Sydöstran > Nyheter

Monday, 19 August, 15:51

Sydöstran - 13 aug 19 kl. 16:11

Magnifika monument - i kartong och papperSebastian Blomqvist, 37, skapar magnifika monument som påminner om antiken och romarriket - men inte i marmor utan i kartong och papper..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Blomqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Magnifika, monumenti , kartongoch , papper
HBL - 09 apr 15 kl. 19:42

Papper ger plats för kartong

Pappersproduktionen i Finland minskar i år och nästa år, spår Pellervo ekonomisk forskning PTT. I stället ökar produktionen av kartong nu.PTT anser i sin färska prognos att det inte är omöjligt pappersmaskiner stängs i Finland i år.

Regeringen - 13 feb 18 kl. 14:54

Remiss av förslag till ändringar i industriutsläppsförordningen (2013:250) för att genomföra BAT-slutsatser för produktion av massa, papper och kartong

Här kan du ta del av till vilka instanser regeringen har remitterat Förslag till ändringar i industriutsläppsförordningen (2013:250) för att genomföra BAT-slutsatser för produktion av massa, papper och kartong..

HBL - 06 aug 13 kl. 20:53

Kartong och Asien är skogsbranschens ljusglimtar

Pappersindustrins svaga utsikter tynger de finländska skogsbolagen.I dagsläget finns tillväxtpotentialen i förpackningsindustrin och på den växande asiatiska marknaden. Skogsbranschens konsult Rainer Häggblom listar problemen: efterfrågan på tryckpapper sjunker på grund av tidningarnas svårigheter, exporten i Europa går trögt och Finlands konkurrenskraft är svag.

GöteborgsPosten - 18 jan 18 kl. 15:56

"Modig" satsning på kartong av Nintendo

Högteknologi + papper = succé? Genom att kombinera kartong med spelkonsolen Switch kommer spelare kunna skapa allt från pianon till fiskespön..

Kristianstadsbladet - 09 aug 11 kl. 06:30

Lägret blir till utsmyckning och papper

Efter jamboreens slut förvandlas nu scoutlägret, byggt för 40?000, till papper och rondellutsmyckningar. - När besökare tog fram kameran och förevigade det man hade byggt, det var en fantastisk känsla, säger funktionären Mads Larsen.

BT - 09 jan 11 kl. 08:54

Kastad kartong kostade13-åring ny mobiltelefon

13-årige Leif Långström sparade ihop till en mobiltelefon. Efter ett tag krånglade telefonen och han fick en lånetelefon medan den nya lagades. Men hans mamma råkade slänga kartongen till lånetelefonen och då fick han inte tillbaka sin nyinköpta telefon.

YLE - 06 sep 15 kl. 08:00

Teheran restaurerade monument av Eila Hiltunen

Ett för den stora publiken relativt okänt monument av skulptören Eila Hiltunen har restaurerats till sin forna glans i Irans huvudstad Teheran. Monumentet Palmdungen installerades 1975 i samband med en utbyggnad av Mellatparken i Teheran. Den nyinstallerade Palmdungen 1975.

Kristianstadsbladet - 17 maj 19 kl. 06:00

Barocka skulpturer ska lura ögat – "Det är 95 procent papper”

Barocka stiluttryck och en förkärlek för anatomi och arkitektur formar Sebastian Blomqvists skulpturer. Hans storslagna verk vilar på en grund av kartong, men ska när de är färdiga kunna tas för gjorda i sten. ”Trompe l'oeil-tekniken, att lura ögat, det är lite det jag håller på med också”, säger han..

Magazin24 - 15 sep 11 kl. 16:11

Okänd dumpade kattungar i kartong

Andra fallet av katter i kartong i Köpingstrakten. För några år sedan skrev Magazin24 om de så kallade "kartongkatterna", ett antal kattungar som hittades i en kartong i Köping.
Igår var det dags igen, en privatperson ringde till Djurskyddet Kattvännerna i Köping efter att gjort ett makabert fynd.

SvD - 02 okt 15 kl. 09:55

Magnifika bilder på övergivna hus

Den tyske fotografen Christian Richter reser runt för att fotografera övergivna rum, teatrar, pooler och lager runt om i Europa. I 13 magnifika bilder kan vi se det magnifika och konstnärliga resultatet. Följ även hans Instragramflöde för fler bilder: https://instagram.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 5 minuter sedan

Kommunalt bostadsbolag gör reklam för pizzamaskin - ”Ett sätt att visa vårt utbud”

Under måndagen gjorde det kommunala bostadsbolaget Karlskronahem reklam på sin Facebook-sida för ett privat företag som säljer pizza. Senare under dagen raderades två av inläggen. .

Sydöstran - 15 minuter sedan

Tusenlappar mer för senare pension

Att förlänga arbetslivet ett år kan öka pensionen med flera tusenlappar varje månad. En tumregel är att pensionen ökar mellan sex och elva procentenheter i månatlig utbetalning för varje extra år i arbete efter 65, enligt en ny rapport från Pensionsmyndigheten..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Tv-toppen: Avslutande allsång sågs av flest

1,5 miljoner tv-tittare såg Sanna Nielsen och en blandad skara artister sjunga ut sommaren i säsongens sista "Allsång på Skansen". I övrigt letar sig ett par säsongspremiärer in på topplistan, så som långköraren "Fångarna på fortet", med näst flest tittare..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Konkurs: Stora skulder för gamla glassbåten

Bolaget som hade den tidigare glassbåten hade stora skulder. Det visar förvaltarberättelsen efter konkursen..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Stjärntätt på Finnkampen – 17 VM-svenskar

Sydöstran - 30 minuter sedan

Emery: Vi vill aldrig möta Liverpool

Sydöstran - 30 minuter sedan

19-åringen vill överklaga Asap Rocky-dom

Sydöstran - 30 minuter sedan

Dyrare dela Volvobilar

Sydöstran - 30 minuter sedan

Skandaler och gamla favoriter i höstfilmerna

Rafflande journalistik och folkkära personligheter som Hasse och Tage och Sara Lidman förgyller svensk film i höst. Och lagom till jul blir det musikaldags..

Sydöstran - 1 timme sedan

Sydöstran i dag för fem år sedan: Stängde sin fotobutik efter 48 år

Det här är lite av vad som stod att läsa i Sydöstran för fem år sedan. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.