YLE > Finland

Saturday, 24 August, 06:36

YLE - 13 aug 19 kl. 16:16

Strålsäkerhetscentralen om olyckan i Ryssland: Ingenting att oroa sig överOlyckan i nordvästra Ryssland har inte påverkat strålningsnivåerna i Finland, uppger Strålsäkerhetscentralen. I närheten av olycksplatsen har ryska meteorologer uppmätt sextonfaldiga strålningsnivåer, men också det är mindre strålning än vad vi utsätts för under en vanlig flygresa..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ryssland, Finland, Strålsäkerhetscentralen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Strålsäkerhetscentralenom , olyckani , Ryssland, Ingentingatt , oroasig över
YLE - 02 nov 16 kl. 05:00

Strålsäkerhetscentralen vill granska radonhalterna i alla landets skolor

Strålsäkerhetscentralen, STUK, har inlett en riksomfattande kampanj för att utreda hur mycket radon det finns i landets skolor. - Vi hoppas att så många som möjligt deltar för det är viktigt att utreda hur mycket av den radioaktiva ädelgasen radon det finns i landets skolor, säger forskaren Katja Kojo vid Strålsäkerhetscentralen. Ett brev med instruktioner på hur mätningarna ska göras och vem som kan göra dem har gått ut till landets alla kommuner.

YLE - 08 sep 16 kl. 15:43

Juha Sipilä: Strålsäkerhetscentralen avgör slutligt Fennovoimas öde 2018

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att Strålsäkerhetscentralen år 2018 slutligt avgör om kärnkraftsverket Fennovoima verkligen byggs. Då ska myndigheten komma med det sista och avgörande utlåtandet i den långa processen mot ett fungerande kärnkraftverk. - Om utlåtandet inte är positivt blir det inget tillstånd, sa Juha Sipilä under höstsessionens första frågestund i riksdagen.

HBL - 24 feb 15 kl. 14:06

16 forskare lämnar Strålsäkerhetscentralen

16 forskare tvingas lämna Strålsäkerhetscentralen STUK på grund av minskade statliga anslag. Samarbetsförhandlingarna är avslutade och centralen uppger att färre än tidigare planerat behöver gå.
STUK:s anslag kommer att minska med ungefär tre miljoner euro fram till år 2017.

YLE - 03 okt 17 kl. 17:55

Lätt radioaktivitet i Helsingfors - ofarligt säger Strålsäkerhetscentralen

Strålsäkerhetscentralen har registrerat små halter radioaktiva ämnen i Helsingfors. Radioaktiviteten har noterats sedan i torsdags och den är ofarlig för människor och miljö..

YLE - 26 okt 17 kl. 20:46

Strålsäkerhetscentralen: Fennovoima måste förbättra tillsynen innan bygget inleds i Pyhäjoki

Fennovoima måste förbättra övervakningen av företagen som deltar i byggandet av ett nytt kärnkraftverk innan själva byggarbetet av kärnkraftverket i Hanhikivi i Pyhäjoki kan inledas, kräver Strålsäkerhetscentralen..

YLE - 25 feb 19 kl. 12:30

Olkiluoto 3:an får grönt ljus - "Anläggningen är säker", säger Strålsäkerhetscentralen

Strålsäkerhetscentralen Stuk beviljar driftstillstånd för Industrins Krafts nya kärnkraftsenhet OL3 i Euraåminne. I ett utlåtande till Arbets- och näringsministeriet säger Stuk att det inte finns några hinder för tillståndet, reaktorn är säker att använda. Slutligt beslut fattar statsrådet..

YLE - 14 jun 18 kl. 04:30

Positiv publicitet och sträng säkerhet – Ryssland redo för fotbolls-VM

Positiv publicitet och sträng säkerhet står i fokus för värdlandet Ryssland när fotbolls-VM sparkar igång i dag. Samtidigt lyfter medborgaraktivister fram en egen agenda..

YLE - 25 feb 14 kl. 18:52

Nytt kärnkraftsavtal med Ryssland

Finland och Ryssland har i dag slutit ett samarbetsavtal om fredligt bruk av kärnkraft. Det senaste avtalet gick ut för tio år sedan, och slöts redan 1969 med Sovjetunionen. Flera ryska medier hade i dag skickat journalister till Helsingfors för att bevittna hur Finlands näringsminister Jan Vapaavuori (Saml) och Rosatoms generaldirektör Sergej Kirijenko undertecknade det nya avtalet.

