Expressen > Nyheter

Wednesday, 21 August, 18:42

Expressen - 13 aug 19 kl. 16:05

Unika fyndet från kriget: ”Tusentals har visat intresse”Under en veckas tid har arkeologen Magnus Stibeus och hans kolleger grävt ungefär 100 meter söder om Kalmar slott.Och sista dagen gjorde de ett riktigt fynd: en unikt välbevarad timmerkista från Kalmarkriget.– Det har varit tusentals människor som har kommit för att kolla, det är ett jättestort intresse, säger Magnus Stibeus, arkeolog..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Magnus Stibeus, Kalmar, Kalmarkriget

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Unika, fyndetfrån , krigetTusentals har , visat, intresse
Blekinge Läns tidning - 01 feb 17 kl. 21:00

Fyndet visar på ett stadsbygge i ilfart

Kungens order var en enorm utmaning. På ön Trossö skulle Sveriges största örlogsstad byggas. Men allt gick rasande fort, vilket det unika fyndet Blekinge nu kan hjälpa till att visa.

Aftonbladet - 20 jul 11 kl. 14:46

Unika fyndet: landets äldsta snöre... eller?

Unikt fynd på stenåldersboplats i MölndalSveriges (förmodligen) äldsta snöre har grävts fram..

SN - 30 okt 15 kl. 09:20

TV: Kolla in unika fyndet under ytan

Nyköpingsföretaget Buvi undervattensinspektion har i dagarna hittat en bil och ett kassaskåp i Göta Kanal. Hur och varför de har hamnat där är oklart..

BT - 17 nov 16 kl. 06:10

Unika fyndet: Fladdermöss bosatte sig – i sovrummet

Therése Börenskogh hörde krafs och andra ljud vid elementet och öppnade ventilationen intill – däri gjorde hon sedan en udda upptäckt: Fem fladdermöss kröp runt i sovrummets ventilationsutrymme..

YA - 15 sep 17 kl. 18:00

Unika fyndet: en helvit kräfta

Kent Jönsson har fiskat kräftor hela livet - men aldrig förr har han fått upp en vit kräfta..

SVT - 12 maj 17 kl. 09:50

Unika mumier i Jemen ruttnar på grund av kriget

Unika mumier ruttnar i Sanaas universitetsmuseum i Jemen på grund av kriget i landet. De ständiga elavbrotten och bristen på kemikalier har fått bakterier att frodas i de mångtusenåriga kulturskatterna..

Kristianstadsbladet - 15 nov 12 kl. 06:10

De är större än kriget

Foto: Margarita Kabakova
Vitryska journalisten Svetlana Aleksijevitjs verk "Kriget har inget kvinnligt ansikte" är ett oratorium med en mängd kvinnliga röster från Andra världskriget som har förblivit tysta. Tills nu. Kulturskribent och förläggare Mikael Nydahl drabbas av ett storslaget verk.

SR - 15 mar 15 kl. 14:00

Unika bilder: Så har kriget slagit mot kulturskatterna i Syrien

Ovärderliga världsarvs­skatter har under kriget i Syrien skadats eller helt förstörts. Via FN:s sattelitbilder – som egentligen tas fram för att bedöma skador på infrastrukturen – kan man se hur historiska platser och arkeologiska världsarv plundrats eller bombats till oigenkännlighet. Här är före- och efterbilder som släppts av FN:s institut för forskning.

IDG - 20 jun 14 kl. 10:00

Mobil-OS: Nöje och nytta - 10 unika appar till Windows Phone

Windows Phone 8 är för tillfället den tredje största spelaren i det mobila OS-kriget. Samtidigt som användarbasen växer så ökar också mängden appar. Vi har tagit en titt på tio stycken unika appar till WP8..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Madestam: Hanif Bali trampade på många tår

Riksdagsledamoten Hanif Bali uppmanas att lämna sina uppdrag som suppleant i riksdagens EU-nämnd och arbetsmarknadsutskott efter sitt angrepp mot Carl Bildt.Expressens statsvetare Jenny Madestam kallar Hanif Balis attack för att gå över gränsen.– Carl Bildt har en slags ikonposition i det moderata partiet, säger hon till Expressen TV..

Expressen - 45 minuter sedan

Norden ska bli världsbäst på hållbarhet

Norden ska bli världens mest hållbara region 2030.Det lovar de nordiska länderna i en ny deklaration.– En tydlig injektion och viktig styrsignal för det fortsatta arbetet med en grön omställning, säger Ann Linde, minister med ansvar för Norden (S), i en kommentar till Expressen..

Expressen - 45 minuter sedan

Tågstoppet har kostat miljoner

Slutnotan för det långvariga tågstoppet efter branden i Hässleholm kommer att landa på minst tio miljoner kronor för Skånetrafikens del, enligt en första bedömning..

Expressen - 1 timme sedan

Preemmiljardärens lyxyacht till salu

Preem-miljardären Mohammed al-Amoudi, 73, har runt 5 000 anställda i Sverige.Genom åren har han rest jorden runt i sin privatjet och sin lyxyacht Queen of Sheba, en båt som 2006 kostade cirka 130 miljoner att bygga.Nu är den 34 meter långa yachten till salu..

Expressen - 1 timme sedan

Meghan och Harry anställer sin tredje barnflicka

Två barnflickor till nyfödda Archie har slutat inom loppet av några veckor.Nu har en tredje barnflicka kommit in i Meghans och Harrys liv.– Hon är bra med lille Archie och avgudar honom, berättar en källa till The Sun..

Expressen - 1 timme sedan

NYHETSDAGEN: Bali uppmanas lämna flera uppdrag • IT-säkerhetslucka hos Stockholms stad – personnummer synliga • Dansk ilska efter Trumps Grönlandsbud

Efter angreppen på Carl Bildt uppmanas nu M-politikern Hanif Bali att lämna sina uppdrag i riksdagens EU-nämnd och arbetsmarknadsutskott, erfar Expressen från flera källor inifrån mötet.*Stockholms miljardprojekt Skolplattformen har en stor it-säkerhetslucka. En förälder kunde med några knapptryck ta fram barns personnummer, omdömen och vilken skola de går i.

Expressen - 1 timme sedan

Förslaget: Pantsystem för att återvinna hämtmat

Vi äter allt mer hämtmat – och med det följer engångsförpackningar.En ny studie har undersökt hur restauranger och kaféer kan minska svinnet..

Expressen - 1 timme sedan

Så här ser stranden ut efter räddningsprojektet

Stranden längs den brittiska kusten förstördes till följd av erosion.Nu har ett nytt, unikt projekt genomförts för att rädda området – och stoppa riskerna.– Hårdare lösningar, som vågbrytare i betong, skulle oundvikligen skapa fler problem längre ner vid kusten, säger Jaap Flikweert som står bakom sandprojektet..

Expressen - 1 timme sedan

Knivhögg mordoffer – får 230 000 kronor

Samtidigt som den då 17-årige pojken var åtalad för mordförsök högg en ung man i benet under en privatfest. Mannen dog av sina skador.Men efter att ha friats i tingsrätten får tonåringen nu ett skadestånd på 230 000 kronor bland annat efter att ha varit häktad i 4,5 månader..

Expressen - 1 timme sedan

Anställda flätar håret och äter glass – ska granskas

Trelleborgs kommun har anlitat en extern konsult för att utreda hur ett av kommunens bolag styrs – till en kostnad av 300 000 kronor.Enligt en anmälare ska anställda ”fläta håret på varandra” och äta glass på arbetstid.– Vi tycker det är trams, säger det kommunala bolagets ordförande till Trelleborgs Allehanda..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.