DI > Ekonomi

Thursday, 22 August, 06:35

DI - 13 aug 19 kl. 16:13

Ny optimism raderar ut nedgångarna på StockholmsbörsenOptimismen kring handelskonflikten mellan USA och Kina har fått Stockholmsbörsens storbolagsindex att återhämta sig från minus 1,4 procent till närmare nollstrecket på en halvtimma. Bland vinnarna syns verkstadsbolag som Atlas Copco som rörde sig upp drygt 3 procentenheter på nyheterna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, USA, Kina, Stockholmsbörsens, Atlas Copco

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny optimism, raderarut , nedgångarna, Stockholmsbörsen
Realtid - 06 feb 18 kl. 09:07

Efter USA-nedgången: Stockholmsbörsen ned 1,8 procent

På måndagen föll USA-böserna kraftigt. Stockholmsbörsen sjönk 3,9 procent vid öppning, men återhämtade sig till -1,8 procent på tisdag förmiddag..

Realtid - 06 feb 18 kl. 09:07

Efter USA-nedgången: Stockholmsbörsen ned 2,3 procent

På måndagen föll USA-böserna kraftigt. Stockholmsbörsen sjönk 3,9 procent vid öppning, men återhämtade sig till -2,3 procent på förmiddagen..

Cornucopia - 11 dec 18 kl. 08:21

Nytt årslägsta på Stockholmsbörsen

Under måndagen stängde Stockholmsbörsen på ett nytt årslägsta. De amerikanska börserna återhämtade sig dock mot slutet för att stänga precis över nollan, så vi får se hur det går på de europeiska börserna idag.
Dagschart OMXS30

Både storbolagsindexet OMXS30 och det bredare OMXSPI stängde alltså måndagen på dagslägsta, veckolägsta och nytt årslägsta.

Dagens PS - 23 mar 18 kl. 09:09

Nattsvart start på Stockholmsbörsen

Öppnar med ett omedelbart fall på 0,7 procent. En aktie går dock mot strömmen. Det är MTG som utmärker sig på en i övrigt dyster Stockholmsbörs med en uppgång på 1,5 procent, rapporterar DiTV:s Börsmorgon.

DI - 09 feb 18 kl. 08:18

Måttlig nedgång väntas på Stockholmsbörsen

Trots torsdagskvällen börsfall i New York och nedgångarna i Asien väntas en måttlig nedgång på Stockholmsbörsen. Med cirka 50 minuter kvar indikeras en nedgång på 0,4 procent på OMXS30 i förhandeln på handelsplattformen IG Markets.  .

DI - 07 apr 14 kl. 09:58

Stockholmsbörsen: Alfa Laval trotsar nedgången

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan med ett nedställ, sedan både asiatiska och amerikanska index tappat mark med teknologibolagen i spetsen för nedgångarna. I Stockholm var nedgången bred, med röda noteringar för alla sektorer..

DI - 01 sep 15 kl. 13:42

Stockholmsbörsen: Vind i seglen för Elekta

Stockholmsbörsen hade vid lunchtid återhämtat något av morgonens nedgång, men handlades fortfarande klart under nollstrecket. Nedgångarna följde på svaga marknader i New York, bleka makrodata från Kina och stora nedgångar i Tokyo..

Cornucopia - 03 jul 19 kl. 18:14

Stockholmsbörsen åter nära all time high

Stockholmsbörsen var uppe och vända på nivåer mycket nära all time high under dagen. En rätt radikal utveckling med tanke på hur sencykliskt vi är i konjunkturcykeln, och det finns en avsevärd risk att en och annan fartblind och oerfaren kommer bränna sig framöver.
Dagschart OMXSPI.

DI - 04 jul 13 kl. 15:02

Stockholmsbörsen: Ökad optimism efter Draghis besked

Stockholmsbörsen har stärkts ytterligare i torsdagshandeln efter räntebeskeden från ECB och Bank of England. Marknadens blickar är nu riktade mot ECB-ordföranden Mario Draghis pågående presskonferens, vilken inleddes klockan 14.30.

DI - 27 maj 14 kl. 13:03

Stockholmsbörsen: Nedgången bromsar

Stockholmsbörsen fortsatte att handlas på minus under tisdagen, men nedgångarna dämpades framemot lunchtid..

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 16 kl. 09:13

Stockholmsbörsen backar

Stockholmsbörsen inleder dagen med sjunkande kurser, i likhet med de ledande Europabörserna. Efter tio minuters handel hade OMXS-index gått ner med 1,5 procent.Nedgångarna följer på ras i Kina, efter att oljepriset återigen sjunkit.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Räntor och valutor: Dollarn stärktes av Fed-protokollet

USA-räntorna steg och dollarn stärktes i spåren av Fed-protokollet på onsdagen, som inte visar på någon förutbestämd räntesänkningsbana..

DI - 45 minuter sedan

Vi måste stå upp för Hongkong

Är vi på väg mot ett nytt Tianmen Square? Trettio år senare står det och väger. Över en miljon Hongkongbor på gatorna i protest mot ett nytt lagförslag..

DI - 1 timme sedan

Japans industri–PMI steg marginellt

Inköpschefsindex för den japanska tillverkningsindustrin steg till 49,5 i augusti, jämfört med föregående månads 49,4, enligt preliminär statistik. .

DI - 1 timme sedan

Marcon: Då kan Ryssland släppas in i G7 igen

Det måste ske framsteg i Ukraina innan det blir aktuellt att släppa in Ryssland i G7 igen, och bilda G8..

DI - 1 timme sedan

Inslee lämnar presidentkampen

Kampen om att bli Demokraternas presidentkandidat i nästa års USA-val har blivit en aspirant fattigare..

DI - 1 timme sedan

VW i namnstrid med tyska högerpopulister

Volkswagen riskerar att få sitt namn förknippat med Alternativ för Tyskland i höst. Nu kräver bilföretaget att deras namn tas bort från det politiska mötet..

DI - 1 timme sedan

Presidentbyte i Argentina hotar Malmströms superavtal

Det färska frihandelsavtalet mellan EU och Mercosur, som handelskommissionär Cecilia Malmström varit en drivande kraft bakom, kan vara i fara. .

DI - 1 timme sedan

Detta händer torsdagen den 22 augusti

På torsdagen släpper bland andra strålbehandlingsbolaget Elekta och bostadsutvecklaren Oscar Properties sina rapporter för andra kvartalet..

DI - 7 timmar sedan

Succéförfattarens bästa börstips: ”Har handlat väldigt mycket”

På torsdagen släpps den sjätte boken i Millenniumserien, ”Hon som måste dö”.  I en intervju med Di berättar författaren David Lagercrantz om sitt nästa bokprojekt, varför han har….

DI - 8 timmar sedan

Inverterad räntekurva igen – andra gången på en vecka

Spreaden mellan räntan på den 10-åriga amerikanska statobligationen och den korta 2-åriga dito inverterade återigen kort på onsdagskvällen – den andra gången på en vecka,.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.