YLE - 20 apr 16 kl. 14:01

Strålningen i Finland efter Tjernobyl

1987, ett år efter olyckan i Tjernobyl, är naturen ännu påverkad av radioaktivt nedfall och strålning. Tv-nytts redaktör Benita Enqvist intervjuar Olli Pakkala på Strålsäkerhetscentralen om strålningen och farorna med den. Olli Pakkala menar att strålningen inte är så mycket att oroa sig för.

YLE - 09 mar 16 kl. 09:13

Stuk om strålningen: Det är nog "nolot" för oss

Den radioaktiva läckan i Stuks lokaler har försvunnit, men kan ha kommit från strålsäkerhetscentralens egna behållare. Enligt överinspektör Mikael Moring på Strålsäkerhetscentralen Stuk kan ämnet Cesium-137 ha kommit från Strålsäkerhetscentralens egna behållare eller från ett företag som hanterar avfall i Stuks utrymmen. - Vi hanterar ju i viss mån strålkällor i vår egen verksamhet men så finns det i samma hus ett litet företag som hanterar avfallshanteringen av små strålkällor från industrin, säger Moring.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Nya mediciner ger ebolasköterska hopp - minns misstro och våld mot utländsk hjälparbetare: "Jag minns oron i blicken, de många barnen"

Kommer de in i tid kan vi hjälpa dem. Men de flesta kommer för sent. Sjukskötaren Anna Sjöblom bär de insjuknade barnen på sin näthinna.

YLE - 1 timme sedan

Kommentar: Regeringen åkte spårvagn i 5 minuter, steg av och började slira - väljarna får allt svårare att veta vad som gäller

Drygt två månader har gått sedan en brokig men enig regering tog sjuans spårvagn från Ständerhuset till centrumbiblioteket Ode för att presentera sitt program. Nu påminner ordningen i regeringen mera om treans spårvagn på fredagskvällarna förr i världen, skriver Svenska Yles politikreporter Magnus Swanljung..

YLE - 13 timmar sedan

Sex timmars arbetsdag blir dyrt - men ger gladare arbetstagare som hinner hem i tid för att tända grillen

Arbetstagaren är effektiv i sex timmar - sedan sjunker produktiviteten. Men ska vi ha den här omställningen tvingas samhället betala mer under flera år, innan vi ser alla de positiva effekterna, säger experter. Och hur mäter man effekten av den glada arbetstagaren som får åka hem och tända grillen i tid?

YLE - 13 timmar sedan

Vacker fotokonst av fult plastskräp ställs ut i Hangö – pengarna för tavlor som säljs går till välgörenhet

Plastskräp som plockats från stränderna i Hangö kan bli riktigt vacker konst. Det bevisar Hangökonstnär Johanna Sandin med sina fototavlor som hon ställer ut på stadshusgalleriet i Hangö..

YLE - 13 timmar sedan

Polisen inleder förundersökning gällande tre riksdagsledamöter misstänkta för hets mot folkgrupp

Polisen har nu inlett en förundersökning kring Päivi Räsänens (KD), Hussein al-Taees (SDP) och Juha Mäenpääs (Sannf) uttalanden. Riksdagsledamöterna misstänks för hets mot folkgrupp..

YLE - 15 timmar sedan

Nu återvänder regnet - fortfarande störningar i metrotrafiken

I morse drabbades huvudstadsregionen av översvämmade gator, en vattenskada i ett köpcentrum och störningar i metrotrafiken på grund av den häftiga nederbörden..

YLE - 15 timmar sedan

Köttet i skottgluggen då Amazonas brinner - men mest importerar vi pappersmassa från Brasilien

De stora skogsbränderna i Amazonas upprör i dag en hel värld. Internet har exploderat och finansminister Mika Lintilä vill utreda ett importförbud för brasilianskt nötkött..

YLE - Igår: 04:19

Rikets sal förstördes i brand i Pöytyä - polisen har gripit en person

UPPDATERAD. Jehovas vittnens Rikets sal förstördes fullständigt i en brand i Pöytyä, i Egentliga Finland under fredagsmorgonen. Polisen utreder branden som grovt sabotage..

YLE - 16 timmar sedan

Sjundeå satsar all energi på nytt skolcentrum - nu behövs det flera barnfamiljer

Det nya skol- och välfärdscentret är Sjundeås största satsning under de kommande åren. Samtidigt som ekonomin går sämre än beräknat kämpar kommunen med att stärka dragningskraften och locka till sig nya barnfamiljer..

YLE - 16 timmar sedan

"Ungdomar dricker inte mindre alkohol, men de kanske har blivit bättre på att ljuga om saken"

Andelen ungdomar som väljer att vara nyktra har minskat under de senaste två åren, visar en studie som social- och hälsovårdsministeriet låtit genomföra. Forskare och ungdomar är skeptiska till resultatet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.