Arbetsförmedlingens chef Mikael Sjöberg ska sluta, men ingen efterträdare har utnämnts. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson ska bli EU-kommissionär, men ingen efterträdare på hennes statsrådspost har utsetts..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ledare, Mikael Sjöberg, Ylva Johansson, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skyndapå med ny , ministertillsättning
Kristianstadsbladet - 05 jul 12 kl. 10:51

Mattias Asper öppnar för en fortsättning nästa år

Mjällby är nära att erbjuda Mattias Asper nytt kontrakt.
Nu överraskar veteranmålvakten alla med att öppna för en fortsättning, trots allt snack om att lägga av. ?

Regeringen - 17 sep 12 kl. 09:16

Insats för snabbare bosättning av nyanlända flyktingar

Regeringen föreslår i budgetpropositionen två olika insatser för att påskynda och förbättra nyanlända flyktingars bosättning i en kommun. Dels ersätts den grundersättning som kommunerna i dag får för att ta emot nyanlända flyktingar med ett prestationsbaserat stöd, dels ska kommunerna få kostnadstäckning för eventuella hyreskostnader för tomma bostäder i avvaktan på att nyanlända kan flytta in. Pressmeddelande: Insats för snabbare bosättning av nyanlända flyktingar Arbetsmarknadsdepartementet, 17 september 2012.

YLE - 12 apr 17 kl. 17:32

Patrik och hans besättning räddade nedkylda ur stormande hav

Gränsbevakningen premierade på onsdag kapten Patrik Norrgård och besättningen ombord på Borerederiets fartyg Norstream. Besättningen lyckades rädda alla ombord på fraktfartyget Fluvius Tamar som sjönk i Engelska kanalen i januari. Det blåser hårt.

YLE - 13 maj 14 kl. 06:23

Vapaavuori vill skynda på varvsköp

Näringsminister Jan Vapaavuori strävar att så snart som möjligt inleda regelrätta förhandlingar om köpet av varvet i Åbo. Det handlar om veckor snarare än månader, tror han. Miniater Vapaavuori befinner sig som bäst i Seoul, där han träffat ledningen för varvskoncernen STX samt Sydkoreas handels- och industriminister Song Jick-yoon.

DI - 24 nov 16 kl. 12:23

Därför vill Byggpartner skynda långsamt

Börsdebuten stundar för entreprenadbolaget Byggpartner. Men för att klara av att utmana storspelarna i branschen handlar det om att skynda långsamt, menar vd:n Sverker Källgården: ”Vi vill inte ta jättekliv och fördubbla vår omsättning på två år.”.

DN - 18 nov 14 kl. 15:12

Riksbanken vill skynda på hushållens amorteringar


Finansinspektionens amorteringskrav räcker inte, menar riksbankschefen Stefan Ingves som vill se ett paket av åtgärder mot hushållens skuldsättning. Amorteringen av bolånen borde gå fortare än maximalt 32 år, anser vice riksbankschefen Per Jansson..

Cornucopia - 07 apr 16 kl. 09:26

Enda SVT hittade i Panamapappren var en 85-åring, som själv begärt rättning 2013

Så har Det Stora Avslöjandet och Stora Skandalen (tm) varit. Enda svensken man nu pekat ut var en 85-åring.

85-åringen verkar inte ens varit inblandad, utan det är 85-åringens advokat som hanterat kontakterna med Panama.

Skånskan - 21 aug 18 kl. 14:00

Vill skynda med äldreboende

höör Skånska Dagbladet intervjuserie med Höörs toppkandidater går vidare. I dag är det dags för Kristdemokraternas Erik Mårtensson som är tillbaka som nummer ett på partiets lista. Han vill bland annat att de politiska kostnaderna ska minska ytterligare och att det skyndas på med ett kommunalt äldreboende.

DN - 07 feb 17 kl. 21:33

Martin Gelin: Trump-minister tillsatt med kontroversiell metod

Donald Trumps tilltänkta skolminister Betsy DeVos tillsattes i dag med minsta möjliga marginal i senaten. Vicepresidenten Mike Pence tvingades hoppa in för att lägga den avgörande rösten. Det är första gången i USA:s historia som en ministertillsättning har skett med denna kontroversiella metod..

Dagens PS - 14 jun 18 kl. 10:29

JUST NU: Kursen faller – aktien ”reades ut”

Stockholmsbörsen har inlett torsdagshandeln med lägre kurser, i linje med ledande börser i Europa och utvecklingen i Asien. Efter 72 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,31 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade backat 0,36 procent. Störst vinnare på torsdagens börs är de två fusionsaktuella bolagen Tele2 och Com Hem som fått eld i baken efter morgonens planerade schackdrag från Stenbecksfärens Kinnevik som nu föreslår att dela ut hela innehavet i MTG till aktieägarna.

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Fler yrkesförare kör för fort – taxi toppar

Yrkeschaufförerna bryter allt oftare mot hastighetsbegräsningar, visar mätningar som försäkringsbolaget Folksam har gjort. .

DI - 8 timmar sedan

Golfaren som regerar i sociala medier

Av alla golfare är det bara Tiger Woods som har fler följare på Instagram. Paige Spiranac har bara en 58:e plats på Ladies European Tour som karriärbästa – men hon är en vinnare i….

DI - 9 timmar sedan

Vd:n: “Bemötandet var ovärdigt och förnedrande”

Veckans resenär är Mia Spendrup, vd för Loka Brunn och Grythyttans Gästgiveri..

DI - 10 timmar sedan

Familjen Lundgren har gjort stenhårda affärer i fem generationer

Riksbankens svarta fasad och gatstenarna på Brunkebergstorg i Stockholm kommer båda från Hallindens Granit, ett familjeföretag som jobbat med sten i fem generationer. .

DI - 11 timmar sedan

Här lever flottarkärleken - “äventyret är att själv lösa situationen”

I snart 40 år har tiotusentals människor byggt sina egna flottar och långsamt glidit nedför Klarälven. .

DI - 12 timmar sedan

Förtvivlan och ilska river sönder världen

Ingen musikartist har blivit symbol för framåtblickande och ständig utveckling som gruppen Beatles. Det är därför inte överraskande att en visionär Beatles-låt ringar in en av de….

DI - 12 timmar sedan

Lövin: ”Den som är satt i miljöskuld är icke fri”

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin återanvände tidigare S-ledaren Göran Perssons bevingade ord som finansminister – "Den som är satt i skuld är icke fri" – när hon sommartalade….

DI - 12 timmar sedan

Hans bok om ålens hemlighet har blivit en internationell skräll

Ålen har genom årtusenden konfunderat forskare. I dag är ålfrågan naturvetenskapens heliga graal.  Förlagen i USA slogs om rättigheterna till Patrik Svenssons bok om den långsmala….

DI - 13 timmar sedan

Statsvetare: ”Rimligt att han får röra på sig uppåt”

Uppgifter till Di gör gällande att civilminister Ardalan Shekarabi är nära att ta över posten som arbetsmarknadsminister..

DI - 13 timmar sedan

Revanschläge: Oväntat styrkebesked för utbombade kronan

Det är inte bara börskurser och räntor som golvats av den senaste tidens marknadsoro.  Också på valutamarknaden märks raset i riskaptiten, men kronan har stått emot den senaste….Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.