Sydsvenskan > Utrikes

Saturday, 24 August, 22:53

Sydsvenskan - 13 aug 19 kl. 16:00

Trafikskolan: Teori och praktik är beroende av varandra”Det blir en tydlig svårighet när den ena brister”, säger trafikläraren Tobias Nelson..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Tobias Nelson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trafikskolan, Teorioch , praktikär , beroendeav , varandra
Helsingborgs Dagblad - 13 aug 19 kl. 16:00

Trafikskolan: Teori och praktik är beroende av varandra

”Det blir en tydlig svårighet när den ena brister”, säger trafikläraren Tobias Nelson..

YLE - 04 dec 14 kl. 06:00

Sjukskötarstuderande vill ha mer praktik

En grupp sjukskötarstuderande vid yrkeshögskolan Novia i Vasa vill ha mer praktik och praktisk undervisning. Trots att halva studietiden består av praktik anser de inte att det räcker. - Vi läser väldigt mycket teori och vetenskap, jag skulle vilja ha mera medicin och praktisk undervisning, säger Jessica Koivunen.

YLE - 02 okt 13 kl. 05:22

Förlängd praktik oroar studerande och handledare

Nu fördubblar yrkesskolor antalet praktikveckor för studerande som en följd av att staten skär ner på finansieringen. Det blir billigare att fördubbla praktikveckorna än att ha studerande i skolan. Men de som får ta slaget är arbetsgivarna som ska stå tillhands med såväl praktikplatser som handledare.

Kristianstadsbladet - 01 sep 14 kl. 07:45

Teori och praktik olika saker

Foto: Johan Nilsson / TT
Replik på Margareta Pålsson och Annelie Johansson ”Bättre stängsel skyddar fåren”, 22/8.
Miljödirektör Annelie Johansson tycks leva i en teorivärld som har väldigt lite att göra med den praktiska som vi djurägare lever i. I synnerhet när hon kommer med subtila hot mot de djurägare som dagligen arbetar för att hålla den biologiska mångfalden levande i Skånes värdefulla betesmarker, inser man att ”polletten” inte trillat hela vägen ner.

YLE - 22 jun 15 kl. 03:52

Praktik: 60 000 oavlönade årsverken

((vis: 944497)) Det görs en hel del oavlönat arbete i Finland. Praktikanter står för närmare 60 000 årsverken visar vår uträkning. Datakällor och beräkningsgrunder Yrkesskolornas rapporter till Utbildningsstyrelsen om antalet presterade studieveckor för praktik 2005-2013 (uppskattning för år 2014).

Sydsvenskan - 03 jun 11 kl. 06:30

Ett glapp mellan teori och praktik

Malena Forsare och Oline Stig avslutar scenkonstdebatten om etiken och den interaktiva teatern.
Den 19 maj publicerade vi en gemensam debattartikel om scenkonst och etik. Orsaken var att vi funnit drag hos flera av senare års scenkonstproduktioner, som vi ansåg värda att reflektera över.

Nya Wermlands Tidningen - 11 jun 11 kl. 08:15

Har lärt sig om Segerfors i både teori och praktik

Intressant och lokalhistoriskt värdefull plats, konstaterade historieläraren Anki Schlagerholm Holgersson om Segerfors kvarn och bruksmiljön däromkring. Under ett par månader har hennes samhällsvetare fått arbeta med området i både teori och praktik. På söndag öppnar utställningen med resultatet..

Kristianstadsbladet - 10 okt 18 kl. 00:01

Teori och praktik blandas genom kommundoktorand

Sandra Lennartsson, integrationshandläggare i Östra Göinge kommun, jobbar under ett fyraårsprojekt halvtid på kommunen samt halvtid som kommundoktorand på Malmö universitet. På det här sättet kan forskningsvärlden och kommuner prata med varandra, i stället för att det är skilda världar (en med teori och en med praktik). .

SmålandsPosten - 02 okt 13 kl. 07:34

Fler ska erbjudas praktik i skolan

Skolan har ett viktigt ansvar att förbereda elever för arbetsmarknaden. För att ytterligare stärka kopplingen mellan skola och arbetsmarknad krävs flera och olika insatser beroende på förutsättningar, skriver Tomas Tobé (M), ordförande, riksdagens Utbildningsutskott, Oliver Rosengren (M),gruppledare, Växjö gymnasienämnd och Jenny Samuelsson (M), ansvarig för Moderat Skolungdom i Kronoberg och UF-företagare. Nya Moderaternas mål om full sysselsättning gäller även dem som precis har tagit studenten.

Sydsvenskan - 28 aug 17 kl. 14:09

Andersson prioriterar teori före praktik

Två kvalmatcher på fyra dagar. Ett tajt spelschema som kräver ett annorlunda upplägg för Janne Anderssons landslag. – Vi får komprimera lite och det blir mer teori än vad vi brukar ha, säger han.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ringostarr Treb ostoppbar i Sundsvall

Ringostarr Treb gick inte att stoppa i Sundsvall open trot på Bergsåker. Nioåringen ledde loppet från start till mål och hyllades av sin tränare Jerry Riordan. – Han är en champion.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Oavgjort för Real Madrid mot Valladolid

Trots dominans i spelet, speciellt i första halvlek, så tog det lång tid för Real Madrid att få utdelning mot Valladolid i La Ligas andra omgång. Ändå hade Zinedine Zidane både Gareth Bale och James Rodriguez i startuppställningen. Båda hade flera bra c.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Så blir nya styrelsen i släktforskarförbundet

Erland Ringborg fortsätter som bas i ytterligare ett år..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Bildsvep från Släktforskardagarna i Borås

Full fart när släktforskarna är på jakt efter senaste nytt..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

”Mondo” över sex meter på Finnkampen

Armand Duplantis bjöd Finnkampspubliken på världsklassigt stavhopp när han flög över sex meter på första försöket. Det innebar Finnkampsrekord och dessutom att det 30 år gamla stadionrekordet på Stockholms stadion raderades. Armand Duplantis gjorde en s.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

På kvinnofängelset görs framtidens sugrör

Intagna på Ringsjöanstalten gör sugrör av strån från råghalm..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Landslagschefen slutar efter fyra månader

Han efterträdde Rikard Grip som ny chef för det svenska längdlandslaget i april. Men nu lämnar Jonas Peterson sin post. – Vi har haft olika syn på hur verksamheten ska skötas, säger tillförordnade längdchefen Ola Strömberg till SVT.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

En till sjukhus efter larm om skjutning

En person har förts till sjukhus i Uppsala efter en misstänkt skottlossning i stadsdelen Sävja. Polisen, som arbetar med flera patruller på platsen, fick ett samtal om att skjutning förekommit strax före klockan 17 på lördagen. Ingen har gripits..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Det förledande soffmyset

”The AI Party” vill att en artificiell intelligens ska styra världen i en hållbar riktning..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Quaison tröstmålade för Mainz

Robin Quaisons tyska fotbollsklubb Mainz har fått en tung start på säsongen med två raka förluster i ligaspelet. Men den svenske landslagsanfallaren kan åtminstone trösta sig med att han i lördagens nederlag mot Borussia Mönchengladbach gjorde både sitt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.